Hurrikaani-Loimaa kohtaa torstaina kotisalissaan CEV cupin toisen kierroksen avausottelussa Diatec Trentinon (ITA). Trenton kaupungista ponnistava joukkue on kovin lentopalloseitsikko, mitä Suomessa on nähty. Ottelu Trentinoa vastaan alkaa Loimaan liikuntahallissa kello 18:30.

Aluksi pieni ajatusleikki. Kuvitellaan tilanne, jossa suomalainen jalkapallojoukkue olisi voittanut eurooppalaisen joukkueen ja edennyt kansainvälisessä cupissa seuraavalle kierrokselle. Pelikaavio heittää suomalaisia vastaan jonkin seuraavista huippujoukkueista: FC Barcelona, Bayern Munchen tai Real Madrid.

Sekoaisiko suomalainen media mahdollisuudesta nähdä kotimaan kentällä Ronaldon, Messin tai Lewandowskin? Varmasti, koska nyt olisi kyseessä oikea matsi eikä mikään harjoitusottelu.

Jalkapallon Euroopan rankingissa (päivitetty 12.12.2016) ykkösenä on Real Madrid, kakkosena Bayern Munchen ja kolmantena FC Barcelona. HJK on sijalla 152 parhaana suomalaisjoukkueena.

Lentopallossa vastaava ranking julkaistiin myös joulukuun alussa. Euroopan kovin seurajoukkue on tämän tilaston mukaan VC Zenit Kazan Venäjältä. Kakkosena on italialainen Diatec Trentino ja kolmantena puolalainen PGE SKRA Belchatow. Hurrikaani-Loimaa löytyy samaisen listalta sijalta 63.

Trentino Super Liigan kakkosena Loimaalle

Diatec Trentino on tällä hetkellä Italian pääsarjan sijalla kaksi. Trentino on voittanut kauden 17 pelaamastaan ottelusta 14 ja hävinnyt kolme. Voitoista kuusi on tullut puhtaasti 3-0 -lukemin, viisi 3-1 -lukemin ja kolme 3-2 -lukemin. Kertaalleen joukkue on menettänyt kaikki pisteet hävittyään 1-3 -lukemin. Tämä tapahtui 17. marraskuuta, kun Trentino hävisi vieraissa LRP Piacenzalle. Matti Oivasen entinen seura on Italian pääsarjassa tällä hetkellä sijalla kuusi.

Diatec Trentino saapuu Loimaalle viiden ottelun voittoputkessa. Edellisessä ottelussa joulukuun lopulla (29.12.) joukkue kaatoi sarjassa 11. olevan Top Volley Latinan vieraissa 3-0-lukemin.

Yleispelaaja Filippo Lanza ollut alkukaudella Trentinon ykköstykki

25-vuotias Filippo Lanza on ollut Diatec Trentinon kovin pistemies alkukauden aikana Italian pääsarjassa. Lanza on iskenyt 17 ottelussa yhteensä 196 pistettä (3,1pst/erä). Italialainen pitää pistepörssissä hallussaan sijaa numero 20. Joukkueen sisäisen pistepörssin toisena on slovenialainen yleispelaaja Tine Urnaut. Urnaut on iskenyt 175 pistettä (2,7pst/erä).

Eniten torjuntapisteitä joukkueesta on kerännyt hieman yllättäen passari Simone Giannelli. Italialainen on torjuntatilaston neljäntenä yhteensä 39 torjunnallaan. Joukkueen keskitorjujat Daniele Mazzone ja Sebastian Sole tulevat kauempana. Mazzonella on koossa 27 torjuntaa ja Solella 24 torjuntaa.

Joukkueesta eniten ässiä on syöttänyt niin ikään passari Giannelli. 20-vuotiaalla pelaajalla on koossa 23 ässää. Tämä riittää Italian pääsarjan ässätilastossa sijalle 13. Joukkueen sisäisen ässätilaston toisena on Gabriele Nelli ja kolmantena Filippo Lanza. Molemmilla on koossa 17 ässää.

Hurrikaani murskavoitto taskussa Eurocupiin

Hurrikaani-Loimaa päätti vuoden hienoon 3-0 -voittoon Kokkolan Tiikereistä. Hurrikaanin alkukauden tehokkain pelaaja on ollut hakkuri Mikko Oivanen, joka on takonut yhteensä 256 pistettä. Eniten ässiä on joukkueesta syöttänyt Matti Oivanen. Matilla on koossa 24 ässää alkukauden otteluista. Joukkueen kapteenilla on myös koossa eniten torjuntoja. Keskitorjuja on pysäyttänyt vastustajan yhteensä 31 kertaa pisteen arvoisesti.

Hurrikaani haastajana torstain otteluun

Hurrikaani-Loimaa lähtee kotiotteluunsa ennakolta todella suurena altavastaajana, mutta kotiyleisön edessä kaikki on mahdollista. Hurrikaanille paras tulos olisi jatkoonpääsyn kannalta ehdottomasti 3-0- tai 3-1 -voitto, sillä siinä tapauksessa vieraspelistä riittäisi joko kaksi erävoittoa, tai kultaisen erän voitto.

Lentopalloa Euroopan ja maailman huipulta on siis tarjolla loppiaisaattona. Nyt kannattaa suunnata auton nokka kohti Loimaata vähän kauempaakin. Hurrikaani aikoo näyttää kotisalissaan, miten hirmumyrsky riepottelee kaikkia vastustajia aiempiin meriitteihin ja kansallisuuksiin katsomatta.

LUE MYÖS

Liput ennakkoon Prismasta

Trentino tarkemmassa esittelyssä

– Hurrikaani-tiedotus