Hurrikaanissa pelanneet

Dan Kellum (USA)

Yleispelaaja
Kausi 2007-2009
Pelinumero:3
Pelit: 52
Pisteet: yht. 367

Hurrikaani- Loimaan ensimmäisellä liigakaudella amerikkalainen Dan Kellum saapui kauden 2007-2008 alussa Suomeen ja Loimaalle. Perus-jenkkityylinen, voitontahtoinen ja taistelija ”Dynamite” pelasi välittömästi Hurrikaani fanien sydämiin, aivan kuten samaan aikaan Hurrikaaniin liittynyt maanmies Mark Dusharme. Molemmay pelaajat tulivat Loimaalle Tshekistä joten amerikkalaiset olivat toisilleen tuttuja jo ennestään. Kellum oli yleispelaajana yksi Hurrikaanin avainpelaajia, jonka ura Hurrikaanissa kesti vajaan kaksi kautta. Seuraavassa Danin kuulumisia nyt:

– Kun lähdin vajaan kahden kauden jälkeen Hurrikaanista, suuntasin Puerto Ricoon. Siellä vierähti vuosi ja sen jälkeen suunta oli Libanoniin, jossa voitimme maan mestaruuden. Tämä vuosi Libanonissa oli sinänsä loistava, että näin paljon uusia paikkoja ja tutustuin uuteen kulttuuriin. Tietysti voittaminen on sinällään aina mukavaa ja vielä mestaruus. Ja olihan Libanonin ilmasto melko paljon lämpimämpi kuin Loimaan sinällään melko pitkä ja kylmä talvi J Libanonista urani jatkui Itävaltaan VC Amstettenin joukkueeseen. Olimme kauden loputtua neljänsiä, joka oli seuralle historian paras saavutus. Jälleen kauden jälkeen vaihdoin seuraa hieman pienempään itävaltalaiseen Supervolley Enns- seuraan. Tämä kausi meni penkin alle monessakin mielessä. Emme päässeet oikein missään vaiheessa kunnolla vauhtiin joukkueen kanssa.

Viime kaudeksi palasin tuttuun Amstettenin joukkueeseen ja olimme jälleen hienosti mukana sarjan kärkipäässä. Sijoutuksemme oli lopulta kolmas, jolla jätimme kaksi Mestarien liiga- joukkuetta taaksemme. Ja pääsimme myös CEV- cupiin mukaan tälle kaudelle 2013-2014.

Tällä kaudella ( 13-14 ) pelimme on ollut hukassa, koska hakkurimme olkapäävamma on pitänyt hakkurin poissa pelikentiltä koko kauden ajan. CEV- cupissa emme päässeet ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon omien tyhmien virheiden takia. Meillä oli kaikki mahdollisuudet kyllä jatkoon, mutta ratkaisevissa paikoissa olimme pehmeitä.

25.10.2008-3-218x300


Mark Dusharme (USA)

Hakkuri
Kausi 2007-2010
Pelinumero:6
Pelit: 74
Pisteet: yht. 1321

Mark ”Sandstorm” Dusharme liittyi Hurrikaanin ensimmäisellä liigakaudella joukkueeseen yhdessä maanmiehensä Dan ”Dynamite” Kellumin kanssa. Dusharme pelasi välittömästi itsensä loimaalaisen yleisön sydämiin railakkailla otteilla. Muistamme varmasti, miten ”Markku” moukaroi syöttöruudussa vastustajan vastaanottoa ja kuinka miehen taistelutahto tarttui koko joukkueeseen. Mies oli Loimaalla todellinen johtaja kentällä. Myös miehen vanhemmat kävivät Loimaalla kertaalleen ja kehuivat kaupunkia mukavaksi ja puhtaaksi.

Mistä tulee miehen lempinimi Sandstorm? Markin suosikkibiisistä Darude- Sandstorm

–  Arvostan aikaa Hurrikaanissa, koska ammattilaisurani oikeastaan alkoi Loimaalla ja Hurrikaanissa. Muistikuvat seurasta, organisaatiosta ja ennen kaikkea faneista on hienot. Kaikista hienoimmat muistot ovat kaudelta 2008-2009, jolloin Hurrikaani saavutti historiansa parhaimman runkosarjasijoituksen kun olimme kuudensia. Tällä kaudella fanit täyttivät hallin joka kotipelissä ja meno parketilla ja katsomossa oli tosi hurjaa. Harjoittelimme todella kovaa ja tiiviisti jonka johdosta pelaajat olivat kuin yhtä suurta perhettä.

–  Muistan kauden 2008-2009 viimeisen pelin kun tipuimme puolivälierässä Tampereen Isku-Volleylle. Astellessamme pois kentältä fanit huusivat ja seisaaltaan jaksoivat kannustaa- vaikka kausi loppui siihen kotipeliin Iskua vastaan- Aivan fantastista! Edelleen tuntuu, että tämä kausi on ollut elämäni hienoin ammattiurani aikana. Missään muualla eivät katsojat ole olleet niin tiiviisti joukkueen takana läpi kauden kuin Loimaalla.

– Loimaan jälkeen olen pelannut Sloveniassa, Kreikassa, Ranskassa ja Turkissa. Kaksi vuotta sitten Kreikassa minut valittiin kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi. Vaikka olen pelannut Euroopassa jo vuosia, muistot Loimaasta ovat voimakkaana mielessä. Missään en ole ollut niin kotona kuin Hurrikaanissa, jossa fanit ja seura pitivät minusta hyvää huolta. Olen näistä ajoista kiitollinen kaikille seuraihmisille. Haluankin kiittää vielä teitä kaikkia Hurrikaani- faneja vuosista. En unohda teitä koskaan!

11.10.2008-11-269x300


Mikko Oivanen

Hakkuri
Kausi 2012-2013
Pelinumero:13
Pelit: 5
Pisteet: yht. 54

Kaudella 2012-2013 Hurrikaanissa alkukaudesta pelannut Mikko Oivanen siirtyi pelattuaan viisi ottelua Hurrikaanissa Ranskan pääsarjajoukkue Paris Volleyn riveihin. Ranskassa Oivanen saavutti hopeaa.

Kaudelle 2013-2014 Oivanen siirtyi Kiinaan pelaamaan. Melko eksoottinen Kiina ei ole lentopallokartalla kovinkaan tunnettu, mutta Oivanen otti Kiinan pestin mielenkiinnolla vastaan. Joukkueessa ei Mikon lisäksi ole kuin yksi ulkomaalainen, joten englanninkieltä ei kovinkaan paljoa tule käytettyä. Kommunikointi kulkeekin tulkin kautta.

”-Halusin viime kauden jälkeen varmistaa ajoissa pelipaikan ja seuran. Kun Euroopasta ei tullut houkuttelevaa tarjousta niin päätin lähteä rohkeasti Kiinaan. Tällä hetkellä ei paluu Suomeen ole ajankohtainen, mutta mahdottomuus ei olisi jossain vaiheessa palata Loimaalle ja Hurrikaaniin.”

26-9-2012-21-300x200


Martin Andersson (Swe)

Passari
Kausi 2009-2010
Pelinumero:12
Pelit: 12
Pisteet: yht.5

Kaudelle 2009-2010 Ruotsin pääsarjajoukkue Falkenbergistä Suomeen ja Hurrikaaniin siirtynyt tuolloin 23-vuotias passari. Andersson oli harvinaisuus, sillä ennen häntä ruotsalaispeluria ei oltu nähty lentopallon miesten pääsarjassa. Suomen vuosi päättyi Anderssonin osalta hieman kehnosti, kun mies oli ulkona Hurrikaanin kokoonpanosta.  Joukkueen ulkomaalaiskiintiön täyttivät hakkuri Mark Dusharme ja kesken kauden yleispelaajaksi hankittu Atanas Milev. Kaudesta Anderssonilta jäi hieman huonot muistot  pelikentiltä, kun pelit menivät kehnosti joukkueelta ja häneltä itseltään.

”-Emme pelanneet niin hyvin kuin halusimme ja peliaikani jäi lopulta vähäiseksi. Toisaalta sain mahdollisuuteni näyttää kykyni ulkomailla ammattilaisena, sitä mahdollisuutta harva ruotsalaispeluri on saanut. Hurrikaanin kotiyleisöstä minulle jäi todella mukava muistikuva, he ovat äänekkäitä ja kannattavat joukkuetta. Seuraan vieläkin Hurrikaanin otteita ja toivon, että pääsen lähiaikoina katsomaan joukkueen peliä paikanpäälle. Terveiset kaikille tutuille!”

Suomen kauden jälkeen Andersson siirtyi takaisin Ruotsin pääsarjaan Hylten joukkueeseen, jossa hän pelasi pari kautta. Kahden kotimaassa pelatun kauden jälkeen hän päätti keskittyä opiskeluun ja aloitti opinnot Jönköpingissä teknisessä korkeakoulussa. Veri veti kuitenkin takaisin lentopallokentille ja Andersson päätti jatkaa uraansa opiskelun ohessa pääsarjajoukkueessa nimeltä Habo wolley . Tällä hetkellä hän pelaa joukkueessa uransa viimeistä kautta, Andesson on joukkueen kapteeni ja apuvalmentaja.

martinandersson-200x300