Hurrikaani-Loimaa kohtaa CEV-cupin toisella kierroksella Diatec Trentinon (ITA). Trenton kaupunki sijaitsee Pohjois-Italiassa. Trenton kaupungissa asuu reilut 100 tuhatta ihmistä. Tässä kaupungissa majapaikkaansa pitää Euroopan toiseksi paras lentopallo joukkue, Diatec Trentino.

Trentino Volley on perustettu vuonna 2000. Se on voittanut Italian mestaruuden neljä kertaa ja ollut Italian cupin loppuottelussa kuusi kertaa. Vuosina 2009-2012 se voitti neljä kertaa peräkkäin seurajoukkueiden World Cupin. Mestarien liigan mestaruuksia joukkueella on kolme kappaletta. Huikea menestystarina, mutta huikea on joukkueen pelaajistokin.

Rion olympialaisten tähtisikermää Loimaalla

Loimaalla esiintyy neljä Italian maajoukkuepelaajaa, jotka voittivat viime kesänä hopeaa Rion olympialaisissa. 28-vuotias Oleg Antonov ja kolme vuotta nuorempi Filippo Lanza ovat ehdolla yleispelaajan paikalle, mutta luultavasti vain toinen mahtuu Trentino Volleyn avauskuusikkoon. Lanzalla on vyöllään 100 maajoukkuepeliä Italian maajoukkueissa, mutta silti venäläisen olympialentopalloilijan Jaroslav Antonovin poika Oleg on saanut enemmän vastuuta Trentinon joukkueessa.Toisaalta rugbykentiltä urheilu-uransa aloittanutta Lanzaa on komean ulkomuotonsa vuoksi kutsuttu Italian liigan Adonikseksi, joten ainakin naispuoliset katsojat toivovat Filippoa kentälle.

Diatec Trentinon 20-vuotias passari Simone Giannelli ja kokenut 31-vuotias libero Massimo Colaci kuuluivat Rion olympialaisissa hopeajoukkueeseen. Giannelli valittiin vuonna 2015 Euroopan mestaruuskisoissa turnauksen parhaaksi passariksi, ja Colacilla on kokemusta maajoukkueympyröistä yli 70 maaottelun verran.Giannelli oli viime vuonna niiden neljän ehdokkaan joukossa, josta valittiin maailman paras pelaaja. Tämä ”Ihmepoika” liittyi Trentinon liigajoukkueeseen jo 15-vuotiaana, ja 18-vuotiaana hänet nimettiin Italian liigan loppuotteluiden MVP:ksi (most valuable player).

Muita italialaisia Trentinon joukkueessa ovat 23-vuotias hakkuri Gabriele Nelli (210cm), 21-vuotias yleispelaaja Tiziano Mazzone (199cm), 24-vuotias kakkospassari Alessandro Blasi (191cm) ja 24-vuotias kakkoslibero Matteo Chiappa (190cm). Lisäksi joukkueen reservistä löytyy kaksi italialaista keskitorjujaa. Kokenut 35-vuotias Matteo Burgsthaler (198 cm) ja 24-vuotias Daniele Mazzone (207 cm). Näiden pelaajien peliaika on jäänyt vähemmälle, koska Italian maajoukkuemiesten lisäksi Trentinossa pelaa myös neljä ulkomaalaisvahvistusta.

Ulkomaalaiset avainasemassa Diatec Trentinossa

Diatec Trentinolla on vahva italialaiskaarti joukkueessaan, mutta siitä huolimatta ulkomailta on tuotu lisää vahvistusta joukkueen riveihin. Keskitorjujaparivaljakon muodostaa 25-vuotias argentiinalainen Sebastian Sole (202 cm) ja kaksi vuotta Solea vanhempi belgialainen Simon Van de Voorde (208 cm).

Solella on lähes 200 maaottelua Argentiinan paidassa. Mm. vuoden 2012 ja 2016 olympialaisissa Sole oli mukana, ja vuonna 2015 keskitorjuja voitti Pan American –kisoissa kultaa sinivalkoraidallisten riveissä. Vuodenvaihteessa hänet valittiin Argentiinan vuoden 2016 parhaaksi pelaajaksi. Van de Voornella maaotteluita on jo yli 300 kappaletta. Hän osallistui mm. vuoden 2014 Puolan MM-kisoihin. Belgia jäi vuoden 2014 kisoissa sijalle 17 edellään mm. Australian joukkue, jossa pelasivat Hurrikaani-Loimaan riveissä pelaavat Luke Smith ja Harrison Peacock.

Kausilla 2010-2013 Diatec Trentinoa aiemmin edustanut kokenut 33-vuotias tsekkihakkuri Jan Stokr (205cm) palasi täksi kaudeksi Trentinon riveihin kierrettyään viime kaudet Venäjällä, Quatarissa ja Etelä-Koreassa. Hakkurilla on pitkälti toistasataa maaottelua Tsekin paidassa.

Tähtipelaaja osana ratkaisupalloa

Slovenia aiheutti vuoden 2015 EM-kisoissa suuren yllätyksen pääsemällä lopulta aina loppuotteluun saakka Ranskaa vastaan. Yksi joukkueen luottopelaajista oli 28-vuotias Tine Urnaut (200 cm), joka valittiin kisojen tähdistökentälliseen yleispelaajan paikalle yhdessä ranskalaisen Earvin N’Gapethin kanssa. Loppuottelun viimeinen pallo on legendaarinen lähinnä N’Gapethin suorituksen takia. Mutta, kuten tästä videosta näkee, myös Urnaut ehti epäonnisesti koskea palloon ennen ranskalaisen taidonnäytettä.

Tästä linkistä voi virittyä tunnelmaan. Videolla näkyy viime vuoden Mestarien liigan loppuottelu Zenit Kazanin ja Trentinon välillä.

LUE MYÖS

Ennakkolipunmyynti Trentino-otteluun on käynnissä – Poimi omasi Loimaan Prismasta!

– Hurrikaani-tiedotus