Iloinen ilmapiiri, hymyileviä ihmisiä ja tarkkaa tuloslaskelmaa. Tällä tavalla voidaan kuvailla Hurrikaani- Loimaan yhteistyökumppani YPL Palvelua, jonka yrittäjänä toimii Salla Tossavainen. YPL Palvelu tunnettiin aikaisemmin nimellä yrityspalvelu Pirjo Lundeqvist Oy, mutta silloisen yrittäjän eläköidyttyä Tossavainen päätti tarttua haasteeseen ja aloittaa yrittäjäuran. – Olin Pirjolla töissä reippaat viisi vuotta ja Pirjon jäädessä eläkkeelle, halusin turvata työpaikkani, joten aloitin yrittäjänä, Tossavainen kertaa.
Tossavaisen ratkaisua aloittaa tilitoimistoalan yrittäjänä voi monet pitää kovana päätöksenä, sillä ennen työsuhdetta Lundeqvistillä, hänellä ei ollut mitään kokemusta alalta. Päinvastoin. Työhistoriasta löytyy keittiö- ja siivousalan töitä, sekä Nokian kännykkätehtaalla puhelimien kokoamista. Tällainen uranvaihto sopii erittäin iloiselle ja rohkealle tilitoimistoyrittäjälle. – Kävin puolitoista vuotta Liedossa kolme kertaa viikossa iltakoulua merkonomi- linjalla. Huomasin pian, että se ei riitä. Nyt olen jatkuvasti kouluttanut itseäni lisää, vauhdikas Tossavainen kommentoi.

Tossavaisen ja hänen neljän työntekijänsä tavoite on auttaa yrityksiä ymmärtämään taloushallintoa paremmin ja saada talous kuntoon. – Meillä on asiakkaina monen eri alan yrityksiä. Emme ole erikoistuneet millekään tietylle alalle, teemme myös alihankintana toisille tilitoimistoille palkanlaskentaa. Tossavaisen mukaan asiakkaita on Loimaan lähiseudulta, mutta myös Keski- Suomesta ja pk- seudulta.

Tossavaisen mukaan tilitoimistoala ei ole katoavaa kansanperinnettä. – Koko ajan tarvitaan enemmän ja enemmän asiantuntijuutta. Meilläkin on jatkuva paine uusille työntekijöille. Lokakuussa aloittaa yksi uusi työntekijä, ja parin seuraavan vuoden aikana tarvitaan vähintään kolme työntekijää lisää.
Vaikka tilitoimistoyrittäjän pitää vapaa- ajalla kiireisenä partiotoiminta, josta parhaana esimerkkinä mainittakoon partiolippukunta Alastaron Jyvästen johtajuus, on hän ehtinyt seuraamaan myös Hurrikaani- Loimaan menestystä viime vuosina. – Tykkään siitä tavasta, jolla Hurrikaani ja Jankko tekevät hommia lasten ja nuorten eteen. Koen, että molempien seurojen työ edistää myös koko Loimaan kaupungin viihtyisyyttä ja tunnettuutta, Tossavainen lisää. – Se hype, minkä Hurrikaani on saanut kaupungissa aikaiseksi, on hieno asia. Sen lisäksi yhteisöllisyys ja yhteistyö näkyy kauas. Haluan olla tällaisessa toiminnassa mukana ja myös sen takia, että minun asiakkaita on tukemassa Hurrikaania, Tossavainen perustelee yhteistyötä.