Hurrikaani-Tiikerit 2-3 (14-25, 25-16, 18-25, 25-23, 6-15)
Yleisöä 1487

Aloituskokoonpanot:
Hurrikaani: Koppanen-Määttä-Petrusevics-Oivanen-Toiviainen-Kouki-Mäntylä
Tiikerit: Hietanen-Leppälä-Ojansivu-Sauss-Siirilä-Kehoe-Hyvärinen

Eihän sen näin pitänyt mennä. Aina, kun pelien panos kovenee, sanotaan, että kokemus on valttia. Ei näissä peleissä pärjää kuin kovissa keitoissa marinoituneet jermut. Lauantaina Tiikerit otti finaalisarjan avausvoiton pitkälti nuoren ja kokemattoman Antti Ropposen onnistuneella hakkuroinnilla. Hurrikaanin ensimmäisessä kotipelissä kovat suoritukset kirjattiin tuoreille alokkaille Kasimir Vuoriselle ja Tapio Toiviaiselle. Pojat näkivät kasarmiolot, ja taisivat todeta, että kyllä pelikentällä on sittenkin mukavampaa.

– Hurrikaanin nuorisokaartille iso hatunnosto. Heidän johdollaan Hurrikaani puolusti hullun lailla, kehui nuoria loimaalaisia myös Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen.

Nuorten esiinmarssiin oli osasyynä vatsatauti, joka nyt näyttää jylläävän Hurrikaanin keskuudessa. Vladimir Cedic oli poissa pelaavasta kokoonpanosta, ja parilla muulla pelaajalla tauti antoi eilen ensioireitaan. Yllätys oli Cedicin tuuraajan nimi. Hurrikaanin farmijoukkueesta kutsun ottelun sai kokenut pallontappaja Ismo Moilanen, jolle Ville oli soittanut aamulla yhdeksän aikaan, että finaalipelin tunnelmaa olisi tarjolla.

– Eihän tuollaisesta tarjouksesta voi kieltäytyä, totesi Ipe Inka Korhosen haastattelussa.

Yllätys ei sen sijaan ollut se, että Tiikerit siirtyi finaalisarjassa 2-0-johtoon. Hurrikaanin peli ei ole lähelläkään sitä, mitä nähtiin välieräsarjassa VaLePaa vastaan. Nyt nuoret näyttivät, että pää kestää kovissakin paineissa, mutta silti on selvää, että Hurrikaani tarvitsee ulkomaalaispelaajiltaan parempia otteita kuin sarjan avauspeleissä on nähty.

Ensimmäisessä ottelussa vatsataudin vuoksi sivussa ollut hakkuri Olli-Pekka Ojansivu näytti toipuneen taas pelikuntoon. Lelu teki tiistaina joukkueelleen viisi ensimmäistä pistettä. Aluksi tuli kaksi pistettä Steven Kehoen passeista. Syöttövuoronsa Lelu aloitti ässällä. Seuraava syöttö nousi Hurrikaani-vastaanotosta, mutta sekin niin huonosti, että pallo päättyi Tiikereiden pisteeseen. Sitten oli vuorossa toinen ässä, ja ensimmäinen erä hetkessä tilanteessa 1-5. Tiikerit hallitsi erää mielin määrin. Hurrikaani oli koko ajan vaikeuksissa kokkolalaisten syöttöjen kanssa. Ville Kakko joutuikin jälleen vaihtamaan Aivars Petrusevicsin kentältä. Kasimir Vuorinen tuli kentälle ja rauhoitti vastaanottoa. Huikean alun jälkeen Ojansivu jäi hieman taka-alalle, mutta Tiikereistä löytyi myös muita ratkaisijoita, joista Matti Hietasen raikkaat iskut jäivät erityisesti mieleen.

14-4-2015-4-1024x741

Olli-Pekka Ojansivu pelasi vahvan pelin

Hurrikaani sai toiseen erään paremman alun ja pystyi nuorten Vuorisen, Toiviaisen ja Tuomas Koppasen iskuilla pääsemään 5-3-johtoon. Kassu Vuorisen syöttövuoro herätti lähes 1500-päisen katsomon lopullisesti. Kolme ässää samaan syöttövuoroon on kovaa valuuttaa missä tahansa sarjassa. Niillä ja Hietasen epäonnistuneelle hyökkäyksellä kotijoukkue karkasi 9-3-johtoasemaan. Tiikereistä vain Romans Sauss sai palloja kuolemaan. Hurrikaani sen sijaan mellasti joka puolella kenttää. Tiilikainen reagoi vaihtamalla vaisun Antti Leppälän Markus Väisäseen, mutta erävoitto oli jo tavoittamattomissa.

14-4-2015-7-1024x683

Ismo Moilanen nähtiin tänään Hurrikaanin kokoonpanossa

Kolmas erä oli vuorostaan Tiikereiden. Erä eteni tasaisesti tekniselle aikalisälle asti, mutta Tiikereiden parantunut torjuntapeli söi lopulta Hurrikaanin hyökkäystehoista tarvittavan palan pois.

Liekö Salon hallin lattia LP Viestin kultajuhlien jälkeen hieman vinossa, koska kenttäpuoliskon vaihdon jälkeen ote siirtyi vuorostaan kotijoukkueelle. Alamäkeen hyökännyt Hurrikaani taisteli Matti Oivasen, Koppasen ja Eemeli Koukin johdolla 10-7-johdon. Kalle Määttä luotti Koukin käteen, ja hyvin Ruskon ritari pisteitä tekikin. 12 passista 8 päätyi pisteeksi kotijoukkueelle. Tiikerit nousi vielä rinnalle 22-22-tilanteessa, mutta Toiviainen ja Vuorinen tekivät kuitenkin kylmäpäiset ratkaisut erän loppuun.

Viidennessä erässä Tiikerit hyppäsi heti kuskin paikalle Hurrikaanin sortuessa virheisiin. Kokkolalaiset saivat syöttönsä kulkemaan avauserän malliin eikä Hurrikaani-vastaanotto pystynyt vastaamaan. Taululle rumat 6-15-lukemat.

Keskiviikkona sarja jatkuu. Ilmassa on paljon kysymysmerkkejä sekä pelaajien henkisen että fyysisen iskukyvyn suhteen. Vatsatauti saattaa kallistaa vaakakuppia yllättävään suuntaan. Hurrikaani tarvitsee apuja Serbian ja Latvian suunnalta, vaikka Loimaan pojat hienosti pelaavatkin. Ovatko Aivars ja Vallu valmiita ottamaan ratkaisijan roolit itselleen? Löytääkö Hurrikaani jostain sen kiiman, jolla puolivälierissä ja välierissä taisteltiin. Ottelut eivät vielä tähän mennessä ole olleet finaalipelien arvoisia. Onko Tiikerit jo nyt tyytyväinen, kun sarja on mahdollisuus katkaista ensi viikonloppuna kotiyleisön edessä? Löytyykö vielä halua voittaa keskiviikon ottelu vai kiiluuko silmissä kaksi taloudellisesti merkittävää kotipeliä viikonloppuna omassa jäähallissa?

Vastaukset selviävät keskiviikkona klo 18.00 alkaen (Huom! aika).

 

-Hurrikaani-tiedotus