Vahvaa kautta Mestaruusliigassa pelaava yleispelaaja Eemeli Kouki on nimetty Suomen lentopallomaajoukkueen 30 pelaajaan ryhmään, josta aikanaan muodostuu MM-karsintoihin osallistuva maajoukkue.

Urallaan 21 maaottelua pelannut Kouki oli valinnasta luonnollisesti iloinen.

– Pieni yllätys se oli, varsinkin kun en ole viime aikoina pahemmin ollut maajoukkueen mukana. Toisaalta, pelit ovat tähän saakka menneet hyvin, joten mikään valtava yllätys se ei kuitenkaan ollut.

Eemeli Kouki on tällä kaudella iskenyt palloa kovaa ja korkealta.

Kolmatta kauttaan Hurrikaanissa pelaava Kouki teki runkosarjassa 265 pistettä ja on aloittanut myös pudotuspelit vahvasti.

– Niissä peleissä, joissa olen päässyt pelaamaan, olen myös omasta mielestä onnistunut hyvin, pohti mies maajoukkuevalinnan perusteita.
Kouki kuvailee omien vahvuuksien olevan kokonaisvaltaisessa lentopallossa.

– Minulla ei ole yhtään älyttömän kovaa osa-aluetta, vaan pyrin pelaamaan tasaisesti sekä vastaanotto- että hyökkäyspelissä.

Loimu-kasvatin pelaaminen on näyttänyt totaalisen erilaiselta viime kauteen verrattuna. Nyt kovalla itseluottamuksella operoiva laituri on ollut isossa roolissa myös hyökkäyspelissä. Tästä mies kiittää passari Harrison Peacockia.

– Passi tulee koko ajan tarkasti ja oikeaan paikkaan. Ei tarvitse keskittyä mihinkään muuhun kuin lyömiseen. Sen lisäksi olen yrittänyt lähestyä lentopalloammattilaisuutta hiukan filosofisemmin. Olen pyrkinyt nauttimaan joka päivästä, enkä murehtimaan tulevaisuutta, mies kertoo.

Tällä hetkellä Kouki pelaa uransa parasta lentopalloa ja se näkyy ylimmälle penkkiriville saakka.

– Kaiken takana on lopulta fiilis ja ilmapiiri joukkueessa ja sen ympärillä. Sillä on hirvittävän iso merkitys, miten suhtaudut asioihin ja miten niihin asennoidut.

Jos Kouki pysyy maajoukkueen mukana koko kesän, pitää se miehen kiireisenä. Tshekissä pidettävät MM-karsinnat alkavat 24.5. ja maajoukkue pelaa viiteen päivään viisi kovaa karsintapeliä. Ja välittömästi MM-karsintojen päätyttyä se matkaa Maailmanliigan merkeissä Koreaan.

– Hurrikaani tiedotus