Korson Veto – Hurrikaani 2-3 (15-25,25-20,19-25,25-22,13-15)

Hurrikaani avasi uuden vuoden tiukalla voitolla Mestaruusliigan hännänhuipusta. Kotijoukkue KoVe kiusasi kaikki viisi erää ennakkoon vahvempaa Hurrikaania. Hurrikaani valmistautui otteluun hiukan eri tavalla kuin aikaisemmin. Nyt pelaajille ei oltu annettu kovinkaan yksityiskohtaista analyysiä illan vastustajasta vaan tarkoitus oli pelaajien reagoida ja kommunikoida keskenään ottelun aikana pelitaktisia asioita. Tämä näkyi otteissa, mutta myös se, että kokoonpanoa muuteltiin ottelun aikana tarkoituksenmukaisesti ja ennakkoon sovitulla tavalla. Ainoastaan Ryan Jay Owens sai pelata hakkurina koko ottelun ja Jesse Mäntylä hoiteli liberon tonttia kaikki viisi erään. Myös maajoukkueesta kotiutunut Kosti Shumov viihtyi kentällä kaikki viisi erää. Muut pelipaikat vaihtuivat erien välillä tiuhaan.

– Meillä oli joulun aikaan ensin viikon loma ja sitten mentiin fysiikkapainotteisesti seuraava viikko. Viimeinen viikko piti käyttää suunnitelmien mukaan pelitaktisia asioita läpi käyden, mutta jonkin sortin influenssa pudotti miehiä aika kovalla kädellä pois harjoitusvahvuudesta. Se viikko jäi sitten melko torsoksi, Lauri Rantanen kertasi.

Ottelu ei sinällään noussut kummankaan joukkueen osalta kovin kummoiseksi. Hurrikaanilta tosin olisi odottanut vahvempaa pelaamista, mutta pelaajavaihdot ja pelaamattomuus paistoi otteista. Valmennusta lämmitti eniten Matti Oivasen hyvä pelivire ensimmäisessä erässä. Enempää Oivaselle ei annettu peliaikaa tässä vaiheessa, mutta Oivanen alkaa pikku hiljaa lähestyä täyttä pelikuntoa. Oivanen kirjautti ensimmäiseen erään neljä pistettä. – Masse oli repaleisen harjoitushistorian huomioon ottaen hyvässä vedossa. Hän olisi voinut pelata toisenkin erän, mutta sovittiin jo etukäteen, että yksi erä riittää tässä vaiheessa.

Owens kirjautti neljään erään (tilastoissa ei juttua tehdessä ollut kuin neljän ensimmäisen erän tilastot,viides puuttui vallan) 15 pistettä ollen Hurrikaanin tehokkain. Jenkkihakkurillekin tuli paljon virheitä ja kaikkiaan teholukema painui yhden pisteen verran pakkaselle. Eemeli Kouki onnistui syöttämään vahvasti, mukaan lukien kaksi ässää, mutta hyökkäyspelaaminen oli vain 38% luokkaa. Olympiakarsinnoista kotiutunut Shumov kirjautti 10pistettä, mutta keskihyökkäys ei ollut parasta mahdollista Shumovia.

Hurrikaani nousi voitolla jälleen kolmannelle sijalle. Joukkue jatkaa pelejä tulevana viikonloppuna Oulussa Ettan vieraana ja sunnuntaina Rovaniemellä Lakkapään vieraana. Tämän vuoden ensimmäinen kotipeli on 23.1 lauantaina kun Valepa saapuu Loimaalle

-Hurrikaani tiedotus-