Hurrikaani aloittaa kiireisen tammikuun tiistaina kotipelillä sarjanousija Akaa Volleyta vastaan. Kotijoukkueella on luvassa melkoista haipakkaa, sillä se pelaa Mestaruusliigassa kuusi ottelua ja Suomen cupissa vähintään välieräpelin ensi viikon lauantaina Pielaveden Sampoa vastaan. Kun tammikuun otteluruuhkaan mahtuvat vieraspelit Kuopioon, Pielavedelle, Ouluun ja Rovaniemelle, tulee joukkueelle jälleen Vuorisen tilausliikenteen onnikkapenkit tutuksi. Hurrikaani päätti vuoden 2017 kahteen vieraspeliin, joista se nappasi voiton Lakkapäästä, mutta hävisi heti seuraavana päivänä Kokkolassa Tiikereille 3-1. Nyt Lauri Rantasen isoin tehtävä on ollut virittää joukkueensa sellaiseen vireeseen, että se kohentaa sarjasijoitustaan ainakin muutamalla pykälällä. On kylmä fakta, että tammikuu tulee näyttelemään loppukautta silmällä pitäen Hurrikaanille äärimmäisen tärkeää ajanjaksoa. Se kohtaa tammikuun aikana lähes kaikki sen edellä sarjassa olevat joukkueet, joten loppukiri olisi hyvä aloittaa juuri nyt. Viidestä viimeisestä ottelusta Hurrikaani on voittanut kolme ja rikastuttanut pistesaldoaan kahdeksalla pisteellä.

Paljon on aikaa kulunut, kun viimeksi herrat Ossi Heino ja Joni Mikkonen ovat astelleet liigatasolla Loimaan Liikuntahallin parketille. Heino ja Mikkonen liittyvät kiinteänä osana siihen suloiseen sotatilaan, jota aikanaan valkeakoskelainen Isku-Veikot ja Hurrikaani ylläpitivät. Isku-Veikkojen ja Hurrikaanin yhteinen historia jo ykkössarja-ajoilta loivat näille joukkueille ja sen pelaajille niin herkulliset lähtökohdat, että lähes aina joukkueiden kohdatessa ilmassa oli ekstralatausta, tunnetilasta puhumattakaan. Nyt Akaa Volley täyttää osittain valkeakoskelaisen lentopallon jättämää aukkoa ja pitkälti juuri Heinon ja Mikkosen muodostaessa joukkueen ykköskärjen.

Vaikka Akaa on sarjataulukossa Tiikerien kanssa pohjilla, on itsemurhaa tuijottaa vain sarjasijoitusta. Mikkonen ja Heino muistavat varmasti kaikki Hurrikaani- kohtaamiset lähihistoriasta ja tulevat tekemään jälleen kaikkensa, jotta saavat tukittua loimaalaisten lentopalloihmisten suut. Akaa ei missään nimessä ole huono joukkue. Lauri Tihinen on rakentanut jo ykkössarjassa joukkueelle omaa peli-identiteettiä, jossa kokenut passari Heino (34) ja yleispelaaja Mikkonen (31) kantavat suurinta tuloksenteon vastuuta. Sen lisäksi lentopallokiertolainen Dmitri Borichev (mm.Kiisto,Pateri,Saimaa,Riento,Tiikerit ja nyt 4.kausi Akaassa) on ollut hyvässä kunnossa koko kauden.

Hurrikaanin päävalmentaja Rantanen luonnehti Akaata seuraavasti: Joukkue hyökkää hyvin ”heinomaisesti”. Se tarkoittaa, että passi lähtee nopealla tempolla laitaan. Myös keskihyökkäysuhka on alati, vaikka nosto jäisikin irti verkosta. Heino käyttää rohkeasti myös keskimiehiään.

-HurrikaaniMedia-