Lentopalloseura Etta – Hurrikaani 1-3 (25-23,20-25,17-25,22-25)

Pahaksi kotijoukkueeksi tiedetty Etta onnistui varastamaan kovavireiseltä Hurrikaanilta avauserän. Osittain ensimmäisen erän lipsahtaminen isännille johtui Tomi Rumpusen mukaan omasta hölmöilystä ja hätäilystä.

– Toisessa erässä päästiin kiinni siihen meidän pelisuunnitelmaan. Tunnistettiin ne tilanteet, joissa sai antaa pallolle kättä ja toisaalta ne tilanteet, kun piti olla maltti mukana, 20 pistettä kirjauttanut Rumpunen analysoi.

Rumpunen loisti kilpaa Matti Oivasen kanssa. Rumpusen tehosaldo neljän erän taistelun jälkeen oli +15. Kaikkiaan 29 passista mies tappoi 18.

– En tainnut kertaakaan lyödä kovaa, rullailin vaan palloja torjunnan yli kun kaveri ei hakenut niitä, toisen polven lentopalloilija vähätteli.

Toinen iso tekijä voitossa oli jälleen kerran kapteeni Oivanen (20pist.6ässää,5torjuntaa). Rumpusen mukaan Oivasen syöttövuoro antoi joukkueelle aina mahdollisuuden rakentaa tiivis torjunta Ettan hyökkääjiä vastaan.

– Massella oli melkoinen syöttöpäivä. Sen lisäksi Jerry (Jesse Mäntylä) taisteli paljon palloja takaisin pelattavaksi, kiitteli Rumpunen joukkuekavereitaan. Samoilla linjoilla oli Jussi Heino. Päävalmentaja oli näkemäänsä tyytyväinen.

– Tehtiin asioita huolella. Oltiin ensimmäisessä ja toisessa kosketuksessa hyviä, mikä antoi meille laadukkaita paikkoja hyökätä. Ja niitä laadukkaita paikkoja pitääkin saada Ettan tasoista joukkuetta vastaan, joka puolustaa ja torjuu pirun hyvin. Lempääläläisen mukaan vastakkain oli hyvin samankaltaiset joukkueet, jotka jaksavat jauhaa ja pelata nöyrästi.

Vierasvoitto ja kolme pistettä antavat joukkueelle jälleen uskoa siihen, että se on tehnyt kesällä asioita hyvin ja nyt on aika niittää sen tuomaa tulosta. Kun Heino on puhunut koko kauden ajan rauhallisuudesta ja puolustusaktiivisuudesta, se on varsinkin vuodenvaihteen jälkeen siirtynyt lopullisesti puheen asteelta teoiksi.

– Meillä on harjoituksissakin kova harjoituskuri. Siellä tehdään hommia tosissaan ja välillä potkitaan kaveria liikkeelle. Aktiivisuus ja halu on tasolla, josta olen tyytyväinen, avauskauttaan Loimaalla valmentava Heino myöntää.

Voitto nosti Hurrikaanin Mestaruusliigan kärkeen. Tosin, Valepalla ja Savo Volleylla on otteluja vähemmän pelattuna. Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että Hurrikaani on nimenomaan joukkueena napsinut isoja päänahkoja. Joukkue jatkaa kiivasta peliruuhkaa jo keskiviikkona Kokkolassa, jossa sen pitää jälleen pelata optimaalisella tasolla voittaakseen Tiikerit.

– Kyllä se vielä tänään selkiytyy, millä kokoonpanolla huomenna pelataan. Juttelen hiukan poikien kanssa ja teen päätöksiä huomista silmällä pitäen, päävalmentaja mietti.

-HurrikaaniMedia-