Mikasa vaihtui vasaraan

Viime kevättalvella Kakko teki kovan päätöksen jättää ammattimainen lentopallovalmentaminen ainakin toistaiseksi ja keskittyä uusiin haasteisiin ja perhe-elämään. Uusi haaste löytyy rakennusalalta. Kakon entinen joukkuekaveri tarjosi hommia talonrakennusalalta ja keväästä lähtien entinen Hurrikaaniluotsi on käsitellyt vasaraa enemmän kuin Mikasaa. Eikä miehen omien sanojen mukaan ainakaan vielä ole päätös kaduttanut. – Nyt pääsen elämään perheen kanssa samaa päivärytmiä. Hiukan aikaisemmin täytyy herätä kuin valmennusaikana, mutta vastaavasti päivät ovat säännöllisiä ja viikonloput vapaita, ruskolainen kommentoi. Kakko on löytänyt uudesta ammatista muitakin positiivisia asioita, kuten stressimäärän väheneminen ja paremmat yöunet. – Vaikka paljon tulee uutta asiaa eteen joka päivä, on tämä tällaiselle stressiherkälle kaverille paljon rennompaa kuin valmentaminen.

Vaikka viikonloput ovat vapaita, lentopallo vie miestä edelleenkin vahvasti. Viime perjantaina tätä haastattelua tehdessä perheen isä oli Kouvolassa vanhimman lapsen biitsi-turnauksessa. – Pieniä kyselyitä lajin pariin on tullut, mutta olen ne kaikki tyrmännyt suoralta kädeltä. Tällä hetkellä valmentaminen ei kiinnosta ollenkaan. Seuraavaksi pitää löytää itsestä se urheilumotivaatio, että alkaa harrastaa itse jotain. Vielä kipinä siihen ei ole löytynyt.

Vaikka ammattivalmennus on toistaiseksi jäänyt taka-alalle, edelleen Mestaruusliiga ja Hurrikaani kiinnostavat. Kakko seuraa päivittäistä uutisointia lajin parista ja on huomannut, että kovin vaikeata on monella seuralla pelaajaneuvotteluissa. – Ihmettelen, miksi vuosi vuodelta pelaajaneuvottelut menevät myöhäisemmäksi koko ajan. Itse halusin aina, että joukkue on mahdollisimman aikaisin koossa, jotta kesätreenit saadaan aloitettua. Tälläkin hetkellä monella joukkueella on pelaajavajetta rosterissa.

Vaikka valmentaminen on nyt saanut toistaiseksi jäädä, tullaan melkein seitsemän kautta Loimaalla valmentanut Kakko näkemään Liikuntahallin katsomossa useaan kertaan ensi kauden aikana. Ja tällöin selkään taputtelijoita riittää.