Hallitseva Suomen Mestari Vammalan Lentopallo saapuu Loimaalle ensimmäisen kerran tällä kaudella. Valepa on ollut viime päivien ykköspuheenaihe suomalaisessa lentopallossa päästen Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Tälle kaudelle kokoonpanoaan vahvistanut ja myös laajentanut sastamalaisseura saavutti tämän kauden osalta ensimmäisen tavoitteistaan. Kun arpaonni oli asiantuntijoiden mukaan hyvä ja samaan lohkoon ei arvottu yhtään aivan Euroopan huippujoukkuetta, jopa jatkopaikka on Sami Kurttilan valmentamalle joukkueelle mahdollinen. Mestarien liigan ottelut eivät voi olla näkymättä jatkossa Valepan otteissa kotoisessa liigassa. Siitä nähtiin jo esimakua kun joukkue saalisti kultaisen erän kautta Tshekissä kolmannella Mestarien liigan karsintakierroksella lohkopaikan, päästi joukkue- jopa ansaitusti, ilmat pihalle keuhkoista. Seuraavista kahdesta Mestaruusliigan vieraspelistä Oulussa ja Rovaniemellä oli edessä ns. ohipelit. Molemmat ottelut päättyivät Valepan kannalta tappioon. Tämän toisaalta ymmärtää, koska koko alkukausi on seurassa tehty töitä Mestarien liigan lohkopaikkaa varten. Kun alla on nyt Valepalle harvinainen kahden ottelun tappioputki, lauantaina on odotettavissa vihainen ja ärsytetty Valepa.

Hurrikaani saa vastaansa liigan kovimman keskipelaajakolmikon: Markus Kaurto (79pist.12torjuntaa), Tommy Carmody (57pist.15torjuntaa) ja Jacob Guymer (45pist.17torjuntaa). Sen lisäksi Ruotsista saapui yleispelaaja Erik Sundberg. Sundberg ei missään nimessä ole vahvimmillaan vastaanotossa, mutta kun vierellä on Olli Kunnari, niin myös vastaanottovastuu on verrattain pieni. Sen sijaan ruotsalainen hyökkää vahvasti. Hakkuri Urpo Sivulan kanssa mies muodostaa vahvan laiturikaksikon. Joukkueen monivuotisen selkärangan Mikko Eskon ja Kunnarin pelaamisesta kotimaan kentillä on ollut havaittavissa, että miehet pelaavat juuri sen, mikä voiton eteen tarvitsee. Tälle kaksikolle erityisesti Mestarien liigan pelit kasvattiseuran paidassa merkitsevät paljon. Esko ja Kunnari olivat Mestarien liigan karsinnoissa joukkueen ylivoimaisesti parhaat pelaajat. Pelin taso oli paikka paikoin käsittämättömän kovaa. Vastaavaa ei ole tämän kauden kotimaisessa liigassa vielä nähty.

Tämän kaksikon lähihistoria on ollut värikäs. Joukkueet ovat kohdanneet moneen kertaan pudotuspeleissä, finaaleissa ja Suomen cupissa. Tällä hetkellä Valepa on selvästi niskan päällä. Viime kaudella Hurrikaanin onnistui voittamaan Valepa vain kertaalleen. Valepa puolestaan vei finaalisarjan puhtaasti voitoin 4-0. Molemmilla joukkueilla on ollut alkukaudesta vaikeuksia. Hurrikaani sai edellisellä kierroksella katkaistua kolmen ottelun tappioputken ja Valepalla on juuri nyt kahden tappio-ottelun orastava putki. Sekä Kurttila, että Hurrikaanin Lauri Rantanen saavat seuraavien viikkojen aikana pitää maltin matkassa harjoittelun suhteen. Ennen joulua Hurrikaani pelaa seitsemän ottelua, sisältäen CEV- cupin vieraspelin Valko-Venäjälle. Valepa pelaa vastaavassa ajassa kahdeksan peliä, mutta sen ei vielä ennen jouluaattoa tarvitse matkustaa Mestarien liigan puitteissa ulkomaille.

-HurrikaaniMedia-