Hurrikaani ja Valepa kohtaavat tulevana viikonloppuna kahdesti Mestaruusliigan välierissä. Ensin lauantaina ottelupari alkaa runkosarjassa paremmin sijoittuneen (2.) Vammalan Lentopallon kotikentällä Vexve-areenalla ja päivää myöhemmin ”supersunnuntaina” joukkueet ottavat mittaa toisistaan Loimaan Liikuntahallissa kello 18.00. Hurrikaanin kotipelin poikkeuksellinen alkamisaika johtuu siitä, että korisliigassa Biisonit ja Tampereen Pyrintö kohtaavat päiväottelussa kello 14.00.

Tulevalla viikonlopulla on poikkeuksellisen iso merkitys finaalipelien kohtalon kannalta, sillä jos jompikumpi joukkueista voittaa molemmat pelit, sillä on finaalipaikka otteluvoiton päässä. On siis enemmän kuin luultavaa, että niin Lauri Rantanen kuin Ugis Krastins haluavat joukkueensa olevan täydessä pelikunnossa viikonloppuna. Kumpikaan ei voi antaa toiselle kahta otteluvoittoa eteen. Sen jälkeen vastassa on liian iso, jyrkkä ja paha mäki kiivettävänä kohti finaalihuipennusta.

Joukkueet kohtaavat nyt historiassa kolmatta kertaa pudotuspeleissä. Molemmilla joukkueilla on muistissa sekä positiivisia, että negatiivisia tuntemuksia. Kaudella 2014-2015 Valepa voitti seurahistoriansa ensimmäisen Suomen Mestaruuden juuri Hurrikaanin nenän alta otteluvoitoin 4-3. Tämä ottelusarja on yksi hienoimpia yksittäisiä ottelusarjoja suomalaisessa seurajoukkuehistoriassa. Ottelusarjan viimeisessä seitsemännessä finaalissa Salohallissa oli paikalla 2500 ihmistä ja se tunnelma oli kotimaan liigakentille täysin poikkeuksellista. Toinen joukkueiden kohtaaminen on viime vuodelta- Silloinkin välieristä. Tällä kertaa Hurrikaani pudotti 4-2 otteluvoitoin Valepan pronssipeliin. Sen lisäksi tällä kaudella runkosarjassa joukkueiden väliset kolme ottelua menivät aina vierasjoukkueen nimiin. Valepa oli parempi voitoin 2-1.

Tämänkertainen pudotuspelinäytelmä on ladattu kotimaisen lentopallokaartin ykkösnimillä. Parketilla tullaan näkemään tukku isoja nimiä, hienoja persoonia ja paljon maajoukkuekokemusta. Mikko Esko, Olli Kunnari, Matti Oivanen, Kosti Shumov muun muassa. Sen lisäksi Elviss Krastins jaEemeli Kouki kurkkivat ensin mainittujen leveiden hartioiden takaa seuraavan maajoukkuesukupolven nimissä.

Ottelusarja ei luultavasti katkea kummalekaan joukkueelle suoraan 3-0. Niin tasaista vääntöä on luvassa. Valepan päävalmentaja Krastins luottaa kokeneeseen osastoon Mikko Eskoon ja Kunnariin kuin vuoreen. Sen lisäksi sastamalaiset ovat onnistuneet löytämään akillesjännevammasta kärsivän Urpo Sivulan tilalle huippuluokan hakkurin Venezuelasta. Jesus Chourio on ollut Eskon oikea käsi ja mies on päässyt nauttimaan maailmanluokan passarin passeista liki koko kauden. Jälki on ollut tuhoisaa, joten Lauri Rantanen tulee varmasti parhaansa mukaan yrittämään juuri Chourion pysäyttämistä. Kunnarin lisäksi keskipelaajat Eduard Venski ja Andrei Levchenko ovat olleet verkolla pelote jokaiselle vastustajalle. Erityisesti Levchenko on onnistunut ensimmäisellään kaudella Suomessa. 63 torjuntaa ja 36 ässäsyöttöä on keskipelaajan tontilla viihtyvältä ukrainalaiselta kova saavutus.

Hurrikaani aloittaa välierät itseluottamusta puhkuen. Se onnistui kampeamaan Pielaveden Sampo kesälomille otteluvoitoin 3-1. Joukkueen pelaaminen on parantunut ja tiivistynyt kevään saatossa ja kaikki merkit viittaavat siihen, että noususuhdanne jatkuu. Kuten Valepa, on Hurrikaanillakin kokenutta kalustoa ja lisäpotentiaalia varastossa. Oivasen ja Shumovin kokemus on tärkeä asia alkavassa välieräsarjassa. Sen lisäksi Luke Smith on löytänyt oivan vireen ja saanut tasaisuutta otteisiin. Passarin valinta on Rantaselle kimurantti. Kumpaan passariin kesken kauden päävalmentajaksi hypännyt Loimaan Jankon kasvatti luottaa.

Ottelusarjassa molemmat joukkueet tuntevat toisensa. Taktisesti ei valmentajat enää pysty enää yllättämään. Niin seitsemättä kauttaan Valepaa valmentava Krastins kuin ensimmäisiä pudotuspelejä Mestaruusliigassa valmentava Rantanen tietävät, miten vastustaja pelaa. Valmentajaosastolla Krastins on huomattavasti kokeneempi kuin virkaveli Rantanen. Krastins on päävalmentajana voittanut kaksi Suomen Mestaruutta, Rantasen isot saavutukset ovat kaikki vielä edessäpäin.

Voittaa ottelusarjan kumpi tahansa, kotimainen lentopallo on varmin voittaja. Fanijoukot vaeltavat paikkakunnalta toiseen, tunnelma on taattu ja fiilis odottavaisen jännittynyt. Tässä otteluparissa tullaan näkemään suuria tunteita niin kentällä kuin katsomossa. Joukkueiden, pelaajien ja fanien välillä on suuri kunnioitus toista kohtaan. Kunnioitus, jonka ansiosta tämä ottelusarja tulee olemaan fantastinen!

-Hurrikaani tiedotus/ Valtteri-