Hurrikaani – Valepa Sastamala Tampere 3-2 (23-25,23-25,25-23,25-21,16-14)

Neljätoista aikaisempaa kertaa Hurrikaanin ja Valepa Sastamala Tampereen välillä oli päättynyt sastamalalaisten voittoon. Viidestoista kerta, yli tuhat katsojaa ja tiukka viiden erän vääntö tuotti lopulta loimaalaisille helpottavan voiton. Silti kahdessa ensimmäisessä erässä kaikki näytti siltä kuin aikaisemminkin. Valepa otti kuskin paikan ja vei ottelua pisteen tai kahden erolla. Jussi Heino oli muuttanut aloitusseitsikkoaan otteluun sen verran, että Eemeli Koukin paikalla pelasi Tapio Toiviainen ja verkolla Karri Kutinlahden korvasi Henrik Porkka. Sekä Toiviainen, että Porkka käyttivät kovan näyttöpaikkansa liki täydellisesti. Toiviainen kirjautti 22 pistettä ja teki ottelun lopulla isoja pisteitä joukkueelleen. Kotijoukkueen parhaana palkittu passari Matthew West ruokki fiksusti Toiviaista ja löysi muutenkin joukkueensa kuumat pelaajat oikeilla hetkillä.

– Vastaanoton jälkeinen hyökkäyspelaaminen oli molemmilla joukkueilla kovalla tasolla. Suomalaiselle ja loimaalaiselle lentopallolle vuolaasti kehuja antanut West ei myöntänyt, että kahden ensimmäisen erän tappio olisi ollut joukkueelle henkisesti kova paikka.

– Tultiin kolmanteen erään hyvin. Kaksi ensimmäistä erää olivat tiukkoja, olisimme voineet voittaa niistäkin toisen tai jopa molemmat. Kovalla taistelulla ottelu lähti meille kääntymään.
Valepa Sastamala Tampereen valmentaja Radovan Gacic kirosi, että joukkue antoi ensin kolmannen erän ja sitten viidennen erän vastustajalle.

– Kyllä me olisimme tänään voineet voittaa 3-0 tai 3-2. Kolmannessa ja viidennessä erässä Hurrikaani pelasi kriittisillä hetkillä paremmin kuin me. Gacicin mukaan toinen joukkueiden kauden kohtaamisista oli samanlaista tiukkaa tappelua kuin ensimmäinenkin kohtaaminen. Silloin sastamalalaiset olivat parempia 3-2, mutta nyt kääntyivät osat.

– Jos vertaa näitä kahta peliä niin tänään tehtiin paljon vähemmän omia virheitä. Sillä tavalla oli kovempi peli.
Heino ei pelin jälkeen myöntänyt, että pitkän tappioputken katkaisu olisi vaatinut mitään erityisiä poppakonsteja.

– Ennen peliä käytiin muutama taktinen yksityiskohta läpi, mutta alussa se ei vielä toiminut. Ottelun kuluessa asiat alkoivat tulla selkäytimestä ja pääsimme tekemään asioita paremmin.
Voitto ja kaksi pistettä ei välttämättä ollut lauantai- illan tärkeintä antia vaan se, että Hurrikaani osoitti itselle kykenevän voittamaan Valepa Sastamala Tampereen.

Hurrikaani jatkaa pelejä jo tiistaina kun CEV- cupin toisessa osaottelussa Loimaalle saapuu puolalainen Olsztyn. Matsi alkaa kello 19.00 ja liput otteluun maksavat vain 1€. VIP- ja kausikorttipaikat on varattu aivan normaalin pelin tapaan.

– HurrikaaniMedia-