Karelian Hurmos – Hurrikaani- Loimaa 2-3 (25-16,23-25,25-22,23-25,9-15)

Hurrikaanin viikonlopun tuplapelit Kyyjärvellä ja Joensuussa tuotti kaks voittoa ja viisi sarjapistettä. Lauantaina joukkue selviytyi tyylikkäästi isäntäjoukkueesta, mutta päivää myöhemmin Joensuussa Hurrikaanilla oli vaikeuksia. Karelian Hurmos lähti otteluun neljän ottelun tappioputkessa ja ilman ainuttakaan erävoittoa. Kun ottelu alkoi, tilastoista ei olisi voinut uskoa, että vastakkain on sarjataulukon ääripäät. Niin hyvin Hurmos taisteli. Se onnistui torjuntapelissä erinomaisesti, napsien peräti 14 torjuntapistettä, Hurrikaanin jäädessä neljään. Kotijoukkueen peli pyöri ahkerasti yleispelaaja Ben Harringtonin (24pist.) kautta. Harrington ratkoi jatkopalloja rohkeasti, eikä Hurrikaani saanut torjuntapelillä miestä ollenkaan kuriin.

-Tänään meillä oli henkisellä puolella vaikeuksia. Emme ole vielä niin superjoukkue, että voisimme jyrätä näitä pelejä puhtaasti. Kaveri pääsi pelaamaan ilman paineita ja onnistuikin siinä hyvin, Olli Kuoksa jutteli pelin jälkeen. Päävalmentaja löysi oman joukkueen pelaamisesta myös hyvää. – Kun Väinö (Rahko) tuli kentälle, saatiin lisää energiaa ja ratkaisuvoimaa. Itse asiassa, olisin voinut ottaa Rahkon kentälle jo aikaisemmin, mutta en sitä tehnyt, Kuoksa harmitteli.

Viiden erän taistelu Joensuussa oli tilanteiden valossa merkillinen. Hurrikaani sortui kolmessa erässä siihen, että sen turvallinen johtotilanne suli, tai Hurmos pääsi muutaman pisteen päähän. Toisessa erässä Hurmos nousi viiden pisteen päästä yhden pisteen päähän, kolmannessa 19-15 johtoasema ei riittänyt, vaan isännät kiilasivat ohi erävoittoon ja neljännessäkin 19-9 johto oli erän päättyessä ”vain” 25-23.

Kun ottelu kaikkien suureksi yllätykseksi siirtyi viidenteen erään, lähti Hurrikaanin kone vihdoin käyntiin. Eetu Häyrinen ja Rahko hyökkäsivät laidasta laadukkaasti, samoin Zachary Hollands onnistui muutamaan otteeseen. Kotijoukkueen huomatessa, että sillä on realistinen mahdollisuus voittaa ennakkosuosikki, alkoi sen peli tökkiä pahasti. Kun isännät sortuivat omiin virheisiin, pääsi Hurrikaani melko selvään erävoittoon.

-Näistä peleistä meidän pitää oppia ja selviytyä. Kevättä ajatellen, tällaisilla peleillä on suuri merkitys, päävalmentaja jutteli.

Kauaa joukkue ei ehdi lepäämään, sillä maanantaina Kuoksa on suunnitellut joukkueelleen fysiikkatreenin ja tiistaina on luvassa lajitreeni. Keskiviikkona Valepa Sastamala saapuu Loimaalle ja viikon päättää perjantainen paikallisvääntö TUTO Volleyn kanssa.