Savo Volley – Hurrikaani- Loimaa 2-3 (18-25,25-20,22-25,25-19,10-15)

Alkukauden neljällä tappiolla aloittanut mestarisuosikki Savo Volley sai lauantai- iltana vastaansa hirmuvireisen Hurrikaani- Loimaan. Loimaalaiset saapuivat Siilinjärvelle neljän ottelun voittoputkessa, mutta tiedostaen, että Timo Tolvasen sikermä on viime kierrosten aikana saanut peliään kehitettyä oikeaan suuntaan. Illan otteluun savolaiset starttasivat Hurrikaanin tapaan neljän ottelun voittoputkessa, joten illasta oli odotettavissa tasaista. Sekä Tolvanen, että Olli Kuoksa joutuivat muokkaamaan aloitusseitsikkoaan poissaolojen takia. Hurrikaanilta oli edelleen poissa Eetu Häyrinen, mikä tiesi Greg Pettyn pelaamista hakkurina. Isänniltä oli poissa yleispelaaja Michael Michelau, jonka korvasi Arvi Shurdhi.

Ensimmäisen erän alussa näytti, että tappioiden tuoma tuska ei hellitä savolaisten otteista. Kotijoukkueen pelaajat kävivät ylikierroksilla ja useampaankin kertaan pelaajat juoksivat tuomarin juttusilla. Hurrikaani keskittyi pelaamiseen, ja nappasi avauserän melko selvin lukemin. Ensimmäistä erää värittivät useat ässäsyötöt, molempien joukkueiden tehdessä niitä kolme.

Toinen erä oli pelillisesti heikoin. Kumpikin joukkue tuskaili hyökkäyspelaamisen kanssa. Vaikka Hurrikaanilla oli toisessa erässä vastaanottopelaaminen timanttia, se ei saanut hyökkäyssuuntaan onnistumisia. Tilanteen 16-16 jälkeen kotijoukkue repäisi eron, minkä se onnistui pitämään loppuun saakka.

Kolmannessa ja neljännessä erässä mentiin tasatahtia erien loppuun saakka. Kumpikin joukkue sai parin kolmen pisteen johtoasemia, mutta lähinnä omien virheiden takia, vastustaja pääsi aina rinnalle. Kolmannen erän ratkaisu alkoi syntyä Nooa Marttilan ässäsyötöllä tilanteessa 16-18. Vaikka Savo pääsi vielä 22-23 tilanteeseen, Hurrikaanin oma pelaaminen pysyi loppuun saakka kuosissa.

Neljännen erän kääntyminen isännille tuli Savon kahdella peräkkäisellä torjuntapisteellä, jonka jälkeen kotijoukkue siirtyi 17-15 johtoon. Neljännessä erässä Savo sai tiivistettyä muutenkin torjunta- ja puolustuspelaamista, mikä osaltaan oli tylsistyttämässä Hurrikaanin hyökkäämistä.

Ottelun ratkaiseva viides erä meni Hurrikaanin käsikirjoituksen mukaan. Se osoitti, minkä takia se on tällä hetkellä Mestaruusliigan kuumin joukkue. Vaikka alla oli karvas neljännen erän tappio vierassalissa, sen pelaamisen taso vain nousi ratkaisevassa erässä. Loimaalaisten viidennen erän hyökkäysprosentti oli koko ottelun kovin, 58&. Sen lisäksi, se nappasi neljä torjuntapistettä ja syötti tehokkaasti. Vastaavasti Tolvasen joukkueella alkoi jalka painamaan, ja hakkuri Joonas Jokela jäi Hurrikaanin pihteihin.

Viikonlopun ensimmäinen koitos oli Hurrikaanin kannalta kirjaimellisesti koko joukkueen voitto. Viisi pelaajaa teki vähintään kymmenen pistettä, Marttilan ja Pettyn kahmien isoimmat pisteet (17). Sen lisäksi Väinö Rahko jatkoi viime peleissä löytynyttä hyvää pelivirettä, tehden 16 pistettä. Rahko ja Santeri Välimaa pelasivat useamman kerran mallikkaasti kolmen metrin viivan takaa, mikä selvästi yllätti myös kotijoukkueen. Myös molemmat keskipelaajat Miika Haapaniemi ja Nuutti Niinivaara saivat kymmenen pistettä kasaan. Haapaniemi oli totaalinen painajainen savolaisten vastaanotolle, saldoten kolme ässää. Niinivaara vuorostaan nappasi neljä torjuntapistettä.

-Olosuhteisiin nähden kova suoritus ottaa vierasvoitto ja kaksi pistettä, Kuoksa summasi. Päävalmentajan mukaan syöttöpelaamista on tarkennettu, minkä takia tänään ei tultu ihan täydellä kädellä syöttöviivan takaa. – Henkisesti joukkue on tällä hetkellä hyvässä jamassa. Pelaajilla on kivaa kentällä, mikä näkyy jokaisen pelaajan otteissa.

Kotijoukkueen kakkosvalmentaja Petteri Penttinen tuskaili myös poissaolojen perään. – Pikkasen oli olo, että ohuella kokoonpanolla mennään, kun Michelau oli poissa. Tänään ei saatu hurmosta päälle, vaikka parannettiinkin ensimmäisen erän jälkeen pelaamista.

Hurrikaani lähti Siilinjärveltä ottelun jälkeen kohti Joensuusta, missä se kohtaa huomenna Karelian Hurmoksen. Tällä hetkellä joukkue on viiden ottelun voittoputkessa, ja lauantainen vierasvoitto antoi varmasti joukkueelle lisää itseluottamusta. – Lasketaan henkiin jääneet, ja mietitään illan aikana Lönen (Juha Lönnqvist) kanssa, millä tavalla lähdetään huomenna pelaamaan, Kuoksa paljasti.