Hurrikaani täydensi keskipelaajaosastoaan venäläisellä Dmitry Shestakilla (206cm,30v). Shestak löytyi osittain Antti Poikelan kontaktien ansiosta. Entinen Hurrikaanipelaaja Poikela pelasi venäläisjätin kanssa viime kaudella Tshekin liigassa Vk Pribramin joukkueessa. – ”Dima” on todella sosiaalinen ja mukava kaveri. Oltiin viime kaudella kämppiksiä ja vietimme paljon aikaa yhdessä. Dimaa voi kuvailla todella vahvaksi torjujaksi ja sen lisäksi mies lyö palloa kovaa, Poikela kuvailee. Shestak tuo Lauri Rantaselle uusia mahdollisuuksia kehittää keskipelaamista. – Tietyllä tapaa haimme kokenutta vahvistusta verrattain nuoreen joukkueeseen. Kun meillä on ensi kaudella kaksi nuorta passaria (Daniel Ford-Matti Toivola), on hyvä, että meiltä löytyy vastapainoksi kokeneita pelaajia heidän rinnalle, Rantanen miettii.

Uusi keskipelaaja on pelannut vuosia kivikovassa Venäjän liigassa. Shestak on uransa aikana edustanut mm. Belgorodia, Moskovan Dynamoa ja kausien 2012-2014 aikana Kemorovoa, jossa mies pelasi yhtä aikaa Suomen maajoukkuelibero Lauri Kermisen kanssa.

Uusin Hurrikaanipelaaja ei vielä tiennyt kovinkaan paljoa Suomesta, mutta myöntää, että into on kova päästä Suomeen ja Hurrikaaniin. – Tämä on vasta toinen kausi Venäjän ulkopuolella, mutta odotan innolla aikaa Suomessa. Tiedän, että Mestaruusliiga on kovatasoinen ja viime vuosien aikana Suomesta on osallistunut useita joukkueita Euro-cupeihin. Shestak osasi nimetä suomalaisista lentopallopelaajista mm. Kermisen, Poikelan ja Matti Oivasen. – Oivanen pelasi Novgorodissa silloin kun itsekin olin Venäjän liigassa.

Venäläisjätti on kovan pelaajan maineessa. Miestä luonnehditaan innokkaaksi harjoittelijaksi, josta kertoo paljon se, että muu perhe tulee Suomeen vasta syyskuussa. – Haluan elokuun alussa heti aloittaa kovan harjoittelun muun joukkueen kanssa ja tutustua joukkuekavereihini niin hyvin kuin mahdollista. Ennen kautta harjoitellaan kovaa ja määrällisesti paljon, joten en ehtisi muutenkaan viettää aikaa perheeni kanssa. Vaimo ja molemmat lapset tulevat syyskuun aikana kun kausi on jo käynnistynyt.

Hurrikaanin ensi kauden joukkue on lähes valmis. Koossa on kymmenen pelaajasopimusta, mutta Rantanen elättelee toiveita 12 pelaajan harjoitusringistä. – Haluan, että saadaan kahdentoista pelaajan rinki, jotta pystymme vetämään kovia harjoituksia.

-HurrikaaniMedia-