Mestaruusliigalle oli lottovoitto, että Akaa- Volley nousi viime kaudeksi verrattain väljähtäneeseen Mestaruusliigaan. Akaalaiset toivat päivästä yksi alkaen liigatasolle uutta puhtia ja väriä. Toistaiseksi menestys on antanut odottaa, mutta intohimo lajia kohtaan on valtavaa. Debyyttikausi sujui välttävästi, joukkue sijoittui runkosarjassa kymmenenneksi ja lunasti tälle kaudelle liigapaikkansa karsintojen kautta.

Toimistolla seurajohto teki pitkiä päiviä kootessaan tälle kaudelle kilpailukykyisempää joukkuetta. Vaihtuvuus joukkueessa oli kesän mittaan suurta. Seura sai hankittua Savosta kovan kolmikon: Enderwin Herrera, Ville Heiskanen, Panu Pitkänen. Näistä herroista Herrera (278ott.35v) ja Heiskanen (327ott.33v) tuovat kokemuksellaan lisäarvoa joukkueelle. Pitkänen (83ott.24v)palasi takaisin lähtöseuraansa, jossa pelasi ykkössarjaa kaudella 2015-2016. Sen jälkeen tie vei kahdeksi kaudeksi Sampoon, jossa peliaika oli tiukassa. Nyt Oliver Lüütseppin alaisuudessa Pitkänen on vihdoin saanut mahdollisuuden ja käyttänyt sen toistaiseksi lähes optimaalisesti hyväkseen. Pitkänen on joukkueensa paras torjuja 18 torjuntapisteellä.

Mielenkiintoisin nimi saattaa kuitenkin olla paluun liigakentille tehnyt passari Ville Juntura. 30-vuotias Juntura opiskelee lentopallon ohella Tampereella Poliisiammattikorkeakoulussa, joten opiskelun ja lentopallon pelaamisen sovittaminen saattaa pitkän kauden aikana vaatia veronsa. Sen verran pysyvyyttä Akaassa on edelleen, että Joni Mikkonen saatiin ympäripuhuttua ja jatkamaan liigauraansa. Mikkonen on joukkueensa ykköspyssy ja tällä kaudella kuudessa pelissä on koossa 103 pistettä.

Uusi päävalmentaja Lüütsepp olisi varmasti halunnut saada paremman lähdön ensimmäiselle päävalmentajakaudelle Suomessa. Lauri Tihisen työn jatkajaksi palkattu eestiläinen tuo joukkueensa kolmen ottelun tappioputkessa Loimaalle.

Kotijoukkue saapuu kentälle viime viikonlopun Oulu-Kokkola- vieraspelireissulta. Viikonloppu tuotti voiton ja kaksi sarjapistettä. Hurrikaanilla oli vaikeuksia syöttöpelissä, jossa se antoi vastustajalle virheillä runsaasti pisteitä. Jussi Heinon mukaan hän antoi joukkueelleen käskyn syöttää kovaa ja riskillä, joka nyt kostautui. Kokenut ex- ammattilaispelaaja myös muistutti, että erityisesti syöttöpeli muuttuu kun peliareena vaihtuu kotoisesta ja tutusta pelihallista. – Kun ollaan vedetty hiukan toistasataa pallotreeniä kotona, antaa se tietyn etulyönnin, kommentoi Heino.

Alkaneella viikolla Hurrikaanilla on realistinen mahdollisuus napata kaksi kotivoittoa, kun torstain jälkeen sunnutaina Loimaalle saapuu Team Lakkapää. Puhtaat kotivoitot saattaisivat nostaa joukkueen sarjassa piikkipaikalle, ohi hurjaan lentokeliin päässeen Lentopalloseura Ettan.

-HurrikaaniMedia-