Hurrikaani-Loimaa on edennyt lentopallon Mestaruusliigassa mitalipeleihin. Välierässä vastaan asettuu Rovaniemen ylpeys Team Lakkapää. Lakkapää iski puolivälierissä Kokkolan Tiikerit tylysti laulukuoroon 3-0-voitoin. Sunnuntaina alkavasta ottelusarjasta finaaleihin matkaa ensimmäisenä neljä voittoa ottanut joukkue. Hurrikaani lähtee sarjaan ennakkosuosikkina.

Kuudetta kauttaan mitalipeleissä pelaava Hurrikaani kohtaa yhden Mestaruusliigakauden yllättäjistä sunnuntaina alkavissa välierissä. Team Lakkapää vaihtoi runkosarjan aikana valmentajaa, Normunds Veinbergs sai tehdä tilaa Henri Tuomelle.

Sen lisäksi joukkueen runkoa vahvistettiin amerikkalaisella Chris Vothilla ja kanadalaisella Jordan Orilla. Voth on yleispelaajan roolissa osoittautunut täsmähankinnaksi, ja Or on liberon tontilla ollut liigan parhaita.

Viiden eri kansallisuuden kanssa toimiva Tuomi on lyhyessä ajassa saanut luotua joukkueelleen oman pelillisen identiteetin.

Ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson oli runkosarjassa pistepörssin kakkonen 620 pisteellä juuri ennen Hurrikaanin kollegaa Mikko Oivasta (606). Länsinaapurin lahja Oiva Tapion manageroivalle joukkueelle on ollut suunnaton. Puolivälierissä Gustavsson raatoi välillä lähes yksin joukkueen voiton eteen. Kolmessa ottelussa Kokkolan Tiikereitä vastaan mies sai peräti 166 passia!

Ruotsalaishakkuri ei kuitenkaan suurta passimäärää pelästynyt vaan jaksoi läpi ottelusarjan paukuttaa kovilla tehoilla. Kolmen pudotuspelin jälkeen ruotsalaishakkurin pistekeskiarvo on käsittämättömät 30,5 pistettä/ottelu.

Keskipelaajat Lakkapään vahvuus

Sen lisäksi torjuntatilaston runkosarjassa voittanut keskipelaaja Andre Brown (99 torjuntaa) ja koko ajan otteitaan parantava Robert Walsh ovat verkolla pelote mille tahansa joukkueelle.

– Vastassa ovat melkoisen vaaralliset keskipelaajat. Molemmat hyökkäävät hyvin, lyövät korkealta ja sen lisäksi pystyvät lyömään laajalla skaalalla. Toivottavasti saan heitä vastaan jotain aikaan, kapteeni Matti Oivanen varoitteli.

Oivasen mielestä Lakkapää ja ensimmäisellä kierroksella vastassa ollut Vantaa Ducks pelaavat pitkälti samanlaista lentopalloa.

– Rohkeasti lyödään palloa, ei välttämättä kovinkaan paljon himmailla tai heitetä helppoja verkon yli. Sillä erotuksella, että Lakkapää tulee fyysisemmin ja sieltä lyödään palloa korkeammalta.

Hurrikaani lähtee tähänkin sarjaan ennakkosuosikkina. Siitä ei ole epäselvyyttä, onhan joukkue voittanut runkosarjan ja hävinnyt vain Valepalle kahdesti koko kauden aikana.

Lakkapään keskihyökkäyksen kanssa Hurrikaanin on oltava tarkkana.

Kun päävalmentaja Lauri Rantaselta kysyy Lakkapäästä ja kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta runkosarjan aikana, tulee tyly vastaus.

– Joukkue on totaalisen erilainen kuin niissä kahdessa ensimmäisessä pelissä. Sen jälkeen joukkueeseen tuli pari kaveria lisää. Meillä on vastassa vaarallinen ja iso joukkue.

Oman syötön merkitys korostuu tällaista joukkuetta vastaan, tietää Rantanen. – Lakkapää on vahva syöttö- ja torjuntajoukkue, sen enempää päävalmentaja ei halua paljastaa etukäteen.

Joukkueiden kolme runkosarjaottelua menivät Hurrikaanin nimiin. Näissä jokaisessa Hurrikaani voitti kaksi ensimmäistä erää. Lakkapäällä on ollut Hurrikaania vastaan selviä käynnistysvaikeuksia. Näissä kolmessa kohtaamisessa se on parhaimmillaankin saanut avauserässä 19 pistettä. Ja huonoimmillaan se on päässyt vain 14 pisteeseen.

Molemmat joukkueet pelaavat paljon hakkurien kautta. Ottelusarjan yksi iso osatekijä lopputuloksen kannalta on Mikko Oivasen ja Gustavssonin välinen kaksintaistelu. Ja nyt hakkuritaistossa on mukavaa Suomi-Ruotsi-henkeä ihan kirjaimellisestikin. Sen lisäksi Matti Oivanen käy Brownin ja Walshin kanssa omat valssit verkolla. Jesse Mäntylä ja Or muodostavat oman kaksintaistelun.

Joukkueiden päävalmentajilla on muutama yhtymäkohta toisiinsa. Nimittäin, Lapin ylpeyden päävalmentaja Tuomi on samassa tilanteessa nyt, missä Rantanen oli viime vuonna. Kauden aloittanut päävalmentaja sai potkut ja kakkosvalmentaja hyppäsi vastuuvalmentaja pallille. Rantasen luotsasi viime kaudella joukkueensa pronssille. Tuomi varmasti haluaa kirkkaammat mitalijuhlat napapiirille kauden päätteeksi.

Välierien otteluohjelma
SU 2.4. klo 17:00 Hurrikaani-Loimaa – Team Lakkapää
KE 5.4. klo 18:30 Team Lakkapää – Hurrikaani
TO 6.4. klo 18:30 Team Lakkapää – Hurrikaani
LA 8.4. klo 17:00 Hurrikaani-Loimaa – Team Lakkapää

Tarvittaessa
SU 9.4. klo 17:00 Hurrikaani-Loimaa – Team Lakkapää
TI 11.4. klo 18:30 Team Lakkapää – Hurrikaani
TO 13.4. klo 18:30 Hurrikaani-Loimaa – Team Lakkapää

– Hurrikaani tiedotus