Välieräsarja siirtyy nyt kahden ottelun ajaksi Loimaalle. Keskiviikkona ja torstaina pelataan Liikuntahallissa isoista asioista. Kun Hurrikaani kävi Savossa sunnuntaina ryöstöretkellä ja riisui Sampon aseista, pääsee se nyt kahteen kotipeliin mukavista asetelmista. Vastaavasti Sampo joutuu miettimään, miten se pääsee ottelun ytimeen Loimaan Liikuntahallissa, jossa ennakkolipunmyynti enteilee lähes täyttä tupaa.
Siilinjärvellä pelattu ensimmäinen näytös oli jopa yllättävänkin selvää Hurrikaanin dominointia. Vaikka avauserä vielä kirjattiin kotijoukkueelle, sen jälkeen loimaalaiset pääsivät viemään ottelua. Ja avauserässäkin Hurrikaanilla oli parikin eräpalloa, mutta vielä tässä vaiheessa savolaisten selkä ei katkennut. Toisesta erästä alkaen Hurrikaani löysi peliinsä vielä yhden vaihteen lisää. Sen puolustuspelaaminen kulminoitui maagiseen Jesse Mäntylään, joka tarjoili takakentän puolustuspelaamisen ansiosta koko ajan joukkueelleen jatkopallohyökkäysmahdollisuuksia. Kun Maksim Buculjevicin peliotteet paranevat koko ajan mitä lähemmäs kevättä mennään, oli vierasjoukkueen laitureilla hyviä hyökkäyspaikkoja. Hakkurien kaksinkamppailu merkittiin selvästi Antti Ropposelle (22pist.hyök%54) kun Eetu Häyrisellä (14pist.hyök%43) oli vastaavasti vaikeuksia ohittaa Hurrikaanin torjuntaa. Matti Oivasen ja Karri Kutinlahden johdolla Häyrinen torjuttiin peräti kuudesti. Lopussa Timo Tolvanen vaihtoi Häyrisen Timo Leikakseen, jonka jälkeen myös Sampo onnistui paremmin laidasta.
Keskiviikon ja torstain peräkkäiset välieräpelit tarjoavat molemmille joukkueille paljon, mutta se voi myös romuttaa toisen joukkueen haaveet finaalipaikasta. Jos Hurrikaani katkaisee joukkueiden tämän kauden trendin pelkistä vierasvoitoista, sysää se Sampon ahdinkoon. Vastaavasti Sampo on kahdesti jo Loimaalla tällä kaudella voittanut, joten se lähtee aivan realistisesti hakemaan ainakin yhtä vierasvoittoa.
Ottelun ratkaisu on jälleen syöttö-vastaanottopelaamisessa. Niin viidennessä ja ratkaisevassa Leka- pelissä, kuin ensimmäisessä välieräottelussakin, Hurrikaani on löytänyt syöttämiseen balanssin. Edelleen tulee syöttövirheitä, mutta nykyiset syöttövirheiden määrät se kestää voittaakseen ottelun. Tolvasella ja savolaisjoukkueella on mietinnän paikka siinä, miten se onnistuu vastaanottopelissä saamaan pallon paremmin passari Petteri Penttiselle pelattavaksi. Kun kyseessä on Hurrikaani – Sampo- ottelusarja, taistelu voitosta saattaa muodostua kiihkeäksi. Ensimmäisessä osaottelussa oli jo viitteitä siitä, että tunnetila tullee olemaan korkealla ja paikoitellen läikkymään ylikin. Avausottelussa Sampo sortui hermopaineen alla, nyt testataan myös kotiyleisön läsnäolon vaikutukset Hurrikaaniin.
-HurrikaaniMedia-