Pääsiäismaanantaina Loimaalla ratkeaa se, kumpi joukkueista saa keskiviikoksi Siilinjärvelle ottelusarjan katkolle. Ottelusarja on nyt tasatilanteessa 1-1. Sekä Hurrikaani- Loimaa, että Savo Volley ovat voittaneet kotiottelun. Hurrikaanin kotisaldo on edelleen puhdas tämän kevään osalta, joten se saa pienen kilpailullisen edun maanantain peliin.

Kaksi ensimmäistä ottelua ovat olleet molemmilta joukkueilta runkosarjasta tuttua suorittamista. Molemmat joukkueet nojaavat vahvaan aloitussyöttöön ja hyökkäyspelaamiseen. Näillä osa- alueilla loimaalaiset ovat olleet tehokkaampia. Savon pelaaminen on ollut hakkuri Joonas Jokelan varassa yllättävänkin paljon. Vaikka Michael Michelau on ollut kohtalaisen tehokas, amerikkalaisen vastaanottopelaaminen tuottaa virheitä, mitkä kostautuvat joukkueen hyökkäyspelaamisessa. Michelau on ”lukittu” Hurrikaanin kohteeksi syöttöruudussa ja molemmissa otteluissa se on ollut taktisesti viisas veto Olli Kuoksalta. Varsinkin leijasyöttö on tuottanut miehelle suuria vaikeuksia.

Vaikka ottelusarja on tasan, pelillisesti Hurrikaani on ollut edellä. Savo Volley ei ole saanut Hurrikaanin vastaanottoa rikki, mikä on tehnyt sen torjuntapelaamisesta vaikeaa. Tilastot olisivat loimaalaisille murskaavat, jos Kuopion pelin neljännen erän murskalukemia ei lasketa. Ne vääristävät tilastoja savolaisille edukkaammaksi, kuin mitä se itse asiassa todellisuudessa onkaan.

Lauantaina toisessa välierässä pelattiin hyvin kaksijakoinen ottelu. Ensimmäiset reilut kolme erää Hurrikaani oli kuskin paikalla. Tutun nimet: Greg Petty, Eetu Häyrinen ja Daenan Gyimah mellestivät, eikä Savo Volley saanut miehiä kuriin juuri ollenkaan. Vastaavasti Jokela oli Timo Tolvasen joukkueen ainoa onnistuja ottelun alkupuolella. Maajoukkuehakkuria ruokittiin ahkerasti ja sehän Jokelalle sopi vallan mainiosti. Ilman Jokelaa, ottelu olisi ollut ohi jo kolmessa erässä.

Mutta. Kuopiossa tapahtui Hurrikaanin kannalta jotain merkillistä, kun joukkueen pelaaminen sekosi totaalisesti sen johtaessa neljättä erää jo 6-0. Kuuden pisteen johto neljännen erän alussa oli varmasti Kuoksan kannalta optimaalinen tilanne. Erälukemat 2-1 loimaalaisille ja väkevä alku neljänteen erään. Kotijoukkue oli pakotettu selkä seinää vasten. Tässä vaiheessa aika harva olisi uskonut, että erä kääntyy, tai koko ottelu isännille. Niin vain tuli käymään. Savolaiset saivat kirjaimellisesti hurmoksen päälle ja sen jälkeen saviseutulaisia vietiin ja lujaa. Hurrikaanin puolelta asian tekee murheelliseksi se, ettei joukkue onnistunut kokoamaan itseään viidenteen erään.

Maanantaina tuskin mikään pelillisesti muuttuu. Hurrikaani on ollut jopa murskaava kotiotteluissaan. Se nojaa vahvaan aloitussyöttöön, ja sen jälkeen se pääsee rakentamaan tiivistä torjuntaa Savon hyökkäyksiä vastaan. Tolvasen ja kumppanien on löydettävä lääkkeet siihen, miten kotijoukkueen vastaanottoa saa rikki. Helppoa se ei tule olemaan, mutta mahdollisuudet ovat olemassa. Se vaatii Jokelalta, Michelaulta ja Alvi Shurdhilta nappi iltaa.

Ottelun ainoa varma asia on, että Loimaan liikuntahalli on huomenna täynnä. Ja sitä myöden ääntä ja tunnelmaa riittää. Se, kumman pää kestää, on lähellä voittoa.