Hurrikaani – VaLePa 0-3 (20-25, 21-25, 21-25)

Jo kymmenennen kerran peräkkäin oli VaLePa Hurrikaania parempi. Kotijoukkueellakin oli takanaan täydellisesti sujunut tammikuu, mutta sarjajohtaja katkaisi loimaalaisten voittoputken tylysti. Hurrikaanikin pelasi valmentaja Lauri Rantasen mukaan parhaimman pelinsä VaLePaa vastaan tällä kaudella.
– Ensimmäinen erä oli kauden parasta peliä VaLePaa vastaan. Silloin hyökkäsimme hyvin. Toisessa erässä oma hyökkäys hieman notkahti. Tasoero oli kuitenkin selkeä, vaikka hyvin pelattiinkin.
3-0-voitto on aina merkki selkeästä paremmuudesta. Hurrikaanin vastustuksesta huolimatta VaLePa näytti ylivoimaisuutensa tämän kauden liigassa. Vain kolme hyökkäysvirhettä, varma vastaanotto ja Mikko Eskon (5/+3)”normaali” iltapuhde riittivät pitämään erät hallinnassa. Kun vielä hakkuri Urpo Sivula (18/+11) oli tosissaan pelipäällä, olisi Hurrikaanin pitänyt saada syöttöpelinsä vahvempaan vireeseen, jotta se olisi voinut edes haaveilla erävoitoista. Viisi ässäsyöttöä 16 syöttövirhettä vastaan oli aivan liian huono hyötysuhde sarjakärjen horjuttamiseen.
Hurrikaani peluutti kaksi erää hakkurina Max Staplesia, koska Antti Ropposen nilkkaa haluttiin vielä loukkaantumisen jäljiltä hieman säästellä. Maxilta (10/+6) hyvä ilta ja vahva näyttö siitä, että Hurrikaani ei ole hakkuripelissään pelkästään Ropposen varassa. Maksim Buculjevic (3/0) ilahdutti kolmella torjunnallaan. Parhaana palkittiin libero Jesse Mäntylä, joka taisteli kentällä jokaisesta pallosta esimerkillisesti.
VaLePasta Sivulan ja Eskon ohella kannattaa mainita koko muukin joukkue. Heikkoa lenkkiä ei tällä kertaa ollut.
– Pelattiin rennosti ja vähillä virheillä. Onnistuttiin koko joukkueena. Ei Hurrikaanikaan huono ollut, mutta meillä oli vain hyvä päivä, kiteytti joukkueensa onnistuneen iltapuhteen kapteeni Mikko Esko.
Hurrikaanilla pelit jatkuvat vasta puolentoista viikon kuluttua, jolloin Loimaalle saapuu kuopiolainen LEKA Volley. Molemmat joukkueet kisaavat paikasta neljän parhaan joukkoon. Hurrikaani on kahdeksan pistettä Lekaa edellä, mutta se on pelannut myös kolme ottelua enemmän kuin kuopiolaiset.

-HurrikaaniMedia-