Hurrikaani-VaLePa 0-3 (21-25, 24-26, 25-27)

Lentopallon MM-kisahuuma siirtyi komeasti Hurrikaanin liiga-avaukseen. Lähes tuhat katsojaa oli todistamassa viime kauden mestarien 0-3-voittoa kotijoukkueesta. Aivan hurmioon ei katsomo syttynyt. ValePa otti jokaisen erän alussa pelin haltuunsa eikä antanut kotiyleisölle sytykettä innostukseen.

Ottelu alkoi kukituksella, kun Hurrikaani muisti MM-joukkueessa pelanneita Olli Kunnaria ja Matti Oivasta ruusuilla. Oivanen laittoi kukkansa talteen ja asteli Hurrikaanin avauskuusikkoon. VaLePa sen sijaan antoi vielä Kunnarille toipumisaikaa ja piti yleispelaajansa penkillä. 19-vuotias Sakari Mäkinen sai näin vastuuta, ja hän täyttikin paikkansa upeasti (14/+9).

Hurrikaani haki avauspelissä vielä askelmerkkejään. Tämän noteerasi myös kentän parhaana palkittu keskitorjuja Eduard Venski (15/+13).
– Hurrikaanilla on uusi passari. Kestää aina aikansa ennen kuin passitempot muiden pelaajien kanssa löytyvät. Hurrikaani tulee jatkossa pelaamaan koko ajan paremmin, kun yhteispeli löytyy, totesi valkovenäläinen loppukahveilla.

27-9-2014-7-282x300

Eduard Venski oli tänään liekeissä

VaLePalla näytti pakka olevan paremmin kasassa. Viime kauteen muutoksia ei joukkueessa pahemmin tapahtunutkaan. Avauskuusikon miehistä Juha Aho lopetti uransa, mutta näyttää siltä, että Sastamalassa voidaan huokaista helpotuksesta. Amerikkalainen Matthew Pollock näytti vaarallisuutensa verkolla heti kauden avauspelissä.

VaLePan vahvuus oli sen syöttöpelissä. Joukkue syötti kuusi ässää ja pystyi muutenkin rikkomaan Hurrikaanin pelinrakentelua. Passari Kalle Määttä ei pystynyt suunnitellulla tavalla käyttämään keskihyökkäystä, mikä antoi torjuntapelin avaimet VaLePalle.

– Erien alut olivat tänään meille vaikeita. Loppuun asti pelaaminen puuttui vielä. Saimme monta kertaa puolustettua palloja peliin, mutta kovat ratkaisut jatkopalloissa puuttuivat. Vain Vallu saa tänään puhtaat paperit pelistään. Erien loput kuitenkin näyttivät sen, että jos syke on sama myös erien alussa, pystymme jatkossa ottamaan myös voittoja, kertasi Ville Kakko ottelun kulkua.

27-9-2014-11-300x269

Vladimir Cedic sai valmentaja Ville Kakolta puhtaat paperit

Hurrikaanin peli vaikutti kuitenkin lupaavalta. Vastassa oli kuitenkin viime kauden mestari ja monien suosikki kannun kantajaksi myös tälle kaudelle. Vladimir Cedic oli huomattavasti vahvempi kuin viime kaudella tähän aikaan. Myös Aivars Petrusevics ja Eemeli Kouki pystyivät tappamaan palloa laidoista välillä vastustamattomasti. Jesse Mäntylä pelasi ottelun alussa loistavasti, mutta häipyi hieman kuvasta ottelun edetessä. Vastaanottopelin ongelmat heijastuivat passari Kalle Määtän peliin, mutta muutama hieno oivallus nähtiin jo tässäkin pelissä. Eniten parannettavaa jäi keskipelaamiseen. Sekä Matti Oivanen että Tuomas Koppanen hakivat vielä pelituntumaa uuden passarin kanssa.

Sunnuntaina nähdään. pitääkö sanonta ”Yksi yö kaiken muuttaa voi” paikkansa. Tilaisuus revanssiin tarjoutuu heti, kun joukkueet kohtaavat Sastamalassa TV-kameroiden edessä. Loimaalaisella lentopallofanilla on huomenna kuitenkin edessään vaikea päätös, sillä myös kotikaupungissa pelataan mielenkiintoinen ottelu, kun Loimaan Jankko korkkaa ykkössarjan kotiottelulla Tampereen TKT:tä vastaan. Ottelu alkaa Hirvihovissa klo 17.00.

-Hurrikaani-tiedotus-