Valepa Sastamala – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (18-25,25-23,22-25,22-25)

 

Hurrikaani- Loimaan ja Valepa Sastamalan kolmas ja viimeinen runkosarjan kohtaaminen päättyi Sastamalassa vieraille. Hurrikaani aiheutti kotijoukkueelle kauden ensimmäisen kotitappion ja samalla joukkue kasvatti voittoputkensa kuuden ottelun mittaiseksi. Hurrikaani on nyt voittanut 12 edellisestä pelistä kymmenen, ja edellinen vierastappio on viime vuoden marraskuulta.

Hurrikaani aloitti ottelun kovalla intensiteetillä. Nuori joukkue on saanut itseluottamusta pitkästä voittoputkesta, ja joukkueelta onnistui ensimmäisessä erässä lähes kaikki. Se sai näyttämään hallitsevan Suomen Mestarin jopa vastaantulijalta. Vieraiden avauserän voitto tuli vahvan ja monipuolisen hyökkäyspelaamisen ansiosta, jota johti Antti Ropponen. Ropponen oli perjantaina(kin) täysin pitelemätön, tehden neljään erään 26 pistettä.

Myös toinen erä eteni vahvasti Hurrikaanin johdossa, mutta Valepa nousi erässä ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 16-15, eikä sen jälkeen johtopaikasta luopunut. Toinen erä oli vierailta ottelun heikoin, vaikka se mm. torjui kotijoukkueen hyökkäykset neljästi. Samoin toiseen erään Hurrikaani teki koko ottelun molemmat suorat hyökkäysvirheet. Valepa ei erässä esittänyt mitenkään ihmeellistä peliä, mutta sen hyökkäyspelaaminen Sakari Mäkisen ansiosta oli terävämpää kuin loimaalaisilla.

Pitkän erätauon jälkeen tapahtui se, mitä katsojat luultavasti vähiten odottivat. Nuori Hurrikaani otti komennon itselleen, ja rutinoitunut Valepa jäi jalkoihin. Kolmannessa ja neljännessä erässä Hurrikaani pelasi sitkeästi ja maltilla. Se ei antanut omilla virheillä pisteitä isännille, vaan luotti jälleen kerran omaan pelitapaan. Kun hiukan yllättäen, Valepa sortui virhesumiin, pääsivät vieraat viemään viimeiset erät muutaman pisteen erolla.

Ottelun voittoa ja kolmea pistettä ei yhtään himmennä, että Valepa on tällä hetkellä melkoisessa otteluruuhkassa. Sen pelaaminen on juuri nyt virhealtista, eikä tänään passarina operoinut Joel Laakso löytänyt Mäkisen lisäksi toista täsmäasetta. Varsinkin keskipelaaminen Sebastian Röslerin ja Santeri Savonsalmen kanssa on varsin vaatimatonta. Vastaavasti Santeri Välimaa ruokki joukkueensa pelaajia monipuolisesti. Vaikka Ropponen tykitti ottelun korkeimmat pisteet, voidaan koko joukkueellinen pelaajia nostaa onnistujien joukkoon. Luka Marttila tehtaili 14 pistettä, mutta Marttilan lisäksi toisena yleispelaajana pelannut Tapio Toiviainen onnistui jälleen erinomaisesti. Kun Aleksi Muukkonen on viime peleistä ollut sivussa lievän sairastelun takia, on Toiviainen käyttänyt mahdollisuutensa täydellisesti. Nyt 11 pistettä ja varmaa peruspelaamista.

-Tehtiin tänään sovittuja asioita koko joukkueella hyvin, minkä takia varsinkin hyökkäysvirheet olivat vähissä, Luka Marttila kommentoi.   Marttilan kommentin ymmärtää, sillä joukkueelle merkittiin vain kaksi suoraa hyökkäysvirhettä, kun Valepalle niitä tuli kymmenen.   Marttilan mukaan joukkueen kova vire on peräisin kesältä, jolloin miehen mukaan tehtiin hyvin hommia, ja nyt se alkaa tuottamaan tulosta. – Iteltä tänään tasapainoinen peli, mutta torjuntapelaamiseen en ole tyytyväinen. Siellä oli verkolla minun kohdalla nyt aukko, josta nyt   hyökättiin, mies piiskasi itseään. Nuori mies löysi vaatimattomaan torjuntapelaamiseen myös syyn, ja se oli sijoittuminen.

Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino ei tapansa mukaan lähtenyt arvokkaan vierasvoiton jälkeen hyppimään tasajalkaa, mutta myönsi joukkueen pelanneen erinomaista lentopalloa. – Pysyttiin yhtenäisenä ja kiinni pelitaktiikassa läpi ottelun. Ehkä toisessa erässä hiukan lipsuttiin, mutta muuten oltiin koko ajan hereillä. Joukkueella on jäljellä runkosarjassa vielä kaksi peliä. Ensi maanantaina Loimaalle saapuu Lentopalloseura Etta ja ensi viikon perjantaina runkosarja päättyy vierasotteluun Loimua vastaan.

 

-HurrikaaniMedia-