Valepa – Hurrikaani 3-1 (14-25,25-21,25-15,25-13)

Vaikka sunnuntaina Hurrikaani aloitti ottelun hyvin ja sai kotijoukkueena pelanneen Valepan näyttämään osittain jopa huonolta, ei avauserän voitto kantanut sen pidemmälle. Toisesta erästä alkaen kotijoukkue pääsi lähemmäs omaa normaalia suoritustasoaan ja kuittasi seuraavat kolme erää itselle. Tulos tietää nyt sitä, että tiistaina Kupittaalla Valepalla on mahdollisuus uusia viime vuoden Suomen Mestaruus.
– Kotijoukkueen hyökkäämisen taso laski aikaisemmista kahdesta ottelusta ja me saimme heidät hyvin kuriin. Toisesta erästä alkaen meidän trendi oli kuitenkin laskeva ja Valepa paransi, Lauri Rantanen summasi ottelua. Rantanen sadatteli toisen erän pelaamista, jossa joukkue teki neljä ns. helppoa virhettä, joista Valepa rankaisi armotta. – Meillä oli mahdollisuudet viedä toinenkin erä, mutta siinä meille tuli muutama henkilökohtainen virhe liikaa. Ja Valepaa vastaan niitä vain ei saisi tulla, kaveri rankaisee niistä kovalla kädellä.
Pitkä erätauko teki lopullisen eron Suomen parhaan ja toiseksi parhaan seurajoukkueen välille. Hyvin latautunut hallitseva Suomen Mestari aloitti kolmannen erän vahvasti johtaen teknisellä aikalisällä jo 14-6. Tässä vaiheessa kotijoukkueen onnistui repimään Hurrikaanin vastaanotto lopullisesti rikki. Kun Hurrikaanin vastaanotto jäi kolmeen-neljään metriin, joutui Maksim Buculjevic heittämään isoa ja hidasta passia laitaan, jolloin Valepa pääsi rakentamaan tiivistä torjuntaa eteen. Kun edellisessä pelissä Mikko Esko saalisti kahdeksan torjuntapistettä, nyt vuorostaan Markus Kaurto nappasi neljä torjuntaa.
Päätöserä oli sitten yhtä maalia. Kun Hurrikaani oli jo heittänyt hyvästit voittomahdollisuuksille, pääsi yli 1300 katsojan edessä kotijoukkue nautiskelemaan ottelutapahtumasta. Lopulta Eskon ja Olli Kunnarin hyökkäyspeli repi eräluvut rumiksi.
Rantanen yritti herätellä joukkuetta muutaman kerran vaihtamalla Antti Ropposen ja Buculjevicin Tapio Toiviaiseen ja Matti Toivolaan. ”Kakkoskuusikko” toikin lisävirtaa kentälle, mutta muuten vaihtoruletti jäi laihaksi. Niin selvästi Valepa otti kuskin paikan toisesta erästä alkaen.
– Voitto tai lomille, siinä tiistain juoni, Matti Toivola tiivisti. Pohjalainen sadatteli päävalmentajan tapaan helppoja henkilökohtaisia virheitä, mutta löysi pelistä myös positiivisia asioita. – Ainakin näytettiin, että omalla hyvällä pelillä voidaan voittaa. Ensimmäisen erän tasolla ei olla oltu vielä kertaakaan aikaisemmin tässä finaalisarjassa, passari myönsi.

Tiistaina finaalisarja on katkolla ensimmäisen kerran sastamalaisille. Ottelu Kupittaalla alkaa kello 18.15 ja edelleen Hurrikaanin fanibusseihin otetaan ilmoittautumisia vastaan. Kaikki ilmoittautumiset voi laittaa Valtteri Arralla (0500223278). Fanimatkakyydit Kupittaalle ovat ilmaisia ja tarjoaa Loimaan kaupunki, Ojarannan rakennus ja Hydoring.
-HurrikaaniMedia-