VaLePa Sastamala Tampere – Hurrikaani 3-0 (25-23, 25-22, 27-25)

Vuoden viimeisessä liigaottelussa sarjaykkösen VaLePan ja sarjakolmosen Hurrikaanin välillä näkyi selvästi se, että ottelutahti on ollut rankka ja molemmat joukkueet olivat muutama päivä sitten joutuneet pelaamaan viisieräiset ottelut. Suurin into oli kateissa ja keskittyminen ei ollut aivan tapissa kummallakaan joukkueista.


Hurrikaani hyödynsi VaLePan uneliaisuutta ensimmäisessä erässä karkaamalla heti 0-3-johtoon. Varmasti pelannut VaLePan hakkuri Urpo Sivula (18/+13) otti kuitenkin pisteidentekovastuun eikä päästänyt Hurrikaania karkumatkalle. Samoin torstaina Tsekissä CEV-cup-pelissä loistanut Niko Suihkonen (12/+7) jatkoi väkeviä otteitaan myös kotiareenallaan.
Hurrikaani oli lähes koko erän ajan johtoasemassa, mutta ratkaisupalloissa Suihkonen oli kova ja vei Hurrikaanilta ”tikkarin suusta”.


-Ekan erän voitto oli meillä tärkeä, koska aloitimme tahmeasti. Pääsimme siinä vähän kuin varkain rinnalle ja vietiin lopussa erä kotiin, kertoi ottelusta kolme LähiTapiola-pistettä ansainnut Mikko Esko ottelun jälkeen.


Hurrikaanilta puuttui nilkkavammasta toipuva Eemeli Kouki, eikä loimaalaiskaksikko Kasimir Vuorinen (2/-2) – Tapio Toiviainen (5/-2) saanut peliään samanlaiseen lentoon kuin keskiviikkona Loimu-pelissä. Hurrikaanin valopilkku oli hakkuri Antti Ropponen (17/+11), joka löysi pallolle tilaa VaLePa-torjunnasta. Samoin Matti Oivanen (9/+6) oli totutun tehokas.


Toisessa erässä Hurrikaanin vaikeudet laitapelissä tekivät sen, että VaLePa sai torjuntapisteillä selkeän johtoaseman heti erän alkuun. 10-4-tilanteessa Jussi Heino vaihtoi Tomi Rumpusen (5/+3) Tapio Toiviaisen tilalle. Hurrikaanin peli piristyi hieman, mutta väsymys näkyi huolimattomina toisina kosketuksina paikoissa, joissa olisi ollut mahdollisuus rakentaa kunnon paikka hyökkäyksiin. Hurrikaani kaunisteli lukemia siedettävämmiksi vielä erän lopussa, mutta todellista uhkaa VaLePan erävoitolle loimaalaiset eivät enää pystyneet muodostamaan.


Urpo Sivula oli edelleen hyvässä iskussa, ja myös keskipelaaja Rami Rekomaa (5/+3) pääsi hyvin torjuntoihin Hurrikaani-hyökkäystä vastaan. Vierasjoukkueen suuri yksinäinen oli Ropponen, jota Tomi Rumpunen säesti ajoittain.


Kolmas erä oli Hurrikaanin osalta toisessa erässä kentälle vaihdetun Karri Kutinlahden (7/+6) näytöstä. Kaksi torjuntaa ja 100% hyökkäyspeli, joista yksi piste jopa laitahyökkäyksen päätteeksi, antoivat Hurrikaanille hyvät asetelmat erän voittamiseen. Hyvältä näyttikin aina 15-18-tilanteeseen saakka. VaLePa tuli kuitenkin vielä kerran tasoihin eikä päästänyt Hurrikaania enää karkuun. Kymmenestä viimeisestä pisteestä Kutinlahti teki yhden ja Oivanen kolme sekä VaLePasta Erik Sundberg (12/+4) yhden. Loput viisi Hurrikaani lahjoitti kotijoukkueelle omilla virheillään.
Sastamalalaisraati oli asiantunteva, koska se valitsi ottelussa ProLiberoksi Jesse Mäntylän, joka oli sanalla sanoen loistava. Kaksikymmentä vastaanottoa 80 % varmuudella on todella kova suoritus. Lisäksi Jesse oli tapansa mukaan elementissään myös passipelissä.
Hurrikaani vetää nyt happea muutaman päivän ajan ja jatkaa tammikuussa otteluitaan sekä liigassa että Suomen cupissa.


Hyvää joulua ja menestystä uudelle vuodelle!


-HurrikaaniMedia-