Hurrikaani – Valepa 0-3 (21-25,17-25,18-25)
Ottelusarja Valepalle 2-0
Vajaa 1200 katsojaa sai nähdä finaaliottelun, jossa Hurrikaani yritti haastaa ennakkoon vahvana pidetyn Vammalan Lentopallon. Avausottelun tapaan, Valepa ei antanut Hurrikaanin yllättää vaan jatkoi vahvaa pudotuspelikevättä. Tällä kertaa kokenut Mikko Esko näytti, että ikä (39) on vain numeroita. Erinomaista torjuntapelaamista (8torjuntaa) ja vahvaa pelin rakentelua läpi ottelun esittänyt Esko oli yksi suurimmista syistä siihen, että kotijoukkueen ilon aiheet jäivät vähäiseksi.
– Tällä kertaa tarttui pallo hyvin käteen. Osittain Hurrikaani myös löi suoraan päin torjuntaa, Esko tunnusti. Kapteeni antoi kehuja koko joukkueelle, joka nosti tasoaan ensimmäisestä ottelusta.
Silmiinpistävää toisessa ottelussa oli Valepan rauhallisuus. Se vyörytti koko rintamalla ja kaikkiaan neljä pelaajaa saldosi yli kymmenen pistettä. Eskon lisäksi Olli Kunnari pelasi kokonaisvaltaisesti ja miehelle tyypillisesti- kovalla itseluottamuksella. Hurrikaani oli ottanut Erik Sundbergin syöttöruudussa maalitauluksi, mutta ruotsalaisen hiha kesti hyvin, jonka jälkeen Esko pääsi pyörittämään nopeaa passipeliä.
Hurrikaanin pelilliset vaikeudet olivat hyvin pitkälti samoja kuin kahta päivää aikaisemmin Sastamalassa. Vastaanotto ei tarjonnut Maksim Buculjevicille kuin mahdollisuuden passata laitaan yleispelaajille tai hakkurille. Kun Antti Ropponen (13pist.+5) oli laitureista ainoa, joka sai onnistumisia, oli Valepan tasoisella joukkueella suhteellisen helppo iltapuhde.
Vaikka eräluvut näyttävät kotijoukkueen kannalta melko murheellisilta, pitää muistaa, että nyt Hurrikaanilla on vastassa yksi kovimmista suomalaisista seurajoukkueista koskaan. Valepan pelaaminen on niin harmonista, että heikkoa lenkkiä ei yksinkertaisesti löydy. Yksi isoimmista eroista joukkueiden välillä tänäänkin oli toisen kosketuksen laadussa. Kun muu kuin Buculjevic tai Esko joutuu passaamaan, saa Valepa siitäkin loihdittua hyvän hyökkäyspaikan. Kotijoukkue ei vastaavaan pysty kuin ajoittain.
– Pelattiin omalla tasolla koko peli. Tasaista suorittamista, eikä notkahduksia tullut, Esko kehui joukkueen kolmen erän pelaamista. Eskon mielestä yksi syy kovaan suorittamiseen löytyy Mestarien liigasta saamasta kokemuksesta.
Isäntien kommenteista paistoi selvästi, että toinen selvä tappio riepoi ja pahasti. Ropposen mielestä suurin ongelma on henkisellä puolella. – Tiedetään, että Valepa pelaa todella hyvin. Se ei saa kuitenkaan olla mikään syy siihen, että pelaamme itse huonosti. Nyt pitää katsoa kaikkien peiliin, myös minun, paalutti Ropponen. Hakkurin lisäksi Lauri Rantanen synkisteli. – Valepa oli meille tänään liian kova. Jos jotain positiivista haetaan, niin hyvän vastaanoton jälkeen hyökkäsimme paremmin kuin ensimmäisessä ottelussa.
Ottelusarja jatkuu seuraavaksi Sastamalassa sunnuntaina. Neljäs peli on vuorossa ensi tiistaina Kupittaan palloiluhallissa.
-HurrikaaniMedia-