Hurrikaani – VaLePa 1-3 (20-25, 25-22, 18-25, 13-25)

VaLePa neljällä voitolla Suomen mestariksi. Hurrikaanille hopeaa.

Yli 1400 katsojaa oli paikalla Turun liikuntahallissa, kun VaLePa kuittasi nimiinsä tämän vuoden liigamestaruuden. Hurrikaani pisti kaksi erää kampoihin, mutta loppua kohden VaLePan rutiini riitti voittoon.

Ottelun ensimmäinen erä oli finaalitasoista lentopalloa. Hurrikaani aloitti vakioseitsikollaan sillä erotuksella, että yleispelaajina olivat Tomi Rumpunen ja Thomas Douglass-Powell. Hurrikaani-passari Maksim Buculjevic päätti ottaa Tom D-P:n heti mukaan tositoimiin ja tarjoili erän alussa hyökkäyspaikat aussille. Tämä onnistuikin hyvin ja johdatti kotijoukkueen 4-3-johtoon. Ottelun hahmo, Urpo Sivula, pääsi myös heti alussa vireeseen ja näytti viimein siltä, että oli pelissä sekä läsnä että paikalla. Kolme edellistä peliä mies omien sanojensa mukaan lähinnä pyöri mukana.

Hurrikaani antoi omilla syöttö- ja hyökkäysvirheillään VaLePalle johtoaseman tilanteessa 10-12. Upi Sivula kasvatti puolestaan tilanteessa 14-17 omalla syöttövuorollaan eron jo viiteen pisteeseen. Siitä Hurrikaani ei enää toipunut.

Toisessa erässä Hurrikaani panosti lisää syöttöihinsä, joiden kohteena oli pääsääntöisesti yleispelaaja Erik Sundberg, jolla olikin vaikeuksia vastaanotossaan. Buculjevic otti tässä erässä myös keskipelin käyttöönsä. Sekä Matti Oivanen että Karri Kutinlahti saivat erässä neljä passia, joista he hoitivat kotiin yhteensä viisi pistettä. Erityismaininnan ansaitsee myös Tomi Rumpunen, joka oli lähtenyt sillä asenteella peliin, että kaikki jätetään kentälle. Hän raatoi vastaanotossa ja iski myös muutamia tärkeitä pisteitä. VaLePa hieman säikytteli erän lopussa, mutta Hurrikaani sai pidettyä johtonsa.

Voisi kuvitella, että VaLePa-kopissa korostettiin pitkällä erätauolla kolmannen erän alun tärkeyttä. Tätä työtä helpottaa suuresti se, että joukkueessa on Olli Kunnarin kaltainen pelaaja. Kun hänet laittaa aloittamaan erän syötöt, tietää tasan tarkkaan, mitä saa. Kunnari aloitti mestarillisesti, ja hetkessä taululla olivat 0-3-lukemat. Luu oli lyöty kurkkuun. Hurrikaani sinnitteli mukana, mutta erän alussa hankittu pesäero säilyi sitkeästi. Lopulta ero venähti isommaksikin Urpo Sivulan jatkaessa tehokasta iltaansa.

Hurrikaanin veitsi kurkulla –erä alkoi samoilla mollisoinnuilla kuin kolmaskin erä. Taas Kunnarin syöttöjen jälkeen lukemat olivat tutut 0-3. Hurrikaani oli liikaa Antti Ropposen varassa. VaLePasta puolestaan Mikko Eskosta alkoi huokua tärkeimmillä hetkillä se johtajuus, jota voittava joukkue tarvitsee. Esko tarjoili namupaikkoja kaikille hyökkääjille, jotka saivat onnistumista lisävirtaa tekemiseensä. Sundbergin pitkä syöttöputki katkaisi lopullisesti Hurrikaanin pyristelyt. Punaisten voitonjuhlat alkoivat, kun Ropponen latasi viimeisen pallon leveäksi.

– Ei kahta sanaa, kumpi oli parempi. Ärsyttää kuitenkin se, että annoimme VaLePan voittaa näin helposti. Jos kuitenkin kautta peilaa kokonaisuudessaan, niin pelimme kehittyi koko ajan, ja siksi olemme nyt tässä. VaLePa oli vielä parempi, summasi Antti Ropponen tuntojaan ottelun ja kauden päätyttyä hopeamitaleihin.

– Kausi oli pala palalta rakentamista. Aluksi jouduimme passarikaupoille. Sen jälkeen oli loukkaantumisia ja toipilaita, joiden kuntoutumista jouduttiin odottelemaan. Tammikuussa Tomi Rumpusen tulon myötä pääsimme lepuuttamaan äijiä kuntoon. Siitä lähtien palaset alkoivat vasta olla paikoillaan. Tänään tehtiin se, mitä koneesta lähti. Tiedettiin, että VaLePaa vastaan pitää tehdä rajusti töitä. Kaksi erää oltiin siihen valmiita, mutta lopussa mäkiautosta loppui puhti, kertaili kautta valmentaja Lauri Rantanen

Hurrikaani otti siis seitsemännen mitalin putkeen ja yhteensä jo viidennen hopeamitalinsa. Kulta kuului tällä kaudella VaLePalle ja sen hienolle kannustusjoukolle. Pari mätää omenaa päätykatsomossa eivät huuteluineen pystyneet pilaamaan Suomen parhaan faniryhmän mainetta. Myös Hurrikaani-fanit elivät loppuun asti omiensa mukana. Kuten Antti ja Lauri edellä kertoivat, oli tämä sijoitus varmasti se maksimi, joka tällä kaudella oli saatavissa. Nyt on aika vetää henkeä.