Hurrikaani- Valepa 1-3 (21-25, 18-25, 25-18, 16-25)

Myös kolmas finaali meni Vammalan Lentopallolle. Sen 8.tammikuuta alkanut voittokulku sai 23. voittonsa torstaina Loimaalla. Valepan pelaaminen on tällä hetkellä ihailtavan vahvaa. Laitaosasto nakuttaa isoja pisteitä ja sen lisäksi Jacob Guymer ja Tommy Carmody ovat verkolla kirjaimellisesti isoja pelotteita Hurrikaanilla. Tänäänkin keskipelaajat kuittasivat peräti 21 pistettä! Sen lisäksi Valepan takakenttäpuolustaminen ja jatkopallojen hyödyntäminen on ollut läpi finaalisarjan vahvaa. Tänään sen jatkopallohyökkäys onnistui 64% tehokkuudella Hurrikaanin jäädessä 42%. – Ollaan viime kesänä tehty kovasti hommia näitä pelejä varten. Nyt fysiikka on kaikilla ihan huipussa ja se näkyy kentällä, totesi Sami Kurttila. Kurttilan valmentamista helpottaa kokenut kolmikko: Urpo Sivula(29)-Mikko Esko (38)-Olli Kunnari (35). – Kyllähän nämä herrat tietävät, miten lentopalloa kuuluu pelata. Se kokemus ja tietämys lajista on huipputasolla. Sen lisäksi he ovat meidän nuorille pelaajille esimerkkejä. Helpottaa kummasti omaa työsarkaa.

Lauri Rantasta ei Kurttilan tavoin hymyilyttänyt pelin jälkeen. Rantanen olisi kaivannut, vaikka ei sitä myöntänytkään ääneen, kapteeni Matti Oivasta kentälle. Kun kapteeni on loukkaantumisen takia poissa pelistä, ei joukkueesta ole löytynyt tarpeeksi johtajuutta. Ja ennen kaikkea kapteenin poissaolo vaikuttaa pelillisesti syöttö- ja keskipelaamiseen. Nyt Tuomas Koppanen ja Karri Kutinlahti joutuvat painimaan paria numeroa isompien Guymerin ja Carmodyn kanssa. – Omasta mielestä tulimme otteluun hyvällä ilmeellä ja fiiliksellä. Valepa pelasi tänään laajalla rintamalla ja todella hyvin. Meiltä ehkä laajuutta nyt puuttui, totesi kentän isoimmat pisteet merkkauttanut (26pist.+18) Kouki.

On tosiasia, että Kurttila on virittänyt joukkueensa kevään mittaan hirvittävään iskuun. Esko ja Kunnari ovat näissä peleissä elementissään ja Sivula säestää kaksikkoa hyvin. Maajoukkuehakkuri on kovemmassa kunnossa kuin koskaan ja se näkyy kentällä positiivisina asioina. Hurrikaani ei ole aivan maksimaaliseen suoritukseen pystynyt, mutta osa syy on vastustajassa. Valepa on pystynyt riisumaan Hurrikaani ainakin osittain aseista ja tulos näkyy välittömästi taululla. Silti, kotijoukkueen ei torstain pelin jälkeen ole mitään syytä laittaa päätä pensaaseen vaan siirtää katse jo tulevaan sunnuntaihin ja neljänteen kohtaamiseen.

-Hurrikaani tiedotus-