Valepa – Hurrikaani 3-1 (23-25,25-17,25-19,25-18)
Hurrikaani johtaa välieräsarjaa 2-1.

Hurrikaani matkusti neljän ottelun voittoputkessa Vexve-areenalle Vammalan Lentopallon vieraaksi vahvaa itseluottamusta uhkuen. Joukkue oli onnistunut kaikkien asiantuntijoiden yllätykseksi kukistamaan kahdesti hallitsevan Suomen Mestarin välieräsarjassa. Kolmanteen kohtaamiseen Ugis Krastins oli saanut oman joukkueen iskuun, jossa oli jo häivähdys sitä vanhaa ja tuttua valepalaista lentopalloa. Valepan voitossa eniten omaa pelaamisen tasoa nosti hakkuri Sjoerd Hoogendoorn (20pist. +11,4ässää), joka oli nyt ottelusarjassa ensimmäistä kertaa Hurrikaanin kolleegaa Vladimir Cediciä (23pist.+11) parempi. – Valepan onnistui parantamaan pelaamista kahdesta aikaisemmasta kohtaamisesta, me emme saaneet pelin juonesta ensimmäisen erän jälkeen enää kiinni. Tällä pelillä ei näitä pelejä voiteta, Ville Kakko tunnusti.

MG_8674-1024x683

Sjoerd Hoogendoorn paransi esityksiään rutkasti aiemmista

Ottelun avauserä meni Hurrikaanin johdossa alusta loppuun saakka. Vieraat onnistuivat saamaan Valepan pois mukavuusalueelta ja selvästi lähes pakkovoitto kipsasi kotijoukkuetta. Toisessa erässä syystä tai toisesta, Hurrikaanin pelin taso laski selväsi joka osa-alueella ja isäntien peli parani. Hoogendoornin lisäksi Eduard Venski oli verkolla vahva. Kokeneelle valkovenäläiselle merkittiin ottelussa neljä torjuntaa kun päivää aikaisemmin Loimaalla miehen näppeihin ei tarttunut mitään.

Paljon on kiittäminen isä Krastinsilla poikaansa Elvisstä. Nuorempi painos Krastins oli isossa hyökkäysvastuussa ja onnistui siinä erinomaisesti. Krastinsille kirjattiin 17 pistettä ja vain kerran Hurrikaanin onnistui torjumaan hänet.

Hurrikaanin suurimmat esteet voitolle tulivat vastaanoton arkuudesta ja aloitussyötön helppoudesta johtuen. – Meillä ei vastaanotto toiminut, emmekä päässeet hyökkäämään tarpeeksi monipuolisesti. Kun Cedicilläkään ei tänään ollut ”hevosenpotkua” niin olisimme tarvinneet toiselta laidalta nyt enemmän tulivoimaa.
Tulivoimaa syöttöruudussa esitteli Matti Oivanen. Oivasen käsi oli tulikuuma syöttöruudussa. Kaikkiaan kahdeksan ässäsyöttöä on Valepan tasoista joukkuetta vastaan uskomaton lukema. Lähes kaikkien Oivasen pommien kohteena oli Krastins, joka otettiinkin ottelun lopussa kentältä pois Oivasen pommituksen alta. – Harmittaa, että Massen ässät tulivat erien jo ratkettua. Tiukoissa paikoissa olisimme näillä pommeilla kääntäneet erät meille, harmitteli Kakko.

MG_8818-1024x683

Hurrikaanin vastaanotto ei ollut tänään riittävän tarkkaa

Ottelusarja on Hurrikaanille 2-1 ja torstaina Loimaalla pelataan seuraava koitos. Alkuviikon Kakko suunnitteli joukkueen lepäävän ja keräävän energiaa. – Nyt ladataan energiatasot taas tappiin ja vedetään yksi hyvä voimaharjoitus. Keskiviikkona hiukan pallotellaan ja ollaan torstaina valmiina räjäyttämään mökki liekkeihin!

Kuten jo kolmeen kertaan on nähty, joukkueet tarjoavat loistavaa lentopalloviihdettä vahvasti joutsenmerkillä varustettuna. Torstain pelistä tulee aivan pommin varmasti kiivas ja tulinen taistelu. Mitään ei saa ilmaiseksi, mitään ei anneta anteeksi. Parketilla taistelee kaksi hienoa organisaatiota ja katsomossa Suomen parhaat ja fanaattisimmat fanit. Ottelu kiirastorstaina alkaa klo. 18.30

-Hurrikaani tiedotus-