Valepa – Hurrikaani 3-0 (25-20,25-21,25-18)

Suomen cupin puolustava mestari Vammalan Lentopallo nappasi selvän voiton Hurrikaanista ja pääsi juhlimaan Kupittaalla cup- mestaruutta. Erätulokset eivät valehtele vaan ottelu oli koko ajan vammalalaisten hallinnassa. Valepan voitto tuli paremman pelivarmuuden ja tasaisemman suorittamisen kautta. Mikko Esko pääsi pyörittämään koko Valepan kuusikkoa monipuolisesti ja tästä syystä kenenkään pelaajan pistesaldo ei noussut 11 pistettä korkeammaksi. Yllättävää oli, että Olli Kunnari teki joukkueensa 9 suorasta hyökkäysvirheestä peräti viisi, mutta vastapainoksi kokenut yleispelaaja oli vahvimmillaan vastaanottopelaamisessa.

Hurrikaanin trendi oli hyvin pitkälti samanlainen kuin lauantaina Sampoa vastaan. Välillä joukkue pelasi näyttävää ja tehokasta lentopalloa, mutta väliin mahtui myös mustia hetkiä, joiden ansiosta rutinoitunut Valepa karkasi erävoittoon. Kun Sampoa vastaan Hurrikaanin onnistui kääntämään eriä itselle, sunnuntaina se ei onnistunut Valepan tasoista joukkuetta vastaan. Edelleen Hurrikaanin pelissä paistoi omien virheiden suuri määrä, joka oli tälläkin kertaa liian suuri, jotta mestaruudesta olisi muodostunut realistinen taistelu.

Kun Urpo Sivula oli Valepalta tänään normaalia pienemmällä ruokinnalla, pääsi keskipelaajat Markus Kaurto (10passia,6pist) ja Tommy Carmody (10passia,9pist.) hyökkäämään keskeltä useasti. Vastaavasti Hurrikaanin keskipelaajakaksikko Matti Oivanen (7passia,5 pist.) ja Dmitri Shestak (8passia,1pist) ei päässyt kollegoiden tasoille. Varsinkin Shestakin ja Maksim Buculjevicin yhteispeli ei ottanut toimiakseen ollenkaan. Oivanen teki tuttua jälkeä, mutta tarjoilua olisi voinut olla enemmänkin.

– Aika paljon samanlaista peliä kuin eilen Sampoa vastaan, mutta Valepan tasoinen joukkue hyödyntää meidän synkät hetket murhaavasti, Lauri Rantanen myönsi. Hurrikaanin päävalmentaja tuskaili vielä ottelun jälkeenkin yleispelaajien tehojen katoamista. – Jouduin vaihtamaan laitureita aika paljon, eikä se näimmä ainakaan auttanut. Niin Tomi Rumpunen kuin Max Staples olivat vaikeuksissa Valepan syöttöpelin kanssa. Tom D-P: n pelaaminen on tällä hetkellä täysin hyökkäys- ja syöttöpelin varassa, joten tätä vaihtoa Rantanen ei voinut suorittaa.

Päävalmentaja myönsi saman, jonka kaikki hallissa olleetkin voivat allekirjoittaa, että nelospaikan hyökkäyksissä kummallakin joukkueella oli suuria vaikeuksia. Pelkästään hyökkääjien tehottomuuden piikkiin tätä ei voi laittaa, vaan Rantasen mielestä molemmat joukkueet osasivat torjua ja puolustaa erinomaisesti.

Nyt Hurrikaani pääsee jatkamaan kautta Mestaruusliigan parissa, jossa vauhti jatkuu kiivaana. Se matkaa jo torstaina Kuopioon, jossa perjantaina isännöi Leka Volley ja päivää myöhemmin Sampo toimii Pielavedellä isäntänä. – Nyt pitää tämä vitutus kääntää voimavaraksi ja muistaa, kuinka karmea tunne tämä on.

-HurrikaaniMedia-