Valepa – Hurrikaani 3-0 (25-15,25-18,25-22)

Välierien kolmas ottelu kotijoukkue Valepan ja vierasjoukkue Hurrikaanin välillä oli ohi reilussa tunnissa ja vartissa. Niin paljon paremmin oli kotijoukkue valmistautunut otteluun. Sen peli oli alusta saakka vahvaa, joka perustui ennen kaikkea tehokkaaseen ja huolelliseen vastaanottoon. Kun Hurrikaanilla oli syöttöruudussa huono päivä, pääsi isännät kovin helpolla toiseen välierävoittoon.

– Vaikea sanoa, miksi ottelu oli näin selvä. Me tehtiin aika hyvin asioita kentällä ja saatiin ehkä Hurrikaani näyttämään huonolta, pohti Olli Kunnari (14pist.). Kunnarin mukaan joukkue oli katsonut videolta kaksi ensimmäistä ottelua ja sen perusteella hienosäätänyt omaa peliään. – Ei tässä mitään isoja asioita voi muuttaa, molemmat joukkueet tuntevat toisensa niin hyvin. Mutta jotain ehkä onnistuttiin tekemään paremmin kuin kaveri. Voitto avaa Valepalle mahdollisuuden katkaista ottelusarja perjantaina Loimaalla. – Tulee paha peli. Katkaisupeli on aina vaikea ja Hurrikaani pääsee kotisalissaan pelaamaan paineettomasti. Itse ainakin tykkään kun panosta on pelissä, Kunnari mietti heti ottelun jälkeen.

Hurrikaanille kolmen erän ottelu Vexvellä oli kärsimystä ensimmäisestä pallosta saakka. Vastaanotto toimi vielä kelvollisesti, mutta toisen kosketuksen ja sen jälkeisen hyökkäyksen laatu ei missään nimessä ollut kahden aikaisemman pelin veroista. Ja Valepan tasoinen joukkue tekee kyllä pisteet, jos sille antaa mahdollisuuden. Keskiviikkona kävi juuri näin. Lauri Rantanen joutui vaihtamaan pelin aikana kokoonpanoaan aika paljon, varsinkin laitapelaajien takia. Kun kahteen peliin huikeat 67 pistettä saldonnut Mohamed Alhachdadikin oli poissa vireestä, ei ratkaisijaa löytynyt oikein mistään. Ottelusarjassa ensimmäistä kertaa Valepan hakkuri Jesus Chourio (17pist.hyök%56) oli Alhachdadia (9pist. hyök%36) parempi.

Kotijoukkue myös puolusti Jarmo Korhosen johdolla huomattavasti Hurrikaania paremmin. Se haki palloa ja pääsi jatkohyökkäyksillä myllyttämään ja musertamaan Hurrikaanin itseluottamusta. – Meiltä tänään virkamiespeliä. Ei sytytty otteluun oikein millään. Itseltäkin täysin fiiliksetön peli, ruoski itseään ja joukkuettaan kapteeni Eemeli Kouki. Koukikin joutui ottelun aikana hakemaan vauhtia vaihtopenkiltä, mutta sekään ei lopulta auttanut. Itse asiassa Koukin tilalle tullut Tomi Mutka oli Hurrikaanin parhaimpia. Vahvaa hihapelaamista ja rohkeita hyökkäyksiä fyysistä torjuntaa vastaan.

– Tullaan pelaamaan aivan eri tavalla perjantaina kotiyleisön edessä. Luultavasti silloin on täysi tupa ja ainakin kotiyleisö sytyttää meidät, käänsi kapteeni jo katseet perjantaille. Perjantain pelissä paineensietokyky tulee näyttelemään suurta osaa ottelun ratkaisun kannalta. Vaikka Kunnarin mielestä Hurrikaani pääsee peliin paineettomasti, on kotijoukkue varmasti valmis haastamaan tosissaan ennakkosuosikkia. Silti, mikään joukkue ei halua tippua ulos finaaleista, joten kotijoukkuekin tuntee voittamisen tuskaa korvien välissä.

-HurrikaaniMedia-