Hurrikaani- Loimaa – Valepa Sastamala 0-3 (21-25,21-25,13-25)

LEHDISTÖTILAISUUS:

Valepa Sastamala kävi sunnuntaina hakemassa Loimaalta vieraspisteet. Samalla katkesi Hurrikaanin kolmen ottelun voittoputki. Valepa on alkukauden aikana pelannut paljon Mestarien liigan karsintapelejä, jotka ovat kehittäneet joukkueen pelaamista. Tälläkin kertaa kokemuksesta oli hyötyä, sillä ensimmäisessä ja toisessa erässä kotijoukkueella oli pieni mahdollisuus ainakin yhteen erävoittoon. Molemmat erät ratkesivat henkilökohtaisiin virheisiin ja Mikko Eskon syöttövuoroon. Toisen erän loppu oli passarilegenda Eskon näytöstä. Kokenut 43- vuotias passari syötti harvinaisesti, keskipelaaja Mikko Suomalaiselle, joka sekoitti kotijoukkueen hyökkäyspelaamista. Tähän ei Hurrikaani ollut valmistautunut, ja hyökkäyspelaaminen puuroutui täysin. – Meillä on kuitenkin sen verran yhteisiä harjoituksia takana, että tällaisistakin tilanteista pitäisi onnistua hyökkäämään hyvin, Jussi Heino manasi pelin jälkeen.

Kahden ensimmäisen erän aikana kävi selväksi, että Valepan tasoista joukkuetta vastaan pitää aloitussyötön onnistua aivan täydellisesti. Nyt ainoastaan Luka Marttila onnistui kiusaamaan vieraiden vastaanottoa. Heti kun Valepan vastaanotto nousi edes kohtuullisesti, Eskon passipeli oli niin nopeaa ja monipuolista, että Hurrikaani ei torjunnalla päässyt kunnolla hyökkäyksiin kiinni. Koko ottelussa kotijoukkue torjui vain kolme kertaa.

– Europeleissä meillä on ollut kovat paineet ja matkustaminen on vaatinut veronsa. Nyt vielä muutamat loukkaantumiset sotkivat valmistautumista tähän peliin, voittajien Janne Kangaskokko myönsi. Kangaskokko oli lopputulokseen tyytyväinen, ja erityiskiitokset sai Jiri Hännistä tuurannut yleispelaaja Ville Järnvall. Järnvall pelasi ennakkoluulottomasti ja rohkeasti, keräten kahdeksan pistettä.

Kotijoukkue ei saanut pitkällä erätauolla enää kunnon latausta kolmanteen erään. Joukkueen pelaaminen pysähtyi täysin, ja Valepa pääsi ensin 10-4 johdon, jonka jälkeen erä repesi lopullisesti. Isoin syy tähän oli Hurrikaanin uskon loppuminen. Samoin pelaajien henkilökohtaiset virheet vauhdittivat piste- eron kasvamista kohtuuttoman suureksi. Kun hakkuri Alberto Cavasin (17pist. 4 torjuntaa) ja Sakari Mäkinen (14pist.) laskettelivat ottelun loppuun saakka kovilla tehoilla, ja Hurrikaani jatkoi tuskailua hyökkäyspelin suhteen, päättyi joukkueiden historian 65. kohtaaminen 77 minuutin jälkeen puhtaasti Valepalle.

– Kyllä näitä pelejä haluaa voittaa aina, sen takia fiilis ei kovin hyvä ole, Hurrikaanin parhaana palkittu Marttila (13pist.) surkutteli. 18- vuotias Marttila oli isäntien ylivoimaisesti paras. Nuori mies uskalsi tehdä niitä samoja asioita, kuin alkukaudellakin. – Valepa oli kaikessa hiukan parempi, viimeistä erää ei kannata edes muistella. Ja kahdessa ensimmäisessä erässä se oli myös meitä parempi, Marttila päätti.

Hurrikaanin pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna Turussa TUTO Volleyn vieraana. Valepa on nyt muutama Mestaruusliigan ottelu, ennen 10.11. pelattavaa CEV- cupin peliä Modenaa vastaan.