Raision Loimu – Hurrikaani- Loimaa 0-3 (23-25,19-25,16-25)

Hurrikaani- Loimaa joutui keskiviikko- illan paikallisotteluun Loimua vastaan pahasti vajaamiehisenä. Yleispelaajat Nooa Marttila ja Väinö Rahko olivat sairastelujen takia poissa kokoonpanosta miehiä tuurasi Kasimir Vuorinen. Vuorinen esiintyikin vahvasti, ottaen huomioon, että miehen peliaika on tällä kaudella ollut tiukassa. Jokainen joukkue kaipaa Vuorisen kaltaisia sotureita, jotka hoitavat oman roolinsa kentälle. Tänään Jankko lentopallon kasvatti teki kuusi pistettä, mutta pisteitä enemmän mies onnistui vastaanotto- ja puolustuspelaamisessa.

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet sortuivat lukuisiin syöttövirheisiin. Isännät tekivät peräti seitsemän syöttövirhettä ja Hurrikaanikin kuusi! Muuten avauserää hallitsi kotijoukkue aivan kalkkiviivoille saakka. Vaikka Daenan Gyimah ja Miika Haapaniemi syöttivät molemmat kaksi ässää ja Greg Petty yhden, onnistui Loimu johtamaan erää tilanteeseen 22-21 asti. Sitä ennen, kotijoukkueella oli jo turvallinen johto 17-12, mutta tämäkään johtotilanne ei riittänyt. Olli Kuoksa ja Juha Lönnqvist muokkasivat taktisesti onnistuneesti joukkueensa torjuntapelaamista niin, että argentiinalaislaituri Tomas Rodriquez pysyi koko ottelun täysin loimaalaisten pihdeissä. Pihtiote miehestä oli niin tiukka, että Rodriquez jäi neljään pisteeseen ja teholukema peräti kuusi pykälää miinukselle. Umpisurkeasta tilastosta huolimatta, mies pokkasi pelin jälkeen Loimun parhaan pelaajan palkinnon.

Avauserän menettäminen tukevasta johtotilanteesta Hurrikaanille saattoi painaa loimulaisten takaraivossa, sillä toisesta erästä alkaen loimaalaiset hallitsivat ottelua mielin määrin. Eniten Hurrikaani teki eroa kotijoukkueeseen syöttö- ja torjuntapelaamisen suhteen. Vieraat paransivat syöttöä ja sen lisäksi Gyimahin johdolla torjuntapelaaminen alkoi tuottamaan suoria torjuntapisteitä. Hurrikaanin kaikki aloitusseitsikon pelaajat, pois lukien libero Troy Gooch, onnistuivat syöttämään vähintään yhden ässän. Se kertoo hyvin, minkälaisessa rumputulessa Loimu oli ottelun ajan.

Ottelun kolmannestakaan erästä ei muodostunut jännitysnäytelmää, vaan Hurrikaani jatkoi pitkän erätauon jälkeen vahvaa pelaamista. Petty (14pist. +8) ja Eetu Häyrinen (12pist. +4) tekivät hyökkäyssuuntaan vahvaa tulosta, sen lisäksi Gyimah saalisti yhdeksän pistettä, kaksi ässää ja kolme torjuntaa. Yhdeksään pisteeseen pääsi myös Haapaniemi, joka sai lopulta puhkottua syöttöruudussa peräti neljä kertaa Loimun vastaanoton rikki.

Vierasvoitto Raisiosta voittoputken venyminen neljän ottelun mittaiseksi sai myös päävalmentaja Kuoksan tyytyväiseksi. – Tänään oltiin kyllä aika paljon parempia. Loimu hävisi meille kaikilla osa- alueilla selvästi. Kuoksa antoi kiitosta myös Vuoriselle, joka tuli haastavaan paikkaan paikallisotteluun kentälle. – Kassu hoiti vastaanottopelaamisen mallikkaasti ja ne hyökkäystilanteet, jotka syntyivät, ratkaisi fiksusti.

Päävalmentajansa kanssa samoilla linjoilla oli myös Hurrikaanin parhaana palkittu passari Santeri Välimaa. – Itselle jäi fiilis, että varastettiin se eka erä itselle. Meillä oli siinä syötön kanssa vaikeuksia ja kaveri pääsi karkuun. Tultiin lopussa piste pisteeltä kiinni ja vietiin lopulta erä, Välimaa kertasi. Välimaa myönsi, että toisesta erästä alkaen Hurrikaanin pelaaminen oli konemaisen tehokasta. – Meillä ei ollut mitään hätää. Pelattiin, kuten hyvin harjoitellut ja ammattilaisjoukkue vain voi.

Hurrikaani ottaa paikallisottelun jälkeen Kuoksan mukaan pari päivää lepoa ja sen jälkeen alkaa keskittyminen ensi tiistain kotipeliin Savo Volleyta vastaan. Kuoksalla ei ollut vielä ennakkoon käsitystä tulevasta pelistä, mutta Välimaalla oli: – Uskoisin, että luvassa on aika tulinenkin peli. Nyt aletaan kärkijoukkueiden välillä ottamaan pikkasen jo asetelmia alkavia pudotuspelejä varten.

-HurrikaaniMedia-