Kukapa ei muistaisi kausien 2013-2016 välistä ajanjaksoa, jolloin Tiikerit hallitsi suomalaista lentopallokenttää? Tuli voittoja, tuli mestaruuksia. Oli Lelu Ojansivua, Romans Saussia, Urpo Sivulaa ja Lauri Kermistä. Tähtisikermää johti Tommi Tiilikainen, uuden sukupolven päävalmentaja. Kokkolan tuomassammelvuo vol 2.0. Kaikki, mitä kokkolalaiset teki, onnistui. Seura oli sellaisessa nousukiidossa, että arjen realiteetit hiukan unohtuivat. Oli helppo laskea pelkkiä tuloja. Kassavirta oli seuraan päin ainakin huhujen mukaan vilkasta. Mutta. Myös Kokkolassa koitti arki. Tulojen vastapainoksi oli myös menoja. Ja menot ne vasta isoja olikin. Nyt tätä neljän kauden mittaista huumaa maksetaan korkojen kera. Mestaruuksien jälkeen Tiikerien trendi liigassa on ollut laskeva. Ja täysin ymmärrettävästi. Kulukuuri on iskenyt seuran toimistolle lujaa. On helppo nimetä tämän hetken tärkein ihminen, joka seurassa on töissä. Se ei ole kumpikaan latvialaisvahvistuksista (Aleksandrs Kudrjashovs,Edvarts Buivids), eikä iki-Tiikeri Antti Leppälä vaan toiminnanjohtajaksi nimetty Jussi Jokinen. Jokinen on tehnyt elämäntyön kotimaisen huippulentopallon parissa ja tietää, miten se pyörii. Kokeneet Jokisen eduksi voi laskea myös laajan verkoston, josta Kokkolan tapauksessa on vain ja ainoastaan hyötyä. Kovin savotta on edelleen toimistolla saada kokkolalainen fregatti kääntymään oikeaan suuntaan. Laivan kääntäminen ei käy yhdessä kaudessa ja se varmasti Kokkolassa on ymmärretty. Talousrealismi on laittanut Jokisen ja koko seuran miettimään toimintatapaa uudelleen. Enää seuraan ei tipu tukuttain kotimaan huippupelaajia. Nyt Tiikerit yrittää houkutella nuoria potentiaalisia pelaajia, joista Jiri Hänninen ja Niklas Breilin ovat parhaat esimerkit.

Vaikka ulospäin meno Kokkolassa on näyttänyt välillä melko sekavalta, on Jokinen ja taustajoukot saaneet rauhoitettua toimintaa. Debyyttikauttaan päävalmentajana operoiva Mikko Keskisipilä on tehnyt hyvää jälkeä tämänvuotisen joukkueen kanssa. Kun edellä mainittu latvialaiskaksikko on näyttänyt erinomaiselta hankinnalta, samoin Hänninen, on Keskisipilä saanut työrauha. Vaikka kaikki Kokkolassa muistavat ”kultaiset kaudet”, on uudenlainen Tiikerit vetänyt mukavasti väkeä katsomoon.

Tällä kaudella Tiikerit taistelevat realistisesti sijoista 6-8 ja tällä hetkellä joukkue on sijalla kahdeksan. Loimu, Lakkapää, Akaa ja Ducks ovat sen päävastustajat. Parhaina päivinä Tiikerit pystyy haastamaan kärkipään seuroja, mutta ainakaan vielä se ei ole kuin kerran onnistunut voittamaan top-4 joukkueen (Ettan Oulussa 2-3). Hurrikaania se kiusasi kotipelissään ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta loimaalaiset poistuivat rajun taistelun jälkeen 3-2 vierasvoitto taskussa.

Hurrikaanin meno on viime aikoina ollut ailahtelevaa. Loimu ja Ducks tappiot tulivat heikolla pelillä, mutta viikko sitten voitto Akaan vieraana oli jälleen näytös joukkueen potentiaalista. Nyt Hurrikaani on taas saanut valmistautua viikon verran Tiikerit- peliin, joten luultavasti kotijoukkue tullee vieraiden päälle kovalla raivolla. Se pelaa kahdeksaan päivään kolme kotipeliä (Tiikerit, Etta, Loimu), joten matkustelu ei haittaa harjoittelua. Kotijoukkue lähtee lauantaiseen otteluun täydellä kokoonpanolla, mutta Tiikereiltä puuttunee edelleen ykköspassari Kalle Määttä.

-HurrikaaniMedia-