KyKy-Betset – Hurrikaani-Loimaa 2-3 (23-25,25-18,25-21,22-25,18-20)

Hurrikaani- Loimaan ja kyyjärveläisen KyKy-Betsetin välinen kamppailu oltaisiin voitu nimetä myös Hurrikaanin ja Renars-Pauls Jansonsin väliseksi kamppailuksi. Latvialainen on tällä kaudella ollut Mestaruusliigassa suvereeni hakkuri, ja mies näytti tehokkuutensa myös tänään. Jansonsille kirjattiin peräti 35 pistettä teholukemalla +22. Kun hyökkäysprosenttikin oli 56%, ei ottelun ykköstähdestä ollut epäselvyyttä. Onneksi, ja tässä tapauksessa Hurrikaanin onneksi, lentopallo on joukkuepeli. Vaikka loimaalaisiltakin Greg Petty takoi yleispelaajalle hurjat 29 pistettä 59% hyökkäystehoilla, jakautui ratkaisuvastuu tasaisemmin.

Hurrikaani esitteli lauantaina Kyyjärvellä uuden vahvistuksensa, kanadalaisen Daenan Gyimahin. Gyimah paransi ottelun aikana peliään jatkuvasti ja kaikesta näki, että kyseessä on huippuammattilainen. Gyimahin kahdeksasta pisteestä seitsemän tuli hyökkäämällä, ja yksi ässäsyötöllä.

Ottelu oli tyypillinen joulutauon jälkeinen peli. Molemmat joukkueet tekivät muutamia helppoja virheitä ja ottelun hallinta aaltoili vuoron perään. Hurrikaanille tuskaa tuotti syöttöpelaaminen, mikä ei missään vaiheessa ottelua oikein lähtenyt käyntiin. Samoin puhtaat torjuntapisteet olivat vähissä. Se, missä vieraat olivat kovia, oli hyökkäyspelaaminen. – Hyökättiin tänään kyllä todella hyvin. Tauon jälkeen kausi alkaa hiukan kuin uudestaan. Meillä oli intoa enemmän kuin järkeä, mutta kokenut kaarti klaarasi hyvin, Olli Kuoksa kommentoi. Päävalmentaja oli kahteen vieraspisteeseen tyytyväinen. Kun samaan aikaan Akaa- Volley hävisi, loimaalaiset saivat Akaata kaksi pistettä kiinni.

Viiden erän ottelussa ainoastaan toinen erä oli selvä. Siinä kotijoukkue käytti tilanteessa 3-6 aikalisän, ja sen jälkeen alkoi KyKy-Betsetin peli kulkemaan. Vaikka Kuoksa vaihtoi erän puolivälissä Nooa Marttilan tilalle Väinö Rahkon, se ei erän voimasuhteita muuttanut. Isännät laskettelivat selvään erävoittoon Jansonsin säestäessä.

Kun kolmaskin erä meni kotijoukkueelle, hätäisimmät alkoivat jo miettimään Hurrikaanin vierastappiota. Huippujoukkueen merkki on se, että tiukassa paikassa se parantaa pelaamista. Näin kävi tälläkin kertaa. Ennen kaikkea Santeri Välimaan ja Gyimahin yhteispeli alkoi parantua ja kanadalainen pääsi jo väläyttelemään valtavaa fysiikkaansa. Kun Gyimah riehui keskeltä, antoi se Hurrikaanin laitureille tilaa hyökätä paremmin laidasta. Pettyn lisäksi Eetu Häyrinen nautti lauantain- illan Kyyjärvi- visiitistä. Häyrisen pistesarake näytti 22 pistettä teholukeman ollessa +15. Sen lisäksi, konkari torjui peräti viisi kertaa. Oikeastaan kolmikko Gyimah-Petty-Häyrinen paransi olennaisesti peliään ottelun kuluessa ja olivat Hurrikaanin vierasvoiton arkkitehdit.

Päätöserä oli rajua lentopalloa jokaisesta pisteestä. Kun Jansons alkoi hiukan väsymään, joutui kotijoukkueen passari Joel Laakso hakemaan ratkaisijoita muualta. Kun Romans Sauss ja Aivars Petrusevics eivät Jansonsin kaltaiseen tulitukseen päässeet, onnistu Hurrikaani saamaan myös torjuntapisteitä. Isännillä oli jo 13-11 johtotilanne, mutta vaihdosta syöttämään otettu Leevi Väänänen syötti tiukkaan paikkaan ässän ja tilanne oli 13-13. Ensimmäinen kerta, kun Hurrikaanilla oli paikka ratkaista erä, syntyi Gyimahin ässäsyötöllä. Tämän jälkeen kyyjärveläisten onnistui vielä tasoittaa, mutta lopulta Miika Haapaniemen illan toinen ässäsyöttö ratkaisi ottelun. Haapaniemen ässää edelsi loimaalaisten piste, jossa Haapaniemi nappasi torjuntapisteen.

Vaikka Petty ja Häyrinen olivat pisteiden valossa ykköstähdet, voitto oli lopulta koko joukkueen yhtenäisen pelaamisen tulos. – Aika levollisin mielin tultiin otteluun joulutauon jälkeen joukkueena. Oli ihan taktiikkaa, että alussa ei hyökätty keskeltä, vaan tarjosin passia laitaan, Santeri Välimaa paljasti. Passari jakoi kiitosta myös uudelle joukkuekaverille, jonka kanssa yhteispeli muutaman harjoituksen jälkeen sujui yllättävänkin hyvin. – Olihan se (Gyimahin) hyökkääminen aika murhaavaa. Kuin Godzilla olisi tullut keskeltä ja korkealta, Välimaa nauroi.

Haastavan vieraspeliviikonlopun ensimmäinen osa päättyi onnellisesti. Välimaan mukaan, tämä viikonloppu on iso haaste joukkueelle. Kaksi vaativaa vieraspeliä, joista nyt ensimmäisestä on voitto taskussa. Huomenna joukkue jatkaa pelaamista Kokkolassa. – Tiedossa on aivan erilainen peli. Tänään lyötiin palloa, huomenna peippaillaan, Kuoksa totesi vastustajasta.