Hurrikaani- Loimaa – TUTO Volley 2-3 (23-25,25-23,25-19,24-26,12-15)

Kosken liikuntahalli isännöi myös sunnuntaina Hurrikaani- Loimaan harjoituspeliä. Lauantaina Hurrikaani kukisti Valepan, tänään oli TUTOn vuoro voittaa viiden erän taistelun jälkeen. Vuorokaudessa loimaalaisten pelissä ei ollut muuttunut oikein mikään. Edelleen Eetu Häyrinen (28pist. +20) jaksoi painaa palloa kenttään laidasta ja Greg Petty osoitti viime kauden otteita (20pist.+6) toisella laidalla. Kun Väinö Rahko nakutti vielä 16 pistettä, ei valmennusjohto voi enempää laitureilta oikein odottaa. – Kyllä laiturien kovat tehot yllättivät tänään. En odottanut ihan tämän kaltaista ilotulistusta, kun alla on kova treeniputki ja kaksi keskipelaajaa vielä puuttuu, päävalmentaja paljasti.

Vaikka TUTO oli sunnuntaina parempi, tuloksen takaa löytyy paljon positiivisia asioita, joiden varaan on hyvä rakentaa parin viikon päästä alkavaa Mestaruusliigakautta varten. Kuoksa ja Juha Lönnqvist aisaparinaan on taikonut joukkueen fyysisesti kesän aikana siihen iskuun, että puolustuspelaaminen on raivoisaa, eikä Hurrikaanin kenttään jää yhtään helppoa palloa. – Löne (kakkosvalmentaja Lönnqvist) on tehnyt kesän fysiikkatreenissä paljon hyvää poikien kanssa, koska tossu liikkuu hienosti, päävalmentaja kiittelee.

Vaikka sunnuntaina ei voittoa ennalta heikommasta TUTO Volleysta tullut, päätä ei loimaalaisleirissä kannata laittaa pensaaseen. Vaikka Hurrikaani oli pelin eri osa- alueilla edellä, se hävisi keskipelissä turkulaisten kolmikolle Lauri Lehtonen- Roope Keskinen- Tatu Vuorenmaa. Hurrikaani on joutunut muuttamaan kokoonpanoaan Nuutti Niinivaaran ja Miika Haapaniemen poissaolojen takia, ja tänäänkin keskellä pelasi normaalisti hakkurina esiintyvä Alex Horn. Vasta 17- vuotias Matti Köykkä on ”koulutukseltaan” keskipelaaja, mutta nuori mies on vielä oppimassa liigavauhtiin. Siihen nähden, molemmat nuorukaiset suoriutuivat kelvollisesti, mutta eivät voineet mitään kokeneemmalla kolmikolle verkon toisella puolella.

Tiiviin leiriviikonlopun anti oli Kasimir Vuorisen mukaan hyvä. – Valmennettiin Kosken Kaikun junioreita, treenattiin itse ja pelattiin kaksi peliä. Sen lisäksi vietettiin Kosken Eränkävijöiden metsästysmajalla kolme päivää tiiviisti yhdessä. Se toimi hyvin yhteishengen nostattajana, kiitteli Jankko lentopallon kasvatti.

Vuorinen kuuluu joukkueensa kokeneempaan osastoon, ja osaa siksi kuvailla tämänvuotista joukkuetta tarkasti. – Meillä on yhtenäinen joukkue kasassa. Vaikka 1-3 pelaajaa on ollut enemmän tai vähemmän koko kesän poissa, olemme pystyneet pelaamaan hyvin. Kyllähän se on selvä asia, että meidän maali on keväässä, Vuorinen paaluttaa.

Hurrikaani on nyt harjoituspelit saanut pelattua, ja joukkue alkaa valmistautumaan liigakauden alkuun. Kausi starttaa Hurrikaanin osalta 13.10 Loimun vieraana.

-HurrikaaniMedia