Tuto Volley – Hurrikaani 3-0 (25-16,25-23,29-27)

Sarjanousija Tuto Volley isännöi joukkueiden ensimmäistä Mestaruusliigakohtaamista Kupittaalla. Puitteet olivat kunnossa ja katsomossa lähes 600 katsojaa. Isäntäjoukkue ei kuitenkaan ollut kohteliaalla päällä, vaan otti osittain kokemuksen, mutta myös kovan taistelun saattelemana luulot pois Hurrikaanilta jo avauserässä. Tuton aloituksessa oli peräti viisi entistä Hurrikaani- pelaajaa (Matti Toivola, Karri Kutinlahti, Eemeli Kouki, Henri Rajala, Tino Vuori). Näistä isoin syy loimaalaisten tappioon oli passari Toivola. Toivola johdatti kokenutta kotijoukkuetta hyvillä otteilla ja esimerkillisellä taistelulla.

– Toivola piti joukkuettaan hyvin näpeissä ja pelasi hienon pelin, Jussi Heino kommentoi. Toivola rakensi fiksusti ja maltilla kotijoukkueen hyökkäyksiä, ilman suurempaa koheltamista. Verkon toisella puolella pelaaminen puuroutui ja oli tuskaista alusta saakka.

– Meillä oli tänään kova kiire, ja sähellettiin aivan liikaa. Ensimmäisen ja toisen kosketuksen laatu oli kaverilla huomattavasti parempi, Hurrikaaniluotsi myönsi.

-Pelattiin joukkueena tänään hyvin. Vaikeissa tilanteissa oltiin järkeviä, ei kohellettu, Tuton ykköstähti Toivola summasi ottelua. Toivolan pelaamisesta paistoi kauas pelaamisen ilo, joka tarttui myös muuhun joukkueeseen. Ja mikä miehen oli pelatessa, kun Kupittaan katsomossa oli paikalla velipojat Juho ja Antti, jotka juhlistivat uusia sopimuksiaan pesäpallon parissa. Antti siirtyy Alajärven Ankkureihin ja Juho Joensuun Mailaan.

Toivolan mukaan harjoittelu ja opiskelu sujuvat Turussa erinomaisesti, sillä joukkueella on inhimillisemmät harjoitusajat kuin Loimaalla.

– Pystyn aika hyvin keskittymään myös opiskeluun, sillä iltatreenit ovat myöhemmin kuin mitä oli Hurrikaanissa, nurmolainen paljastaa.

Hurrikaanilla oli toisessa ja kolmannessa erässä mahdollisuudet erävoittoon, mutta omat virheet sotkivat mahdollisuuksia. Joukkue teki paljon syöttövirheitä, eikä pitkiä syöttöputkia syntynyt missään vaiheessa. Kun vastaanottopelaamista häiritsi Peter Vuorisen pitkä poissaolo harjoitusvahvuudesta, näkyi se puolestaan vastaanottopelaamisen epävarmuutena.

Kolmas erä oli loppuratkaisun osalta irvokas. Hurrikaani oli jo liki varmassa erävoitossa, johtaen 24-21, mutta tämän jälkeen vastaanotto petti, ja Tatu Vuorenmaan syöttövuorolla kotijoukkue kiri eron umpeen. Ja tästä rutinoitunut sarjanousija intoutui jatkopalloilla nappaamaan kahden pisteen erävoiton, Kutinlahden syöttäessä ottelun päättäneen ässäsyötön.

Tapa, millä Hurrikaani lauantaina hävisi, jätti paljon toivomisen varaa. Ropposen (15 pistettä, 3 ässää) syöttö oli tänään ainoa, millä joukkue sai pisteitä. Muilla ilta jätti syöttöruudussa toivomisen varaa. Aleksi Muukkonen (12 pist. -1) onnistui hyökkäyssuuntaan, mutta syöttöruudussa Tuto pommitti Muukkosen ahtaalle. Keskipelaaminen oli lauantaina vierailta vaatimatonta. Osittain vastaanoton takia, mutta muutenkin keskihyökkäys oli tehotonta. Torjuntapelaamisessa Tuto pesi myös Hurrikaanin selvästi. Kutinlahti rohmusi yksinään neljä torjuntapistettä, kun loimaalaisvieraat jäivät koko joukkueen kolmeen. Silmiinpistävää oli, että Tuto hyökkäsi läpi ottelun Hurrikaanin torjunnan kautta.

Heinolla ja uudella apuvalmentajalla Inoslav Krnicillä ei ole kauaa aikaa laittaa joukkueen pelaamista kuntoon, sillä seuraava testi on tiistaina Vantaalla. Tällöin vuorossa on Vantaa Ducks.

-HurrikaaniMedia-