TUTO Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-2 (25-21,22-25,23-25,25-23,15-12)

TUTO Volley ei ollut valmis kesälomalle vielä lauantaina. Se osoitti jälleen kerran Kupittaalla, että sen pelityyli on myrkkyä Hurrikaanille. Jo toisen kerran puolivälieräsarjan aikana, se riisui Hurrikaanin aseista ja ratsasti kotivoittoon. Pelin juoni oli selvä. TUTO Volley puolusti ja hyökkäsi viisaasti, Hurrikaani sortui omiin virheisiin ja nelospaikan hyökkäyksen tehottomuuteen. Ainoastaan Daenan Gyimah ja Eetu Häyrinen onnistuivat tasollaan hyökkäyssuuntaan.

Jani Niskakankaan laatimaa pelitapaa tarkasti noudattavat altavastaaja TUTO Volley oli heti alusta saakka jälleen peliä hallitseva osapuoli. Se käytti tehokkaasti Hurrikaanitorjunnan käsiä hyväkseen hyökkäystilanteissa tai sijoitti palloa viisaasti. Hurrikaani ei päässyt verkolla hallitsemaan peliä missään vaiheessa vaan TUTO voitti verkkotilanteet selvästi. Isäntien Lauri Lehtonen oli viidellä torjunnalla kentän tehokkain torjuja, mitä Hurrikaanileirissä ei onnistuttu kiertämään oikein millään.

Vaikka Hurrikaani pääsi neljänteen erään erätilanteesta 2-1, ja onnistui vielä neljättäkin erää johtamaa 23-22, ei turkulaiset luovuttaneet. Kotijoukkue jaksoi puolustaa ja hyökätä maltilla, kun vieraat sortuivat verkkovirheeseen ja hyökkäysvirheeseen aivan neljännen erän lopulla.

Viides erä eteni Hurrikaanin komennossa 6-2 tilanteeseen saakka. Sen jälkeen Niskakangas nappasi aikalisän, jonka jälkeen ero kaveni piste pisteeltä. Kun Santeri Välimaa ei saanut laidalta kuin Häyrisestä tehoja irti, oli tilanne hetkessä 9-9. – Vaikka oltiin jo neljä pistettä perässä, oli aika luottavainen olo. Lopulta päästiin rinnalle ja sitten aika helpolla ohi, Niskakangas mietti.

Niskakangas myönsi, että tilanne on joukkueelleen helppo. – Meille ei ole maailman loppu, vaikka kausi loppuisikin. Päästään aika herkullisesta tilanteesta sunnuntaina tulemaan Loimaalle.

TUTOn kotivoitto oli lähes kopio edellisestä Kupittaalla pelatusta pelistä. Ei pelkästään lopputuloksen kannalta, vaan myös tilanteiden osalta. Niskakangas on lukenut läksynsä hyvin ja samalla opiskellut Hurrikaanin pelitapaa tarkkaan. TUTO pelaa tällä hetkellä ihailtavan rauhallisesti ja määrätietoisesti ennen kaikkea jatkopallotilanteita, missä se on ollut koko ottelusarjan tehokkaampi.

Hurrikaanin ongelma on kahdessa vieraspelissä ollut laitapelaaminen. Olli Kuoksa harmitteli lauantaina nelospaikan tehottomuutta. Päävalmentaja otti jo varhaisessa vaiheessa Greg Pettyn pois, samoin Nooa Marttila kävi vaihtopenkillä. Pettyä ei loppupelin aikana nähty kuin syöttövaihdoissa, mutta Marttila palasi ottelun kuluessa takaisin kentälle. Gyimah oli TUTOlle täysin ylivoimainen vastusta. Kanadalainen palkittiin vieraiden parhaana, saldoten 16 pistettä. Häyrinen oli lopulta 25 pisteellä Hurrikaanin tehokkain.

Sunnuntaina kello 17.00 ratkeaa Loimaalla viimeinen välieräjoukkue. Panokset otteluun ovat valtavat. TUTO ei ole tähän mennessä saanut parastaan irti Loimaalla pelatuissa otteluissa. Se on ne hävinnyt molemmat 3-0. Niskakangas uskoo kuitenkin, että nyt sillä on mahdollisuudet vierasvoittoon.

Kuoksa ei lauantain pelin jälkeen hirveästi vielä sunnuntaina miettinyt. Luultavasti mies etsii lääkettä joukkueen hyökkäyspelin solmujen avaamiseksi.