Toinen välieriin, toinen kesälomille. Tässä torstain puolivälieräsarjan Hurrikaani- Loimaa – Leka Volley juoni. Hurrikaanin mahdollinen tippuminen pois mitalipeleistä olisi saviseudulle katastrofi. Tässä tapauksessa kaupungin halkovassa Loimijoessa vesi alkaisi virrata yläjuoksulle. Jos kuopiolaiset päättävät kauden torstai- iltana, samalla päättyisi koko seuran elinkaari. Se nimittäin sulautuu kauden jälkeen Pielaveden Sampo Volleyn kanssa uudeksi ja ylvääksi Savo Volleyksi. Tilannen on kerta kaikkiaan mielenkiintoinen. Lekan pelaajille pudotuspelit ovat olleet erinomainen näyteikkuna ensi kauden työpaikkaa silmällä pitäen. Kun yksi savolainen joukkue tippuu pois, tarkoittaa se samalla sitä, että kaikille ei ensi kaudella riitä työpaikkaa Savossa. Se on Lekan riveissä saanut muutaman pelaajan pelaamaan raivoisasti ensi kaudentyöpaikasta. Suurin yllättäjä on ollut keskipelaaja Arttu Reijonen. Ottelusarjassa Reijonen on ollut Jukka Tuovisen luottomies, eikä valtavan potentiaalin omaava Henrik Porkka ole saanut peliaikaa ollenkaan. Vaikka Reijonen pelaa jo kuudetta liigakautta, vasta nyt 23-vuotiaana miehellä on mahdollisuudet pelata menestyvässä liigajoukkueessa. Ja se tyyli, jolla Reijonen on suorittanut neljä ensimmäistä puolivälieräottelua on ollut mykistävä: 40pistettä, 1 ässä ja 12 torjuntaa! Teholukemakin on +27. Näillä otteilla Reijosella saattaa olla kysyntää ensi kauden uudessa savolaisessa liigajoukkueessa.

Reijosella on ollut koko kauden ajan mitä parhain mentori ja kasvualusta. Kun vieressä pelaa 326 liigaottelun kokemuksella kapteeni Jukka Lehtonen, ei parempaa opettaja-kisälli-suhdetta voi kuvitella. Lehtonen on näyttänyt, että vielä 36-vuotiaana voi pelata uran parasta lentopalloa. Lehtonen on ollut ottelusarjassa Matti Oivasen kanssa suurimmat yksittäiset sankarit. Lehtonen on keskipelaajana Lekan toiseksi tehokkain 47 pisteellä ja 11 torjunnalla.

Hurrikaanin kapteeni Oivanen on Lehtosen tapaan vertynyt pudotuspelien alkaessa. Ja tilastot todistavat, että Oivanen on päässyt lievistä vaivoista eroon ja pääsee nyt Lekan kimppuun terveenä ja tehokkaana. Myös Oivanen on joukkueensa toiseksi tehokkain. Koossa on 71 pistettä, 7 ässää ja 24 torjuntaa.

Torstain ottelun ratkaisu on kotijoukkueen päävalmentaja Lauri Rantasen mukaan hermokontrolli. Koko ottelusarjan ajan Hurrikaanin pelaamista on leimannut virhealttius ja ailahtelevuus. Vaikka joukkue on ottanut vahvan johtotilanteen, on se antanut osittain omilla virheillä Lekalle mahdollisuuden tulla peliin takaisin. Jukka Tuovisen joukkueella on vastaavasti ollut vaikeuksia löytää Samuli Kaislasalon lisäksi toista tehokasta laitapelaajaa. Vaikka Tuovinen luottaa omien virheiden minimoimiseen, pitää sen torstaina löytää pelirohkeutta myös hyökkäyssuuntaan. Pelkästään Kaislasalon varaan eivät savolaiset voi luottaa tilanteiden ratkaisua.

Hurrikaanin akilleenkantapää on ollut peilikuva Lekan pelaamisesta. Omia virheitä on tullut jokaisessa ottelussa vähintään yhden erän verran. Silti joukkue on haastanut tappio-peleissäkin Lekan loppuun saakka. Pelirohkeuden puutteesta loimaalaisia ei voi syyttää. Neljäs ottelu oli paras esimerkki siitä, että joukkue haluaa ratkaista jopa hullunrohkealla tavalla tilanteita. Tietty nöyryys ja maltti ovat loistaneet poissaololla. Onkin loogista, että Rantanen peräänkuuluttaa malttia. Jos Hurrikaani malttaa jatkopallopelaamisessa pitää järjen mukana, on se vahvoilla. Lekan mahdollisuudet ovat siinä, että kotijoukkue hermoilee. Tulossa on sen luokan torstai- ilta, että Loimaan Liikuntahalli pursuaa yleisöä. Eli, puolivälieräsarja saa arvoisensa päätöksen.

Ennakkolipunmyynti käy vilkkaana!
Hanki lippusi tähän trilleriin osoitteesta www.seat4.me tai suoraan Loimaan Prisman infotiskiltä.

-HurrikaaniMedia-