Suomen cupin välieräottelu Hurrikaanin ja ykkössarjassa toisena olevan Karelian Hurmoksen välillä on mielenkiintoinen. On totta, että taito- ja tasoero Mestaruusliigan kärkijoukkueen ja ykkössarjan kärjen välillä on ilmeinen. Mutta. Niin sen PITI olla myös Savo Volleyta ja Kokkolan Tiikereitäkin vastaan. Eipä vain ollut. Hurmos paketoi molemmat liigajoukkueet ja on nyt edennyt sensaatiomaisesti välieräpeliin saakka.

Mikä ihme on Karelian Hurmos? Se on fuusiojoukkue, johon sulautui vuonna 2017 kolme joensuulaista joukkuetta, eli Liiga-Riento, Susiraja Volley ja Niceteam. Tämän päälle rakentui ja kehitettiin uusi joensuulainen huippuseura.

Hurmosta ei missään nimessä saa aliarvioida. Joukkue on ollut ykkössarjassa vahva läpi kauden. Joukkueella on kaikki edellytykset tavoitella keväällä liigakarsintaa ja jopa nousua liigaan. Sen riveistä löytyy useampi kokenut tai liigakokemusta omaava pelaaja: Ville Louhela(27), Fred Musoni(26), Tuomas Karjalainen(26), Ville- Erik Tarkiainen(24), Teemu Silventoinen(22) ja Aleksi Sillanpää(24). Tällä viisikolla on yhteensä liigapelejä 679. Pelaajista Tarkiaiselta löytyy myös Suomen Mestaruus Tiikereistä kaudelta 2012-2013. Sen lisäksi tamperelaiskasvatti Louhela on voittanut Isku- Volleyn riveissä Suomen cupin 2011.

Hurmos saapuu Loimaalle neljän ottelun voittoputkessa. Joukkue on ollut ykkössarjassa lyömätön vuoden 2019 otteluissa. Vaikka joukkueen runko on terävä, kokoonpano on varsin kapea. Joukkueen riveistä löytyy myös amerikkalaispelaaja Jeff Sprayberry. Joukkuetta valmentaa latvialainen Aigars Birzulis.

Kotijoukkue pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla. Varmuudella poissa on ainoastaan Eemeli Kouki. Päävalmentaja Jussi Heinon mukaan cup- kilpailu on kilpailumuotona mielenkiintoinen. – Tässä mitataan myös henkistä kanttia, koska tappiolla tiputaan pois finaalista.

Suomen cupin finaaliin on jo paikkansa lunastanut Valepa. Finaali pelataan Kupittaalla 26.1.2019

-HurrikaaniMedia-