Hurrikaanin joukkue täydentyi tutulla paluumuuttajalla kun Tomi Mutka (24v, 194cm) palaa seuraan. Mutkan lentopalloperheen jälkikasvu edusti Hurrikaania kahden kauden ajan ( 2009-2010 ja 2010-2011 ) liigataipaleensa alkuaikoina. Näistä kausista on aikaa, mutta niiden jälkeen on sattunut ja tapahtunut paljon. – Viime vuosina on tuntunut, että on otettu siipeen ihan tarpeeksi, viittaa mies mm. kolmeen polvioperaatioon. Loimaalla sain hyvän kasvualustan ja lähtölaukauksen lentopallouralleni liigatasolla. Tästä on paljon kiittäminen Ville Kakkoa.

Kolme haastavaa loukkaantumista myös sotkivat nuoren miehen maajoukkuekutsua. Maajoukkueen sen hetkinen päävalmentaja Daniel Castellani nimesi Mutkan maajoukkueryhmään, mutta polvivaivat estivät osallistumisen. Tässä on myös yksi motivaattori, mikä saa nyt 24-vuotiaan palaamaan liigaparketille. – Viimeisen vuoden aikana olen moneen kertaan miettinyt, missä olisin ja pelaisin jos polvet eivät olisi hajonneet. Nyt pääsen taas harjoittelemaan kunnolla ja polvivaivat ovat taaksejäänyttä, valottaa paluun syitä innostuneen oloinen Mutka.

Mutka on nuoresta iästä huolimatta pelannut urallaan jo yli 160 liigaottelua ja ollut voittamassa yhtä SM-hopeaa ja yhtä pronssia. Kirkkaimman mitalin metsästys jatkuu yhä ja Hurrikaanissa siihen on realistinen mahdollisuus. Syyskuuhun saakka mies on töissä Tampereella, mutta sen jälkeen edessä on muutto Loimaalle tyttöystävän kanssa. – Ajelen tämän loppukesän Tampere- Loimaa väliä tiuhaan, mutta syyskuussa määräaikainen työsuhde Valmet Automationilla loppuu ja päästään muuttamaan paikkakunnalle.

Viime kaudella Mutka ei pelannut missään. Päivät täyttyivät työn, opiskelun ja polven kuntoutuksen parissa. – Onhan tässä ilman lentopalloakin ollut melko kiireinen vuosi takana. Silti, olen kaivannut sitä lentopalloilijan elämänrytmiä ja kun Hurrikaani tarjosi mahdollisuutta, päätin vielä kerran kokeilla. Olen täynnä halua näyttää, että täältä tullaan vielä.

Mutka sopii Hurrikaanin joukkueeseen kuin puolukkahillo mustaan makkaraan. Organisaatio tuntee pelaajan jo entuudestaan, samaten pelaajalla on kokemusta loimaalaisesta lentopallosta ja kaikesta siitä, mikä liittyy Hurrikaaniin. Loimaalta löytyy myös Mutkan kummityttö, joten voidaan melkein sanoa Mutkan palaavan lentopalloilulliseen kotiinsa. Valmennuksen ja fysiikkavalmentaja Arto Savosen tehtävä on muokata maltillisesti hurjan potentiaalin omaavasta pelaajasta kaikki tehot irti viimeistään keväällä. On muistettava, että takana on loukkaantumisia, joten aivan täydellä rähinällä ei voi lähteä heti liikkeelle. Täytyy osata pitää maltti mukana ainakin alussa. Tänään maanantaina alkavissa joukkuetreeneissä Mutka on jo mukana. Voidaan sanoa, että Mutkan ura alkaa uudelleen tänään.

 

_MG_3605[fusion_builder_container hundred_percent=

-Hurrikaani tiedotus-[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]