Kokkolan Tiikerit- Hurrikaani 3-1 (22-25,25-19,25-16,25-23)

Perjantain voittopeliä Rovaniemellä seurasi lauantainen sukellus Tiikerien vieraana. Vielä avauserän Hurrikaani jaksoi painaa voitokkaasti, mutta sen jälkeen Tiikerit ottivat kuskin paikan ja Hurrikaani joutui pelkääjän paikalle. Edelleen Hurrikaanin peliä vaivaa liiallinen omien virheiden määrä. Kokkolassa se antoi syöttövirheillä 23 pistettä ja suorilla hyökkäysvirheillä 12 pistettä lisää. Pelkästään tämän virhesuman taakse ei Lauri Rantanen mennyt, vaan valmentaja nosti esille myös vastaanoton jälkeisen hyökkäämisen. – Kyllähän meidän suurin ongelma Kokkolassa oli oma side-out- pelaaminen. Ainoastaan Tomppa (Thomas Douglas-Powell) ja Masse (Matti Oivanen) onnistuivat hyökkäämään erinomaisesti. Sen lisäksi puolustimme huonosti. Esimerkiksi kolmannessa erässä onnistuimme puolustamaan vain neljä palloa peliin. Siinä erässä Tiikerien vastaanottoprosentti oli perin surkea 20%. Tämä kertoo jotain puolustuspelaamisestamme, Rantanen ihmetteli.

Rantanen antoi tappiollisen Tiikerit- pelin jälkeen puhtaat paperit erinomaisesti pelanneille Jesse Mäntylälle, Douglas-Powellille (20pist.hyök% 59) ja kapteeni Oivaselle (16pist.4ässää,5torjuntaa). – Matilta vahva esitys molemmissa vieraspeleissä.

Vaikka päävalmentaja noitui heikkoa side out- pelaamista, sen harjoitteluun ei tammikuussa ole paljoa mahdollisuuksia. Niin kova ottelutahti alkaa heti vuodenvaihteen jälkeen. Heti tulevana tiistaina sarjanousija Akaa saapuu Loimaalle. Vaikka sarjassa Akaa on viihtynyt koko kauden häntäpäässä, Rantanen varoittaa aliarvioimasta tulevaa vastustajaa. – Ossi Heino pyörittää hienosti Akaan hyökkäyspeliä, joka perustuu nopeaan laitapassiin ja rohkeaan keskipelaajien käyttöön. Heino repii joukkueesta aivan maksimaaliset tehot joka pelissä, tietää Rantanen. Kun Akaalla on käytössään kokenut kaksikko Dmitri Borichev-Joni Mikkonen, ei tiistaisesta pelistä tule Hurrikaanin kannalta mitään ylimarssia. Silti, muu kuin kolmen pisteen kotivoitto on pettymys. Sen lisäksi varmasti myös Rantanen odottaa, että joukkue ottaa itseään niskasta kiinni ja lähtee parantamaan viime peleissä pettäneitä osa-alueita.

-HurrikaaniMedia-