Hurrikaani- Loimaa – Kokkolan Tiikerit 2-3 (26-24,19-25,22-25,25-23,10-15)

Loimaan Liikuntahallissa tarjoiltiin viikonlopun aluksi melkoinen lentopallonäytelmä, jossa pääosassa olivat Hurrikaanin yleispelaaja Luka Marttila (31pist. +23) ja Tiikerien puolustuspelaaminen. Viiden erän ajan, loppua kohden kiihtyen, Marttila hyökkäsi ja esitti aivan käsittämättömän kovaa lentopalloa, johon Tiikerit vastasi raivokkaalla torjunta- puolustuspelaamisella. – Tiedostin heti ottelun alussa, että jalat eivät toimi kunnolla hyökkäyksessä, joten oli pakko panostaa puolustamiseen, Tiikerien parhaana palkittu Teemu Lahti kommentoi. Lahti yhdessä libero Ville Sihvosen kanssa olivat voiton ruumiillistumat. Lahti kesti Hurrikaanin aloitussyöttöpommituksen (32 vastaanottoa) ja sen lisäksi mies tylsytti Antti Ropposen hyökkäyspelaamisen takakentän puolustamisella. Loimussa liigadebyytin aikoinaan tehnyt Sihvonen oli toinen kokkolalaisten täsmäase. Sihvonen nosti kaikkiaan 26 kotijoukkueen aloitussyöttöä, ja teki Lahden kanssa takakentällä arvokasta puolustustyötä. – Tänään ei saatu hirveästi torjuntapisteitä, mutta onnistuttiin vaimennuksissa. Sen lisäksi onnistuimme puolustuspelissä. Ehkä näistä syntyi se pieni ero Hurrikaaniin. Kaikkiaan tämä oli pienten marginaalien peli, koko ajan mentiin muutaman pisteen erolla, voittajien Mikko Keskisipilä summasi.

Vaikka ottelusta ei hyökkäystehojen osalta nähty kovinkaan hohdokasta pelaamista, molempien joukkueiden puolustaminen oli tyylikästä. Se pieni ero voiton ja tappion välillä tuli jatkopallopelaamisesta. Tiikerien Joska Försti pelasi monipuolisemmin, jopa härskisti käyttäen kokenutta Antti Leppälää keskihyökkäyksissä paljon. Santeri Välimaa ei aivan samalle tasolle päässyt, mutta osittain Välimaa kärsi vastaanotosta, jossa Hurrikanilla oli toivomisen varaa. – Pirun vaikeaksi tekivät (Tiikerit) pelaamisen tänään. Emme olleet tänään tarpeeksi hyviä. Pikkasen hätäiltiin ja ajatus pääsi karkaamaan, Jussi Heino mietti pelin jälkeen.

Ottelusta muodostui samankaltainen kuuma taistelu, kuin joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Kokkolassa. Joukkueet tuulettivat pisteitä kuin maailmanmestaruutta, välillä verkon läpi kommentoitiin vastustajan puolelle ja läpi ottelun haettiin henkistä yliotetta. Päätuomari Keijo Yli- Kivistö aisti ottelun asetelman, ja antoi molempien joukkueiden pelata, eikä puuttunut tunnetasoon millään tavalla.

Marttila jäi kotijoukkueelta liian yksin, kun Tiikerit onnistui puolustamaan Antti Ropposta vastaan tehokkaasti. Hurrikaanihakkuri ei pelannut huonosti, mutta Keskisipilän taktiikka Ropposta vastaan oli tällä kertaa onnistunut. Kotijoukkueen oli huomattavasti vaikeampi laatia puolustustaktiikkaa Tiikereitä vastan, sillä Försti pelasi melko tasavahvasti laiturien ja Leppälän kanssa.

-Ollaan aikataulussa, kyllä alkukausi menee selvästi plussalle, Keskisipilä myönsi joukkueensa alkukauden otteista. Päävalmentaja kuitenkin myönsi, että sarja on pahasti kesken, ja se on myös todella tasainen.

 

Parhaat pelaajat:

Luka Marttila, Hurrikaani

Teemu Lahti, Tiikerit

Prolibero: Ville Sihvonen, Tiikerit