Tiikerit – Hurrikaani 3-1 (23-25,25-15,28-26,25-23)

Ylen televisioima ottelu sarjajohtajan ja sarjanelosen välillä oli toista erää lukuun ottamatta tasaista kamppailua jokaisesta pallosta. Kotijoukkue näytti lievästi olevan fyysisesti väsynyt, joka saattoi johtua kovasta harjoittelusta. Tommi Tiilikainen on hyvissä ajoin saanut valmistautua alkaviin pudotuspeleihin Tiikerien ylivoiman takia. Se tulee voittamaan runkosarjan suvereenilla tavalla ja tästä johtuen, Tiikereillä saattaa olla alla kova fysiikkajakso. Sen verran heikommin joukkue pelasi kuin aikaisemmissa kohtaamisissa. Joukkueelle tuli myös harvinaisen monta kommunikaatiovirhettä tilanteissa, joissa pari Tiikeri- pelaajaa oli hakemassa samaa palloa, mutta lopulta pallo tippui vapaasti parkettiin. Tiilikaisen aikakaudella tällaiset ns. helpot pisteet ovat olleet lähes tuntematon käsite. Samoin oudon vaisusti aloitti Lelu Ojansivu, joka otettiin vaihtopenkille saakka hakemaan uutta vauhtia.

Hurrikaanin pelillinen taso on parin viime viikon aikana noussut muutaman pykälän ylöspäin. Tällä hetkellä joukkue on yhtenäisempi kuin aikaisemmin. Kokkolassa se antoi varoituksen hallitsevalle Suomen Mestarille. Hurrikaani puolusti hyvin ja hyökkäsi varsinkin jatkopalloissa tehokkaasti. Alussa Luke Smith oli joukkueen kantava voima ja taustatukea antoi hieman yllättäen aloittavaksi hakkuriksi nostettu Ryan Jay Owens. Tiilikainen odotti luultavasti, että Lauri Rantanen luottaisi Mohamed Alhachdadin hakkurointiin, mutta Rantanen laittoikin amerikkalaisen hakkuriksi. – Owens on sen tyyppinen pelaaja, että sopii Tiikerien kaltaista joukkuetta vastaan. Mies pelaa fiksusi, puolustaa hyvin ja tekee pääsääntöisesti vain hyviä ratkaisuja, Rantanen perusteli hakkurivalintaansa. Owensilla oli hyvä päivä, miehelle kirjattiin 14 pistettä ja muutamia hyviä puolustuspalloja. Owensin lisäksi ottelussa onnistuivat keskipelaajat Matti Oivanen (14pist.4torj.) ja Kosti Shumov (12pist.7torj.). – Meillä yleispelaajaosasto oli hiukan enemmän vastaanottovoittoinen, joten keskimiehiltä vaadittiinkin tänään vahvaa hyökkäyspelaamista. Siinä molemmat onnistuivat. Sen lisäksi torjunta oli kovaa, valmentaja kiitteli maajoukkuemiehiä. Kaikkiaan Hurrikaanin torjuntapelaaminen oli rautaa, sillä se voitti torjunnat 15-11. – Vaikka verkolla oltiin teräviä, teimme kuitenkin peräti 19 suoraan hyökkäysvirhettä. Se on aivan liikaa, mutta vastapainoksi kaivoimme puolustuspalloja Tiikereitä enemmän peliin.

Vaikka lopulta tuleva runkosarjan voittaja nappasi voiton, Hurrikaanin ei kannata vaipua synkkyyteen. Rantasen vajaa pariviikkoinen päävalmentajuus on saanut joukkueen pelaamaan paremmin, tiiviimmin ja se on kasvanut yksilökeskeisyydestä joukkueeksi. – Ei hirveästi tänäänkään keskitytty vastustajan pelaamiseen vaan siihen, miten itse pelataan. Tärkein sanoma oli, että ollaan alusta saakka valmiita pelaamaan jokaisesta pallosta ja pisteestä. Se melkein tuotti tänään hyvän lopputuloksen, ensimmäisen tappion päävalmentajana kokenut Rantanen kommentoi.

– Oltiin aika hyvällä fiiliksellä liikkeellä ja se näkyi otteissa. Vaikka ei ollut nappipeli, päästiin ahdistamaan Tiikerit nurkkaan. Itsellä toimi kaikki muut, mutta syöttöpeli ontui pahasti. Ollaan menossa joukkueena parempaan suuntaan koko ajan. Omakin peli paranee, Matti Oivanen totesi. Oivanen on yksi niistä pelaajista, joiden peli- ilme on parin viime viikon aikana parantunut selvästi. Kun pudotuspelit alkavat, Oivasen virettä Hurrikaani tarvitsee. – Keskiviikkona on iso peli. Kun jatkamme tällä tavalla, voitamme Lekan ja siirrymme kolmannelle sijalle. Se on varma asia.

-Hurrikaani tiedotus-