Tiikerit – Hurrikaani 3-0 ( 25-21, 25-18, 25-19 )

Hurrikaanin ei onnistunut yhden yön aikana muuttamaan voimasuhteita vaan isäntäjoukkue Kokkolan Tiikerit marssi finaaliin otteluvoitoin 4-1. Sunnuntain ottelussa Hurrikaani paini samojen ongelmien kanssa kuin aikaisemmissakin välieräotteluissa. Laitapelaaminen oli tehotonta, ainoastaan hakkuri Vladimir Cedic ( 14 pistettä ) kannatteli joukkuetta. – Meillä ei oikein riittänyt ruuti yleispelaajilla. Aivars Petrusevics ( 4pist. -5 ) oli aika pimennossa ja Jani Niskakangas ( 5pist. -1 ) teki paljon virheitä. Niskakankaan puolustukseksi täytyy sanoa, että mies joutui hyökkäämään laidasta aika isoa torjuntaa vastaan, kertasi Ville Kakko.

Päävalmentajan mukaan joukkueen pelistä jäi uupumaan rohkea vastustajan haastaminen. – Me lahjoitimme liikaa helppoja pisteitä Tiikerien tasoiselle ryhmälle. Olisi vaadittu vastuunkantoa ja kommunikointia kentällä. Tätähän se on ollut läpi kauden, tuskaili päävalmentaja. Sunnuntaina Kokkolan jäähallissa kotijoukkue tappoi jo erien alussa vieraiden rynnistelyt ja viimeistään teknisen aikalisän jälkeen oli johtoasema turvallinen. Voidaan aivan syystä todeta, että Tommi Tiilikaisen valmentama joukkue ansaitsi laajemmalla materiaalilla ja terävämmällä hakkuripelaamisella finaalipaikkansa.

Vaikka tällä kaudella kausi ei pääty finaaleihin, lähtee Hurrikaani taistelemaan tosissaan mitalista. Kakko muistutti, että kolmen viime kauden aikana kauden viimeinen peli on päättynyt tappioon, joten nyt on realistinen mahdollisuus korjata tuo tilasto. – Kyllä meitä kiinnostaa voittaa pronssimitali. Mitali on aina mitali ja se motivoi. Oltiin runkosarjan jälkeen kolmansia, joten pronssi olisi realistinen tavoite päättää pitkä Mestaruusliigakausi.

-Hurrikaani tiedotus-