Hurrikaani – Tiikerit 3-0 (25-21, 25-20, 25-17)

Hurrikaanin ja Tiikereiden väliset kamppailut ovat viime vuosina olleet kiihkeitä ja tasaväkisiä. Toisin oli nyt. Hurrikaani oli ensimmäisessä erässä hetken menettää otteensa, mutta käänsi vaikean vaiheen edukseen eikä sen jälkeen enää antanut kokkolalaisille mitään saumaa edes erävoittoon.

Voiton takuumies oli ex-tiikeri Antti Ropponen, joka kirjautti ottelusta tehot 20/+14, vaikka valittelikin pelin päätyttyä, että perhosia oli vatsassa normaalia enemmän. Tämä näkyi miehen mukaan erityisesti epävarmuutena syöttöpelissä.

Syöttöpelissä Hurrikaani oli kuitenkin kokonaisuudessaan Tiikereitä tehokkaampi. Tiikereiden parhaana palkittu Antti Leppälä kuvasi joukkueensa syöttöjä pullaksi. Osittain tästä syystä Hurrikaani pystyikin rakentelemaan hyvän vastaanoton ansiosta paikkoja joka puolelle verkkoa. Laiturit Ropponen, Staples ja Douglas-Powell antoivat kättä pallolle keskimäärin n. 60 % tehoilla, kun Tiikereiden tulivoimasta laidasta vastasi lähes pelkästään Robert Seppänen (5/+3).

Ottelun erikoisuuksiin kuului toinen erä, jossa Tiikerit hyökkäsi 71 % tehoilla ja onnistui silti häviämään erän.

– Olen huolestunut joukkueen ilmeestä tänään, kertoi valmentaja Tapio Nissi ottelun tauottua. Tässä oli varmaan osasyy toisenkin erän tappioon. Tiikerit ei näyttänyt uskovan voivansa ottaa pisteitä kotijoukkueelta ja alistui helposti, kun Hurrikaani sai muutaman onnistumisen.

Hurrikaanin parhaita olivat Ropposen lisäksi mainiosti peliä pyörittänyt Maksim Buculjevic sekä muutaman komean puolustuksen nostanut Jesse Mäntylä. Aussikaksikko väläytti ajoittain. Samoin keskipelissä Dimitry Shestak ja Matti Oivanen tekivät muutaman maukkaan pisteen. Torjuntapelissä oli sen sijaan koko joukkueella paljon parannettavaa.

Tiikereistä riittää, kun Leppälän lisäksi mainitsee hienosti puolustaneen ja varmasti vastaanottaneen liberon Niklas Breilinin ja selkeästi ykköspassariksi nousseen nuoren Anton Välimaan otteet.

Hurríkaani jatkaa kauttaan keskiviikkona, jolloin kotiotteluun saapuu vieraaksi Vantaan Ducks.

-HurrikaaniMedia-