Sunnuntaisessa runkosarjan ottelussa Hurrikaanin ja Kokkolan Tiikerien välillä kohtaavat kestomenestyjä ja viime vuosien loistokkuuden varjo. Kun Hurrikaani on pelannut 2010- luvulla kahdeksan vuotta putkeen mitaleista, on verkon toisella puolella Tiikereillä ollut viimeisten kausien aikana vaikeaa. Tiikerit ovat tavallaan menestysvuosien vankeina. Kun kokkolalaiset ottivat verrattain nopeaan tahtiin kolme Suomen Mestaruutta (2013,2015,2016), maksaa seura edelleen menestysvuosien laskua. Mestaruuden takuumiehet: Steven Kehoe, Tommi Siirilä, Lelu Ojansivu, Urpo Sivula, Romans Sauss, Lauri Kerminen ja Tommi Tiilikainen ovat enää kultareunuksinen muisto. Arkeen on palattu myös Kokkolassa. Tiilikaisen pelikirja on vaihtunut Mikko Keskisipilän kuvioihin. Mitään ottamatta pois kultavuosien menestyksestä, Kokkolassa on viime vuodet tehty töitä uuden nousun eteen nöyrästi ja terveeltä pohjalta. Valmiita huippumiehiä ei enää Hollihaassa ole näkynyt. Tilalle on hankittu kotimaisia nuoria pelaajia, joiden motivaatio harjoitteluun ja sitoutuneisuus Tiikerit- logolle on iso. Hatunnoston arvoinen suoritus nyky-Tiikerien seuraorganisaatiolle. Samoin Keskisipilän työtä on pakko arvostaa. Entinen Tiikerit- pelaaja, nykyinen päävalmentaja Keskisipilä on saanut ryhtiä joukkueeseen nopeassa ajassa. Vasta toista vuotta päävalmentajana toimiva Keskisipilä on luonut Tiikereille uuden tavan pelata lentopalloa. Siitä paras esimerkki on yleispelaaja Jiri Hänninen, joka ensioppinsa sai Olli Kuoksan koulussa, mutta nyt Kokkolassa Hänninen on ottanut isoja kehitysloikkia eteenpäin. Vasta 21-vuotias Hänninen on hyökännyt alkukauden aikana käsittämättömällä 56% tehoilla! Samoin Rami Rekomaan hankinta osoitti Keskisipilän pelisilmää. Rekomaa pelasi jo viime kaudella lainassa Valepasta, mutta nyt mies on pysyvästi Tiikereissä.

Tiikereistä ei voisi puhua, jos ei keskustelu kääntyisi Antti Leppälään. Mieheen, joka on nähnyt läheltä Kokkolan hullut vuodet. Kun muu mestarijoukkue jätti Tiikerit, Leppälä on pysynyt seurauskollisena myös seuran menestyksen laihojen vuosien aikana. Leppälä pelaa yhdeksättä kauttaan Tiikereissä, eikä miestä saa Kokkolasta ulos edes isolla rahalla. Keskipelaaja on edelleen joukkueelle, ja myös toista kauttaan päävalmentajana toimivalle Keskisipilälle tärkeä palanen.

Hurrikaani lähtee sunnuntain kamppailuun tukevassa seitsemän pelin voittoputkessa. Joukkue ei ole alkukaudella hävinnyt vielä otteluakaan, vaikkakin joukkueen pelaaminen ei aina ole ollut maksimissaan. Keskiviikkona se osoitti kuitenkin, että potentiaalia on vielä käyttämättä, kun Akaa Volley kukistui 3-1. Hurrikaani osoitti sitkeytensä keskiviikon ottelun kolmannessa erässä, jossa se selvitti kotijoukkueen seitsemän eräpalloa. Jussi Heino tietää, että Tiikerit on vaarallinen joukkue. – Varmasti tulevat kovaa päälle. Yhtään ei ole varaa aliarvioimiseen, Heino vastasi Akaan pelin jälkeen.

Sunnuntain pelistä Hurrikaanilta on varmuudella sivussa edelleen Eemeli Kouki. Tiikerit pääsee otteluun parhaalla miehistöllä, jos lauantain vieraspelissä Sastamalassa ei satu mitään loukkaantumisia.

-HurrikaaniMedia-