Tiikerit- Hurrikaani 3-1 (25- 20, 24-26, 25-15, 25-13)

Finaalisarja Tiikerit- Hurrikaani 1-0

Kevään lentopallofinaaleille lyötiin alkutahdit Kokkolassa. Pelipaikkana Kokkolan peleissä  toimii Kokkolan jäähalli ,johon oli avausfinaalia saapunut seuraamaan noin. 1800 silmäparia. Ottelun alkuun saatiin melko dramaattisiakin uutisia, sillä Tiikereiden ykköspyssy Olli-Pekka Ojansivu oli ottelusta sivussa vatsataudin vuoksi.

Tiikerit ei antanut Ojansivun poissaolon vaikuttaa peliesityksiin. Ojansivun varamies Antti Ropponen hoiti tonttinsa moitteetta saldonten ottelussa 12 pistettä. Hurrikaanin hakkuripeli sen sijaan epäonnistui ykköshakkuri Vladimir Cediciltä. Serbin teholukema näytti -4 ja valmentaja Ville Kakko peluutti ottelussa kaksi viimeistä erää hakkurina Tapio Toiviaista. Toivainen hoiti tonttinsa mallikkaasti päätyen 9/+8 teholukemiin.

Parasta Hurrikaanin päivän peliesityksissä oli Tapio Toiviaisen rohkea peli ja joukkueen puolustuspelaaminen. Hurrikaani puollusti varsinkin ottelun alkupuolella selvästi kotijoukkue Tiikereitä paremmin. Hyvä puolustuspelaaminen ei kuitenkaan auttanut, koska joukkue ei pystynyt pelaamaan jatkopalloissa riittävän kovalla kädellä. Liian useasti pallot päätyivät helppoina palloina vastustajan kenttäpuoliskolle.

Hurrikaani voitti toisen erän pitkälti Eemeli Koukin vahvojen syöttöjen ansiosta. Joukkue oli selvittänyt jo yhden Tiikereiden eräpallon. Koukin syöttäessä vahvasti ja Tiikereiden hieman hermoillessa Hurrikaani nappasi vierasjoukkueen ainoan erävoiton.

Ottelun kaksi viimeistä erää oli totaalista kotijoukkueen näytöstä. Hurrikaani ei pystynyt millään haastamaan kotijoukkueen vahvaa vastaanottoa.  Hurrikaanin oman vastaanoton hieman hapuillessa passari Kalle Määtälle jäi mahdoton tehtävä tarjoilla riittävän laadukkaita hyökkäyspaikkoja.

Ottelun päätyttyä uran ensimmäisen finaalipelin pelannut Tuomas Koppanen kertasi ottelua. -Alussa tuli vähän hermoiltua, tuli pari syöttövirhettäkin. Pelin edetessä kuitenkin sain omaa peliä vähän paremmaksi. Toisessa erässä tulimme ihan mukavasti takaa ohi. Tosin kolmas ja neljäs erä meni kyllä alta riman. En osaa nyt tarkemmin sanoa miten se oikein niin huonosto meni. Tästä kuitenkin kotipeleihin Saloon paremmalla ilmeellä.

Valmentaja Ville Kakko oli myös pettynyt joukkueen ilmeeseen. -En edes muista koska oma joukkue on pelannut pari erää näin heikolla sykkeellä. Ihan selvästi joukkueen henkinen vireystila oli tänään pari erää täysin kateissa. Tapio Toiviainen saa tänään minulta puhtaat paperit pelistä. Tapio oli ainoa joka näytti siltä jolla on uskallus ja ajatus miksi näitä pelejä pelataan. Tätä en sen enempää murehdi, jokaisen pelaajan pitää kuitenkin miettiä miten saadaan itsestä parempi suoritus irti. Siirrytään seuraavaksi pelaamaamaan finaaleiden kotisaliimme Salohallin ja vähän tutumpaan kellonaikaankin. Tiistaina meidän pitää uskaltaa pelata rohkeammin ja voitosta, sen jälkeen katsotaan mikä on tulos.

Ottelukuvat

-Hurrikaani tiedotus-