Kokkolan Tiikerit- Hurrikaani- Loimaa 3-1 (28-26,25-18,20-25,25-22)

 

 

Hurrikaani- Loimaan pudotuspelikevät starttasi Kokkolasta. Isäntäjoukkue Tiikerit oli lopulta vahvempi, mutta paremmuudesta taisteltiin lähes kaksi tuntia. Tiikeri- joukkue oli toipunut sairastelusta ja Mikko Keskisipilä marssitti Hollihaassa kentälle ykkösnyrkkinsä. Myös Jussi Heino pääsi joukkueensa kanssa otteluun optimaalisella kokoonpanolla, nyt Aleksi Muukkonen oli korvannut Tapio Toiviaisen.

Läpi ottelun jokaisesta pallosta taisteltiin hampaat irvessä. Neljän erän ajan ottelun momentum vaihteli, mutta kotijoukkue oli lopulta hiukan rohkeampi ja malttavaisempi, ja kirjasi ansaitusta avausvoiton.  – Oltiin ehkä hiukan hermostuneita, eikä pysytty pelitaktiikassa täysin, Heino summasi. Myös Heinoa jäi kaivertamaan avauserän loppu, jossa Hurrikaanilla oli peräti neljä eräpalloa. Kun vieraat eivät saneet erää katkaistua, kotijoukkue siinä onnistui heti ensimmäisellä kerralla. – Kokemuksesta olisi tässä tilanteessa ollut varmasti hyötyä. Mutta pelaamalla tulee sitä kokemusta, ja nyt sitä kerätään, Heino myönsi.

Joukkueet eivät erottuneet millään osa- alueella. Molemmat joukkueet tekivät normaalia enemmän omia virheitä, mutta jatkopallotilanteissa Tiikerit pelasi fiksummin, ja ennen kaikkea rauhallisemmin. Vierasjoukkue sortui liialliseen hätäilyyn ja runkosarjan lopun rauhallisuus oli poissa.

Hurrikaanin onnistui pimentämään kokkolalaisten hakkuri Oskari Keskinen tehokkaasti. Runkosarjassa mellestänyt Keskinen jäi 13 pisteeseen ja sen lisäksi miehelle kirjattiin useampi hyökkäysvirhe. Myös Tiikerit- leirissä oli Antti Ropposen pelaamista opiskeltu, eikä Ropponenkaan päässyt ihan kiitettäviin lukemiin. Totta kai 21 pistettä on hyvä lukema, mutta tänään Ropposelta olisi vaadittu vieläkin enemmän. Varsinkin, kun laitapelaamisessa oli yllättäviä ongelmia. Aleksi Muukkonen aloitti Luka Marttilan kanssa yleispelaajana, mutta ottelun kuluessa Tapio Toiviainen korvasi Muukkosen, joka lopulta vaihdettiin takaisin kentälle kolmanteen erään. Marttila palkittiin lopulta Hurrikaanin parhaana. Nuori mies saldosi uransa ensimmäisessä Mestaruusliigan pudotuspeliottelussa 14 pistettä ja kaksi ässää. Sen lisäksi Miro Leinonen (8pist.) ja Mikko Suomalainen (10pist.) olivat joukkueensa eliittiä.

Ottelun tilastoista ei välttämättä pystyisi voittajaa nimeämään, sillä niin tasaisesti joukkueet pelasivat. Ehkä hiukan yllättäen kotijoukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi nousi Teemu Lahti (11pist.), jonka vastaanottopelaaminen ja puolustuspelaaminen oli tyylikästä. Lahdelta nähtiin myös hienoja jatkopalloratkaisuja, jotka osaltaan auttoivat joukkuetta ensimmäiseen voittoon.

Joukkueet kohtaavat jo huomenna uudelleen. Yhden yön aikana kumpikaan valmentajista ei varmasti onnistu löytämään mitään uutta ja yllättävää oman joukkueen pelaamiseen. Luultavasti huomisen voittaja on se, kumpi onnistuu pääsemään lähemmäksi omaa rutiinisuoritusta.

 

-HurrikaaniMedia-