Vantaa Ducks – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (25-22,18-25,25-22,25-23)

Hurrikaani- Loimaan runkosarjan viimeinen vierasottelu päättyi, kuten kolme aikaisempaakin vierasottelua, tappioon. Samalla joukkueen peräkkäisten tappioiden määrä kasvoi kolmeen, eikä peli näytä millään tavalla olevan täysin kunnossa. Keskiviikkoisessa ottelussa tilastojen perusteella Hurrikaanin olisi pitänyt voittaa, mutta kotijoukkue Vantaa Ducksin onnistui kuittaamaan kaikki kolme pistettä. Ottelussa isännillä oli pelissä enemmän kuin sarjapisteet, sillä ottelussa myytiin erikoishintaisia pääsylippuja, jotta seuran kassavajetta saataisiin paikattua ja tällä tavalla sen liigatoiminta turvattua myös ensi kaudelle. Jollain tavalla tärkeä ottelutapahtuma näkyi positiivisena asiana Ducks- pelaajien olemuksessa, sillä kotijoukkue esiintyi parketilla röyhkeämpänä ja taistelevampana. Tämän asian huomioi myös Hurrikaanin päävalmentaja Jani Niskakangas. – Pelin jälkeen oli oikein tilastoista luntattava, missä me hävittiin tänään. Lopulta kotijoukkue oli rohkeampi ja meille tuli kriittisille hetkille turhia omia virheitä, Niskakangas mietti.

Kotijoukkueen pelaamisesta näkyi myös ottelun panoksettomuus. Ducksilla ei pelissä ollut muuta kuin kunnia, ja kaikki paineet olivat verkon toisella puolella. – Kyllä meillä tällä hetkellä puristetaan mailaa aika kovaa. Eikä päästy tänäänkään oikein kontrolloimaan peliä, Niskakangas myönsi.

Vierastappion tekee katkeraksi se, että Hurrikaani oli jokaisella osa- alueella tehokkaampi kuin kotijoukkue. – Tänäänkin hyökkäsimme paremmin, kun vastaanotto ei ollut ihan ”kupissa”, päävalmentaja ihmetteli.

Vaikka vierastappio on harmittava, ottelusta on poimittavissa myös positiivisia asioita. Tänään Kristers Dardzans oli kentän ykkönen 20 pisteellä ja kahdella ässällä. Sen lisäksi Aleksi Muukkonen saldosi myös 20 pistettä 56% tehoilla. – Me pelattiin kyllä ihan hyvin, toisessa erässä pelasimme vahvasti ja tasaisesti. Kolmannessa ja neljännessä erässä muutamien virheiden jälkeen peli- ilme mureni ja tarttui kaikkiin, Atro Berg puhisi.

Runkosarjaa on jäljellä enää yhden kotipelin verran. Lauantaina Loimaalle saapuu TUTO Volley, ja sen jälkeen joukkueella on viikon verran aikaa laittaa palaset jälleen paikoilleen. – Puolivälierävastustajalla ei ole niin väliä, koska olemme ne kaikki mahdolliset ensimmäisen kierroksen vastustajat voitettu, Niskakangas paljasti. Tällä hetkellä Hurrikaanin ensimmäisen pudotuspelikierroksen vastustaja tulee kolmikosta Akaa, Hurmos tai Loimu.

-HurrikaaniMedia-